Zaterdag 30 januari stond voor de C1 de derde en laatste trip richting Eindhoven op het programma. Bij de vorige twee tripjes, tegen respectievelijk DSC en SDO, namen we steeds de volle score mee naar huis. Vooraf kregen we te horen dat Deetos had gelijk gespeeld. Bij winst zouden wij dus alleen aan kop komen te staan.

Tegen Rust Roest was het belangrijk om goed aan de binnenkant te verdedigen zodat de aangeef op snelheid voorkomen kon worden. Dit werd de spelers nadrukkelijk vertelt en aan de hand van onze eigen kwaliteiten moesten we aanvallend de nodige doelpunten gaan maken. Het bleek aanvallend uiteindelijk een rommelige wedstrijd te worden waarin we lange, mooie aanvallen afwisselden met korte, slordige aanvallen.

Waar het eerste aanvalsvak doorgaans makkelijk scoort hadden ze vandaag moeite de korf te vinden. In het begin werden er ook nog veel duels verloren, maar het vak herpakte zich en kon steeds langere aanvallen neerzetten. Qua spel was het vak erg wisselvallig vandaag. De aanvalsopzet werd vaak goed neergezet, maar het vervolg na een kans was meestal in een te laag tempo.

Het tweede aanvalsvak speelde de eerste helft een aantal hele goede aanvallen. Hoog tempo werd daarbij gecombineerd met afwisseling, veel kansen en het winnen van duels. Jammer genoeg waren we niet allemaal even scherp in de afronding, want deze aanvallen hadden zeker met meer doelpunten beloond mogen worden. De tweede helft kon het vak niet meer tot die hoge pieken komen, maar was het wel wat stabieler.

Verdedigend hebben beide vakken het de hele wedstrijd goed gedaan. De opdracht was om de aangeef op snelheid te voorkomen. De spelers deden dit goed en haalden zo het tempo eruit bij de tegenstander.

Via een 4-1 ruststand hebben we een 10-4 eindstand bereikt. KCC C1 heeft een degelijke wedstrijd gespeeld en daardoor de punten mee naar huis kunnen nemen. We hadden meer doelpunten willen maken, maar hiervoor was het spel vandaag eigenlijk niet goed genoeg. Dit was echter geen probleem aangezien we verdedigend de wedstrijd goed onder controle hadden. Met name Anouk was haar tegenstander op elk vlak de baas en speelde een goede wedstrijd.

Als laatste wil ik Amber en Niels bedanken voor het meegaan en invallen en uiteraard de ouders die deze reis naar Eindhoven met ons hebben gemaakt.

Statistieken: Matthias 3x, Stephan 2x, Koen, Niels de G, Anouk, Sophie en Chantal allen 1x