Het nieuwe seizoen 2011-2012 is weer begonnen. Na een goede voorbereiding moest de eerste keus van KCC/Hijbeko afgelopen zaterdag naar Den Haag om de de competitie te openen tegen Die Haghe. Een bekende, want in de afgelopen zaalcompetitie was deze tegenstander ook al tweemaal de opponetn. Op de website van Die Haghe stond te lezen dat ze nog een enorme appel hadden te schillen met KCC/Hijbeko, dus kwamen de zwart-witten tot in de tenen gemotiveerd het veld in. In zeer tropische omstandigheden, waarbij de temperatuur veelal tegen de 30 graden aan zat werd die zak appels een steeds grotere zak, waardoor Die Haghe na afloop nog meer appelen had te schillen met KCC/Hijbeko.

Het was een drukte van jewelste aan de Baambruggestraat 10 in Den Haag. Het leek als of Die Haghe de hele wijk had uitgenodigd voor de eerste kraker tegen het achttal van Ton van der Laaken. Niets bleek minder waar. Op het veld van Die Haghe was een heus wijkfeest aan de gang. Zelfs een paard was aandachtig toeschouwer bij de wedstrijd tussen Die Haghe en KCC/Hijbeko. KCC/Hijbeko kreeg hoe zij het graag wilde. De juiste personen liepen tegen elkaar. Het weer in Nederland is niet altijd eerlijk. Vorig weekend oefende je in de stromende regen tegen OVVO/De Kroon en nu blijkt bijna dat je geen conditie hebt, maar dat was allemaal te danken aan de temperatuur die snel tot de 30 graden liep. Nadat de wedstrijd van de reserves van Die Haghe was uitgelopen floot scheidsrechter Herikhuisen, samen met zijn assistent Kuyper, in voor de wedstrijd.

De wedstrijd begon lekker. Al na 30 seconden moest een dame van de thuisploeg geholpen worden aan een vinger uit de kom. Toen deze was gezet kon de wedstrijd verder. KCC/Hijbeko begint goed aan de missie die het had meegekregen van de coach. Direct druk zetten op de aanval van de thuisploeg. Veel ballen waren voor de Capelse ploeg. Ondanks het goede begin was het spel bij beide ploegen onrustig. Er moest duidelijk goed geplaatst worden. In de 4e minuut opende Wilrik Wassink het seizoen met de 0-1. Nog geen 20 tellen later was het 1-1. Zo nu en dan had scheidsrechter Herikhuisen het niet aan het goede eind en dat werd ook duidelijk gemaakt. Het Haagse publiek ging er zich mee bemoeien en ging achter de ploeg staan.

Inmiddels was de wedstrijd al 10 minuten aan de gang en stond er pas een 3-3 stand op het bord. De score verliep om en om. Wanneer KCC/Hijbeko er een voorkwam, antwoorde de thuisploeg direct. Voor het publiek een hoogtepunt in de 10e minuut toen er een dame een schot blokte. Halverwege de eerste helft na de 5-6 van Ed van der Steen, werd er een drinkpauze ingelast. De spelers hadden al veel gegeven en moesten even bijtanken. Die Haghe kwam weer terug tot 6-6, maar produceerde in die fase te gemakkelijk veel schoten. KCC/Hijbeko moest scherper zijn. Die Haghe kon te makkelijk bijblijven. Pas in de 20e minuut zorgde Michiel Last persoonlijk met een 1-handse doorloper en een schot voor het eerste gaatje (6-8). De pasing was nog niet 100% zuiver. We spelen hoofdklasse en geen 2e klasse niveau! In de 22e minuut was Die Haghe terug in de wedstrijd. Door onoplettendheid bij KCC/Hijbeko was het weer 8-9. Gelukkig werd het goed hersteld. KCC/Hijbeko had de boodschap van de trainer begrepen en werd veel scherper in de verdediging. Die Haghe ging steeds meer plaatsfouten maken en KCC/Hijbeko ging profiteren. Esther Last en Juliette Wassink zorgde in de laatste 5 minuten voor een 8-11 voorsprong op het scorebord.

Na de pauze was het binnen 1 minuut raak. Steven Verhoeff mocht vanaf 2,5 meter aanleggen voor de 8-12. Een goed begin voor KCC/Hijbeko. Hierna kon Die Haghe een twee minuten durende aanval spelen, gelukkig zonder enig rendement. Dit door het uitstekende werk van KCC/Hijbeko dat als team de zaak ontregelende. Er moet wel gezegd worden dat de thuisploeg erg veel pech had in de afronding. Lag dat aan het warme weer of lukte het gewoon niet? Pas in de 9e minuut werd er weer gescoord (9-12).

Na de 9-13 ging het ineens even bergafwaarts voor KCC/Hijbeko. Er werden slechts 1-schotsaanvallen geproduceerd en de rebound werd gewoon te simpelweg verloren, waardoor Die Haghe kon gaan profiteren. Stap voor stap kwam men dichterbij. Via 10-13 in de 11e minuut en 11-13 in de 13e minuut ging het Haagse publiek er weer in geloven. De 11-13 werd wel erg makkelijk in de schoot geworpen. Op aangeven van de assistent-scheidsrechter, die op 10 meter van de situatie stond, gaf scheidsrechter Herikhuisen een strafworp, die zelf op slechts 1 meter stond. Een vreemde beslissing in de ogen van de KCC/Hijbeko spelers en technische staf. Eén minuut later wederom een starfworp voor de thuisploeg waarop het ineens 12-13 werd. KCC/Hijbeko moest het gaatje repareren en deed dit dan ook op vakkundige wijze. Nadat Die Haghe dacht de wedstrijd te willen gaan kantelen zorgde Michiel Last met een heerlijke tip-in onder de korf voor de 12-14. Uiteraard was het men bij Die Haghe niet eens met deze goal en moest de coach van de thuisploeg dit bekopen met een gele kaart.

Met nog een kwartier te spelen en na een drinkpauze besliste Ingeborg Hofland, Juliette Wassink en Michiel Last de wedstrijd (13-17). Die Haghe was geknakt  en was veel minder scherp in de afronding. Steven Verhoeff en Ed van der Steen zorgde dat de score nog verder uitloopt, 13-19 in de 25e minuut. Het was dan ook jammer om te zien dat Die Haghe onnodige overtredingen ging maken in het heetst van de strijd om KCC/Hijbeko uit het spel te halen met 30 graden op de thermometer. Het was voor de rest een sportieve strijd. Na de 13-19 mocht Robin Diepenhorst ook nog even de laatste 10 minuten als stoorzender onder de korf de wedstrijd volmaken. Die Haghe komt terug tot 14-19, maar KCC/Hijbeko speelde als team een uitstekende wedstrijd, die na 70 minuten eindigde in een 16-22 overwinning.

In de eerste competitieronde is Den Haag verslagen. Nu wacht volgend weekend Amsterdam. In Capelle aan den IJssel moet Rohda (A) verslagen zien te worden. Rohda (A) wist niet te winnen van SKF (12-13). De wedstrijd begint om 15:30 uur op Sportpark Schenkel. De reserves spelen al om 12:30 uur in de Ereklasse tegen DeetosSnel/Volhuis 2.

Doelpunten: Michiel Last 7x, Ed van der Steen 4x, Steven Verhoeff en Wilrik Wassink ieder 3x, Juliette Wassink en Ingeborg Hofland ieder 2x en Esther Last 1x.