De laatste weken stonden in teken van de voorbereiding op de topper tegen Oranje Wit 4. Ondanks de ongeslagen status is er het hele seizoen tegen een achterstand aangekeken. Oranje Wit had nu eenmaal een wedstrijd meer gespeeld en ook één punt meer verspeeld. Het was dus belangrijk in aanloop naar deze topper om de laatste wedstrijden te winnen. Eerst was Nieuwerkerk 4 aan de beurt. Op een late zaterdagavond werden zij letterlijk overklast. Een complete walkover waarbij Nieuwerkerk met 24-5 werd afgedroogd.

Het vorige weekend ging het vierde op bezoek in Zeeland. Tjoba 3 was de tegenstander en ondanks het feit dat er thuis gemakkelijk met 14-7 gewonnen was , werd het een moeizame pot. Even zag het ernaar uit dat we er punten verloren. Dan zouden we het psychologische voordeel van één punt meer voor de topper tegen Oranje Wit missen. We kwamen met deze wedstrijd op een gelijk aantal gespeelde wedstrijden. Gelukkig herpakte de ploeg zich en wisten we de punten met een 13-11 overwinning gewoon mee naar huis te nemen. De ploeg ging lekker uit eten en de "ex"coach was de oppas!

Vrijdagavond 19 februari was het zover. De clash der giganten. De wedstrijd zou in eerste instantie al in januari gespeeld worden, maar werd afgelast omdat Oranje Wit vanwege het slechte weer niet op kwam dagen. Was dat de eerste zet van de Dortenaren. In ieder geval moesten een aantal spelers hun vakantieplannen aanpassen om een zo sterk mogelijke opstelling op de been te brengen. De toon was gezet!

KCC/Hijbeko starte moeizaam. Ondanks de wijze woorden van de coach, die voor deze topper van stal gehaald was, om rustig aan te beginnen vlogen we Oranje Wit in de haren en keken we terecht tegen een 1-3 achterstand aan. Na een 4-6 tussenstand zag het er even naar uit dat we met 6-6 de rust in gingen, maar helaas een van de twee geroutineerde heren van de tegenpartij wist er in de laatste seconde 6-7 van te maken. Een tegenvaller, zeker omdat ze direct na rust ook nog de 8e erin prikten.

Het baltempo moest hoger en verdedigend zouden we beter aansluiten. Het zou ook in de tweede helft spannend blijven en bij 8-8 kregen we eindelijk grip op de wedstrijd. Tot die tijd liepen we regelmatig achter de feiten aan. We creëerden kansen, maar lieten onnodig veel doelpunten door. Jammer dat Oranje Wit weer uitliep naar 10-12, maar met wat tactische aanpassingen wisten we de wedstrijd naar onze hand te zetten en de laatste 10 minuten waren volledig voor ons. De achterstand van 10-12 werd omgebogen naar een terechte overwinning van 15-12.

Goed om te zien dat de afspraken die wij in de eerste helft nog vergaten in de tweede helft goed uitpakten. Opmerkelijk dat dames die scoorden direct gewisseld werden. Niet omdat ze slecht speelden, maar duidelijk om het spel aan te passen en er een andere wedstrijd van te maken. Misschien waren het wel publiekswissels? In ieder geval hebben we deze fysieke wedstrijd professioneel uitgespeeld en kunnen we ons gaan opmaken voor het kampioenschap.

Nog drie wedstrijden te gaan met drie punten voorsprong. Eerst volgende week uit naar Nieuwerkerk, de ploeg van Henk van Vliet zal zich niet nogmaals naar de slachtbank laat leiden, daarna het lastige Rust Roest thuis, om tot slot uit tegen Oranje Wit te spelen. Als alles meezit kunnen we 6 maart kampioen worden en heeft de laatste wedstrijd tegen Oranje Wit geen waarde meer.

Tot volgende week, we spelen zaterdag om 16:00 uur in de Parkzoomhal te Nieuwerkerk.