Hoera, promotie! Vanaf nu worden de voor- en nabeschouwingen op de site geplaatst. Verder verandert er helemaal niets. Lees hier de nabeschouwing van een mooi weekend!

Er werden weer keurige resultaten geboekt. De E1 pakte dan eindelijk haar eerste zege tegen Vriendenschaar E1. KCC/SO natural 4 nam de punten mee uit Middelburg (12-13 winst tegen Swift) en is KAMPIOEN. Gefeliciteerd! Hoe verliep het de selectieploegen?

KCC/SO natural – HKV/Ons Eibernest
Na nederlagen tegen Wageningen, OVVO/De Kroon en Nic./Alfa-college moest KCC/SO natural opeens uitkijken voor degradatie. Zaterdag speelde het tegen HKV/Ons Eibernest. In Den Haag werd het nog 15-24, maar gezien de vormcrisis van KCC/SO natural en de verrassende winstpartijen van HKV/Ons Eibernest tegen Wageningen en Rohda was het nog maar even de vraag of KCC/SO natural de punten binnen zou halen.

KCC/SO natural startte voortvarend: 1-0, 2-0, 3-0. De toon was gezet. De zwart witten gaven weer eens die verdedigende druk die de afgelopen weken niet echt te zien was. De Eibers gaven zich echter nog niet gewonnen en kwamen terug tot 6-4. Dichterbij dan 6-4 kwam de ploeg echter niet meer. KCC/SO natural liep na een goede fase uit naar een 13-7, Bas Kortleven zorgde voor de 13-8 ruststand.

KCC/SO natural wisselde onnodig gehaaste en geforceerde aanvallen af met simpele en succesvolle aanvallen. Ditmaal waren ook de dames op dreef en al gauw stond een 18-10 tussenstand op het bord. De wedstrijd werd gekenmerkt door veel fysieke duels met als gevolg daarop veel vrije ballen en strafworpen. Dichtbij kwam HKV/Ons Eibernest niet meer. De in de slotfase ingevallen Sven Wierenga vergrootte door zijn strafworp het gat naar tien (28-18). Tjalle van Zoelen zorgde voor het slotakkoord: 28-19.

Een verdiende zege voor KCC/SO natural. Dat zal ongetwijfeld lekker voelen na 3 nederlagen op rij tegen Valto, OVVO/De Kroon en Nic./Alfa-college. KCC/SO natural heeft zich gehandhaafd en kan voorzichtig naar boven kijken.

SCO en HKV/Ons Eibernest gaan uitmaken wie in de Hoofdklasse blijft en wie niet. SKF is gedegradeerd. Wageningen naar de kruisfinales. OVVO/De Kroon, KCC/SO natural en Rohda gaan uitmaken wie de tweede kruisfinalist wordt. Volgende week KCC/SO natural – Rohda.

KCC/SO natural 2 – HKV/Ons Eibernest 2
In de rust was het 11-5 voor KCC/SO natural 2. In de tweede helft liepen de reserves uit naar 16-5. Hierna liet het de teugels vieren, kregen A-junioren Renate van der Kooij, Femke Kneppers en Raoul Lavue (die nog scoorde) speeltijd en behaalde het een 20-11 overwinning tegen HKV/Ons Eibernest.

Doordat OVVO/De Kroon 2 punten verspeelde tegen Nic./Alfa-college 2 kan geen enkel team KCC/SO natural meer inhalen en dus is KCC/SO natural 2 KAMPIOEN! Gefeliciteerd!

Tempo A1 – KCC/SO natural A1
Na vier nederlagen op rij was het weer eens tijd voor een overwinning, Afgelopen week verloor de A1 met 21-22 van DVO/Accountor A1 en dat was absoluut niet nodig. Om zich te handhaven, moest de A1 alleen nog van Tempo winnen. Thuis zette de A1 al een monsterscore neer tegen Tempo (36-14). Ook in Alphen aan den Rijn maakte de A1 geen fouten: er werd met 22-30 gewonnen. De A1 handhaaft zich in deze sterke Hoofdklasse poule en speelt nog tegen KZ/Hiltex A1 en DSC A1. Kan de A1 ook tegen die ploegen punten pakken?

KCC/SO natural B1 – Fortuna/Delta Logistiek B1
Zaterdag moest het gebeuren voor de B1. Het team van Sander Jacob en Henk-Jan Schippers speelde tegen de nummer 2 Fortuna/Delta Logistiek, dat twee punten meer had. In Delft werd nog met 13-20 gewonnen van Fortuna, maar de Fortunezen verloren daarna geen enkele wedstrijd meer en verspeelden alleen één puntje tegen HKV/Ons Eibernest. Ook DeetosSnel, de tot dan toe ongeslagen koploper, werd verslagen. KCC/SO natural moest dus flink aan de bak.

Fortuna begon fel aan de wedstrijd, maar het was KCC dat via Quinten van Dieren (2x) en Dominique Brands op een 3-0 voorsprong kwam. Een flitsende openingsfase, maar na de 3-1 van Fortuna/Delta Logistiek werd er door beide ploegen 5 minuten niet meer gescoord. De wedstrijd ging op en neer. Fortuna/Delta Logistiek kwam steeds terug en de voorsprong kon in de eerste helft nog niet echt worden uitgebreid. De ruststand was dan ook 10-8.

Al snel na de rust sloeg KCC/SO natural B1 door doelpunten van Aisha van Driel, Quinten van Dieren en Timo van Dieren een gat van 5. Verdedigend stond het als een huis aan de kant van KCC en ook in de rebound stonden de KCC-heren hun mannetje. Zo kon er meer dan 5 keer geschoten worden per aanval. Fortuna/Delta Logistiek kwam nog terug tot 21-17, maar door té gehaaste en geforceerde aanvallen van Fortuna kwam KCC/SO natural nooit meer in de problemen. Eindstand 25-20.

Door de dikverdiende overwinning neemt KCC/SO natural op onderling resultaat de tweede plaats over van Fortuna. De play off-wedstrijden zijn héél dichtbij. Er hoeft alleen nog maar gewonnen te worden van Die Haghe.

KCC/SO natural D1 – Maassluis D1
Soms heb je van die dagen. In Maassluis werd nog met 5-9 gewonnen, maar in Capelle aan den IJssel werd er kansloos met 3-13 verloren. Om 13.30 floot de jonge scheidsrechter van Nieuwerkerk, die zich prima staande hield, in. Al snel sloeg Maassluis een groot gat en het kon profiteren van de rommelige aanvallen van de D1. Ook in de tweede helft kon de D1 niet meer inlopen.  Snel vergeten en op naar volgende wedstrijd. KCC/SO natural D1 staat momenteel voorlaatste en mag nu even twee weken uitrusten. Zaterdag 5 maart speelt het tegen KOAG D1.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.