Na de nederlaag tegen Antilopen en het gelijkspel tegen TOP (A) moest KCC/Hijbeko afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen Tweemaal Zes winnen om in het spoor te blijven van koploper Oranje Wit. Eerder dit seizoen werden de Maartendijkers met 16-14 in eigen huis verslagen. In Maartensdijk speelde de ploeg van Ton van der Laaken als team een uitstekende wedstrijd in de hitte en won afgetekend met 10-18.

Onder werkelijke prachtige weersomstandigheden, de thermometer kwam snel tot 25 graden, moesten de spelers een puike wedstrijd op de grasmat leggen. Onder deze omstandigheden werd het hard bikkelen voor de doelpunten en moest er het nodige vocht langs de kant regelmatig bijgetankt worden. Er stond slechts een zuchtje wind over het veld in Maartensdijk, wat niet de ideale verkoeling bracht. Net zoals in de heenwedstrijd werden Wilrik Wassink en schutter Maarten van Brenk aan elkaar gekoppeld. De vorige week ingevallen Ed van der Steen mocht in de basis beginnen. Hij werd gekoppeld aan Ardjan Drost, die een erg vervelende middag tegemoet ging.

Na een kleine 3 minuten was het al 0-1. Ondanks dat er nog niet veel gescoord werd na slechts korte aanvallen was de ban gebroken. Wederom was alles goed georganiseerd. Ook in de rebound was KCC/Hijbeko weer als vanouds heer en meester. Steven Verhoeff liet Van Kouterik menig keer gedesillusioneerd achter. Tweemaal Zes kon middels Maarten van Brenk, die in de eerste helft maar twee keer zou scoren, waarvan 1 velddoelpunt, terugkomen tot 1-1 na 6 minuten. Hierna veel onbegrip aan de Capelse kant wanneer de arbitrage de thuisploeg een strafworp toekend terwijl duidelijk zichtbaar was dat de aanvaller de fout in gaat. Na een kleine 17 minuten gespeeld te hebben beginnen de irritaties aan de kant van Tweemaal Zes wat hoger op te lopen waardoor een speler van Tweemaal Zes al gemaand werd zich kalmer te gedragen. Het zal wel komen door de in hun ogen vreemde beslissingen van de scheidsrechter. De toon is gezet. Een drinkpauze is een welkom rustmoment voor de spelers. De irritaties kunnen even naast zich neergelegd worden. Als na de drinkpauze eenzelfde overtreding door Tweemaal Zes begaan wordt op KCC/Hijbeko en KCC/Hijbeko krijgt `slechts` een vrije bal mee in plaats van een strafworp, wat de thuisploeg wel kreeg, zijn de reacties aan de Capelse reservebank te begrijpen. De arbitrage moet wel aan beide kanten hetzelfde fluiten. Na al deze commoties gaat de wedstrijd rustig verder. KCC/Hijbeko weet binnen 6 minuten de wedstrijd naar zich toe te trekken. Van 3-3 naar 3-7. Vooral Ed van der Steen is niet te houden. Hij heeft er op dat moment al 3 in liggen. Een escape voor Tweemaal Zes middels een time-out is nodig. Tweemaal Zes staat te schutteren en is compleet niet bij de les. KCC/Hijbeko daartegen is functioneel bezig. Er is plezier en iedereen straalt gretigheid uit. Met nog 5 minuten te spelen komt de thuisploeg terug tot 4-7 en het lijkt weer een wedstrijd te worden. Hierna is het echt nodig om het spelregelboekje er maar eens bij te pakken. Scheidsrechter Orru laat een speler van Tweemaal Zes meerdere keren onder de korf een doelkans toe nadat Van der Steen een blessure had. Volgens de reglementen mag er maar 1 doelkans genomen worden en dan moet er afgefloten worden. Gelukkig weet Tweemaal Zes niet te scoren. Als dan welgeteld 1,5 minuut later een exacte kopie aan de andere kant gebeurd, in de Capelse aanval, waarbij na een blessure aan de kant van Tweemaal Zes direct afgefloten wordt, zonder enige doelkans voor KCC/Hijbeko, dan zijn de rapen gaar. De wedstrijd kabbelt door tot aan de rust en er wordt door beide ploegen niet meer gescoord. Rust 4-7.

Na de pauze is het al direct in de 2e minuut raak. Nog geen doelpunt maar een gele kaart aan de kant van de thuisploeg wegens aanhoudend commentaar op de arbitrage. Dertig tellen hierna wel een doelpunt. In de tweede aanval weet Ingeborg Hofland de mand te vinden (4-8). Als dan binnen 5 minuten Ed van der Steen er nog twee scoort (alweer zijn 5e van de middag) dan is de wedstrijd gespeeld (4-10). De gretigheid aan de kant van KCC/Hijbeko blijft, zeker als Daniëlle de Bruin zonder enige moeite het schot van haar tegenstander finaal weet te blokken.  Iedereen werkt hard voor elkaar, ondanks de extreme warmte. Dit is goed om te zien. Ondertussen is er ook rust aan de zijlijn en kunnen de reservespelers en technische staf rustig aan een waterijsje beginnen om zo voldoende koeling te krijgen. In de 10e minuut gaat de trukendoos even open bij KCC/Hijbeko. De heren Verhoeff en Wassink geven even een fraaie actie weg. Eerstgenoemde mag dan ook de zelf verdiende strafworp verzilveren voor de 5-11. Maarten van Brenk scoort dan nog wel de 6-11, maar dan gaan de remmen weer helemaal los. Michiel Last en tweemaal Wilrik Wassink tillen de score na een verkoelende drinkpauze naar 6-14. Met nog 10 minuten te gaan weet Tweemaal Zes de schade enigszins te beperken en weet de 9-15 te scoren, gevolgd door de 7e treffer van Ed van der Steen (9-16). Na een zeer fraaie actie van KCC/Hijbeko stuurt Michiel Last twee heren compleet het bos in en ronde genadeloos af (9-17). Voor de statistieken scoort Tweemaal Zes dan nog (10-17), maar het laatste antwoord is van Steven Verhoeff, die de 10-18 scoort.
Al met al een zeer goede pot korfbal in tropische omstandigheden. Niet ideaal weer om in te spelen. KCC/Hijbeko is terug na het verlies tegen Antilopen en het inleveren van een punt thuis tegen TOP (A). Het moet nu doorgaan.  De volgende wedstrijd is 14 mei 2011 thuis tegen koploper Oranje Wit (D). Daar zal beslist worden of KCC/Hijbeko nog steeds voor het kampioenschap mee blijft doen.
Doelpunten: Ed van der Steen 7x, Wilrik Wassink 5x, Steven Verhoeff en Michiel Last ieder 2x, Daniëlle de Bruin en Ingeborg Hofland ieder 1x.