Speelronde 11 is alweer afgelopen, tijd voor een nieuwe nabeschouwing dus! Scheidsrechtster Iris van Ringelenstijn, zij slaagde gisteren net als Marco Geene voor het examen jeugdscheidsrechter (artikel hier), zag KCC/SO natural F2 met 16-5 winnen van Olympia F2. De F2 staat daarmee nog altijd op een keurige tweede plaats in de F2e klasse. KCC/SO natural C2 won met 11-6 van het Middelburgse ONDO C1, waardoor het nog altijd vierde staat in de C2e klasse. KCC/SO natural B3 had in Strijen een zware kluif aan Ventura Sport B1, maar won uiteindelijk wel met 11-16. KCC/SO natural A4 revancheerde zich op de eerdere nederlaag tegen RWA A3 en won in eigen huis met 14-7 van diezelfde ploeg.

Het ziet ernaar uit dat we volgend jaar twee ploegen in de Reserve Overgangsklasse mogen bewonderen. KCC/SO natural 4 won gisteren met 16-19 van HKC 3 en zag concurrent Avanti 3 met 25-15 verliezen van SKF 3. Met 6 punten voorsprong op de ploeg uit Pijnacker en 3 wedstrijden te gaan is het kampioenschap en promotie naar de Reserve Overgangsklasse zo goed als binnen. Volgende week kan het feestje gevierd worden mits het thuis wint van het Voorburgse VEO 3. KCC/SO natural 3 speelde de belangrijke wedstrijd tegen Oranje Wit 2. Waar het thuis nog met 16-17 verloor van de ploeg uit Dordrecht, won het in de Oranje Withal met 16-17. De ploeg van Michiel Last staat nu vierde en kan zich volgende week bij een overwinning op HKC 2 en puntenverlies van Oranje Wit 2 definitief handhaven in de Reserve Overgangsklasse.

Oranje Wit - KCC/SO natural - Uitslag 17-26
Het was gisteren niet een van de meest enerverende wedstrijden in de Hoofdklasse B. KCC/SO natural boekte gisteren, zonder groots te spelen, een eenvoudige overwinning op Oranje Wit, dat definitief gedegradeerd is uit de Hoofdklasse. In een matig gevulde hal met een jonge, enthousiaste supportersschare was het KCC/SO natural dat na 4 minuten voor de 0-1 zorgde. Veel gescoord werd er niet in het begin van de eerste helft, waardoor er na 11 minuten een magere 4-4 tussenstand op het scorebord stond.  De 4-4 gelijkmaker van Oranje Wit was overigens de laatste keer dat het op gelijke hoogte kon komen, want hierna liep KCC/SO natural rustig uit naar een 8-13 ruststand. In de tweede helft ging KCC/SO natural ongestoord verder en kon het de marge van 5 lange tijd behouden. In de slotfase liep KCC/SO natural uit naar een comfortabele 16-26 tussenstand, waarna Roy de Vlaming voor het laatste wapenfeit van de wedstrijd zorgde. Eindstand, 17-26.  Door de eenvoudige overwinning op Oranje Wit behoudt de ploeg van Richard van Vloten en Marc Verberk de koppositie, met 6 punten voorsprong op nummer 2 DeetosSnel. Volgende week kan KCC/SO natural het kampioenschap van de Hoofdklasse B binnenhalen als het punten pakt tegen TOP Arnemuiden. Tot dan!  Het volledige verslag van Oranje Wit - KCC/SO natural leest u hier.

PKC/SWKGroep 3 - KCC/SO natural 2 - Uitslag 15-18
KCC/SO natural was al 9 wedstrijden op rij ongeslagen en afgelopen zaterdag kwam daar tegen PKC/SWKGroep 3 de tiende zege op rij bij. De Capellenaren hadden net als thuis veel moeite met de ploeg uit Papendrecht, maar versloegen de nummer vier van de poule uiteindelijk met 15-18. Weer twee punten erbij dus, waardoor de ploeg van Robin Diepenhorst de concurrentie ruim achter zich laat. Nummer 2 van de poule is TOP Arnemuiden 2, dat een achterstand van vier punten heeft op de Capellenaren. Volgende week kan KCC/SO natural 2 de kampioensstrijd definitief beslissen, mits er thuis gewonnen wordt van datzelfde TOP.

Oranje Wit A1 - KCC/SO natural A1 - Uitslag: 27-19
Nee, het was gisteren niet de dag van KCC/SO natural A1. Het was kansloos tegen Oranje Wit A1, terwijl men van tevoren een hele andere wedstrijd verwachtte. De thuisploeg, die erg zuiver aan de eerste helft begon, zette de A1 al snel op een ruime 12-4 achterstand. En die klap kwam de A1 uiteindelijk niet te boven, want uiteindelijk werd er kansloos met 27-19 verloren.  Omdat TOP/Quoratio A1 zoals verwacht won van Achilles A1, staat KCC/SO natural A1 momenteel op de zevende plek. Volgende week speelt de ploeg van Sander Jacob en Henk-Jan Schippers tegen Achilles A1, en die wedstrijd moet gewonnen worden.

Oranje Wit B1 - KCC/SO natural B1 - Uitslag: 22-26
Normaal spelen de jeugdteams altijd voor de seniorenteams. Niet bij Oranje Wit, waar KCC/SO natural 1 om 15:30 speelde tegen Oranje Wit, en de B1 pas om 19:00 uur (zelfs iets later vanwege uitloop) begon aan de wedstrijd tegen Oranje Wit B1. Toch wel vreemd, maar voor coach Remon Brands een uitkomst, "want de verslaggever ter plaatse kon zo eindelijk eens de B1 met eigen ogen zien."'  Daar had hij gelijk in, en zo zag de verslaggever ter plaatse KCC/SO natural B1 fel starten aan de wedstrijd. Zo pakte de B1 al snel een 2-4 voorsprong, die uitgebreid werd naar een 3-7 en 5-10. Opvallend was hoe vaak op het oog normale duels bestraft werden met vrije ballen en soms zelfs onbegrijpelijke strafworpen. "Laat ze lekker korfballen", was dan ook het gepaste antwoord van Wouter Schippers.  Afijn, de wedstrijd werd niet beslist op standaardsituaties, want het publiek werd ook getrakteerd op mooie aanvallen, veel doelpunten en een prachtige goal van Rick Stans, die voor de 10-15 zorgde. Zo gingen beide teams met een 12-17 ruststand de kleedkamers, terwijl de eindstand in de thuiswedstrijd tussen KCC B1 en Oranje Wit B1 12-9 was.  Dennis de Does, die op dreef was die avond, zorgde na 30 seconden in de tweede helft voor de 12-18 en KCC/SO natural B1 hield de marge van 6 lange tijd vast. Na de 15-20 van de Lucas Visser stokte de doelpuntenmachine bij de zwart-witten, waardoor Oranje Wit B1 terug kon komen tot 19-21. Zo volgden nog een aantal spannende minuten, waarna Dennis de Does en Rick Stans de marge weer vergrootten (21-24 en 21-25). Daarmee was de wedstrijd zo goed als beslist, en na de 22-25 van Oranje Wit zorgde Lucas Visser voor het slotoffensief. Eindstand, 22-26.  Door de overwinning op Oranje Wit B1 sluit KCC/SO natural B1 de zaalcompetitie in ieder geval als vierde af. Wellicht kan het nog derde worden in de B-junioren Hoofdklasse. Dan moet er volgende week wel van PKC/SWKGroep B1 gewonnen worden.

HKV/Ons Eibernest C1 - KCC/SO natural C1 - Uitslag 8-12
KCC/SO natural C1 verdedigde gisteren de tweede plaats tegen HKV/Ons Eibernest C1 en deed dat met verve. De ploeg van Wilco Knops en Yvar van Hijum kwam gisteren geen enkel moment in de problemen en won in de HKV/Ons Eibernest-hal, waar KCC/SO natural 1 afgelopen dinsdag al won.  Lucas van der Waaij zorgde via twee doelpunten voor de 0-2. Hierna antwoordden de Eibers met de 1-2, maar vervolgens waren het Lucas van der Waaij en Roel Visser die KCC/SO natural naar een 1-6 voorsprong hielpen. Zo ging KCC/SO natural met een 3-7 stand de rust in. HKV/Ons Eibernest C1 probeerde nog wel terug te komen in de tweede helft, maar door doelpunten van Roel Visser, Lucas van der Waaij en Kirsten van der Kooij bleef het verschil vier punten. Zo eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een 8-12 overwinning voor KCC/SO natural C1  Een uitstekende overwinning voor de ploeg van Wilco Knops en Yvar van Hijum. Zeker aangezien HKV/Ons Eibernest C1 lange tijd de nummer 2 van de poule was, en er thuis nog gelijkgespeeld werd tegen de ploeg van Jan Bongers en Paula de Kruif. Door de overwinning behoudt de C1 de tweede plaats, wat aan het einde van het zaalseizoen recht geeft op deelname aan het Nederlands Kampioenschap. Het is aan de C1 om die plaats te verdedigen. Volgende week komt Achilles C1 op bezoek.

Victum/War Child D1 - KCC/SO natural D1 - Uitslag: 10-16
KCC/SO natural D1 reisde gisteren af naar Houten, waar het speelde tegen Victum/War Child D1. Thuis werd er gewonnen met 15-8, en gisteren kwam daar ook een uitoverwinning bij. De ploeg van Steven Verhoeff en Ilona de Lange won met 10-16 van de nummer 8 uit de poule en staat daardoor nog altijd derde. Volgende week speelt de D1 thuis tegen Groen Geel D1, waarvan eerder dit seizoen al gewonnen werd. Om kans te houden op de tweede plek moet er volgende week gewonnen worden van Groen Geel.