Nog steeds is KCC/Delta Logistiek A1 in de race voor de kruisfinale. Het moet dan wel alle wedstrijden winnen en dan nog heeft men het niet zelf in de hand. Concurrent DVO moet dan ergens punten laten liggen. Als beide ploegen aan het eind van de reeks het zelfde aantal punten hebben dan gaat DVO naar de kruisfinales omdat zij een beter doelsaldo (+1)hebben in het onderlinge resultaat. Het was dus zaak om afgelopen zaterdag in ieder geval een overwinning te boeken.

De bezoekende partij was KZ/Hiltex uit Koog a.d. Zaan. In een goedgevulde Schenkelhal werd 10 minuten later dan was aangekondigd ingeblazen door de scheidsrechter. Dit keer zonder assistent en dat was een hele verademing. Na het echec van vorige week was KCC/Delta Logistiek niet van plan het rustig aan te doen. Als een komeet schoot men uit de startblokken. Ik had pen en papier nog niet in de hand of het stond al 2-0 in het voordeel van de zwart-witten door afstandstreffers van Stephan en Chantal. In de 4e minuut halveerde KZ de achterstand 2-1. Maar toen was het hek van de dam. KZ kreeg 10 minuten lang geen voet aan de grond en toen de kruitdampen eenmaal waren opgetrokken stond er een 9-1 tussenstand op het bord. Mark 2x, Nik 2x met o.a. een onvervalste buzzer, Kain, Stephan en Milou waren de schutters. Halverwege scoorde KZ de 9-2 wat meteen weer werd beantwoord door Kain, Chantal en Stephan van afstand. 12-2 met nog 10 minuten te gaan tot het rustsignaal. Er leek weer een monsterscore in de maak.

In de 22e minuut zorgde Cathy voor de 13-3 en daarna werd het stil. Heel erg stil. De storm was geluwd maar een nieuwe lag op de loer. Die kwam helaas van de andere kant. De ballen vielen even niet aan KCC-zijde en KZ wist binnen 7 minuten de score op te trekken naar 13-9. Gelukkig wist Nik vlak voor de rust de stand nog naar 14-9 te tillen zodat niet met een al te katterig gevoel de kleedkamer opgezocht hoefde te worden. Het was dus zaak om goed bij de les te blijven en de 5-puntsvoorsprong vast te houden.

Het begin van de 2e helft stond in fel contrast met die van de 1e helft. Pas na 6 minuten kwam de eerste score op het bord. En die was van KZ. Gelukkig ging het toen bij KCC ook weer even van een leien dakje. Tweemaal Stephan binnen de minuut en het stond weer 16-10. Daarna 8 minuten lang een doelpuntloze periode voor KCC/Delta Logistiek. Dit gaf KZ de gelegenheid weer op te krabbelen 16-12. Deze marge werd 9 minuten lang gehandhaafd. Met nog 8 minuten te gaan na een slimme aktie onder de korf van Milou stond het zelfs 19-14 en leek de winst binnen handbereik. Na de 19-15 van KZ werden er wat wissels toegepast. Sophie kwam voor de nog niet helemaal fitte Tessa en Lars werd de stand-in voor Nik. Dat had niet het beoogde resultaat want KZ had 4 minuten voor tijd opgehaald naar 19-17. Dat werd dus nog even billen knijpen. Ook Mark moest nog wegens een blessure vervangen worden. KCC/Delta Logistiek kroop een aantal keren door het oog van de naald maar ook de Capellenaren kregen nog kansen. Uit een van die kansen, een vrije bal, mocht Stephan zijn 7e en KCC’s 20e laten aantekenen. 20-17 en dat was tevens de eindstand.

Zes doelpunten in een helft is te weinig maar het feit dat KZ ook maar tot 8 doelpunten kwam was voldoende om de belangrijke punten in Capelle te houden.

Volgende week komt koploper Dos’46 op bezoek. De nog ongeslagen ploeg kan dan kampioen worden. En wij moeten dat voorkomen. Alhoewel een puntje voldoende is voor Dos en ook voor ons voldoende zou kunnen zijn. Dan moet Dos weer wel van DVO winnen. En zo zijn er nog meer varianten. Een ding is zeker. Bij verlies is het afgelopen. Ik doe hierbij weer een beroep op De Negende Man die ons er de vorige keer tegen DVO ook doorheen heeft gesleept. En de tiende en de elfde man, enz ,enz, zijn natuurlijk ook van harte welkom. Maak er met zijn allen een waar spektakel van. Tot zaterdag 16.30 uur in de Schenkelhal.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.