Het was een drukke week voor de D1. Naast de 2 trainingsavonden stond er op dinsdag ook nog een bekerwedstrijd op het programma. In de halve finale van de Rijnmond Cup werd DeetosSnel D1, onder het toeziend oog van de meegereisde supporters en een aantal enthousiaste spelers van het 1e en 2e, met 18-10 aan de kant gezet. Een mooie ervaring voor de spelers en trainers die uitkijken naar de finale op 19 februari.

Na het bekeravontuur stond er afgelopen zaterdag gewoon weer een competitiewedstrijd op het programma. De buren uit Nieuwerkerk kwamen op bezoek. In de vorige ontmoetingen bleek dit geen lastige tegenstander en ook vandaag controleerde KCC/Delta Logistiek de wedstrijd. Na een 7-3 ruststand werd een eindstand van 13-6 bereikt.

Voor de ploeg was bekend dat Timo maar een halve wedstrijd zou spelen omdat hij vandaag met de C1 mee moest doen. De tweede helft zou Marijn hem vervangen en dit deed hij met verve. Rekening houdend met deze wissel, hadden de trainers de vakken gewijzigd. Timo speelde met Dave, Marleen en Noa. Het andere vak bestond uit Quinten, Gerald, Sabine en Femke. Omdat de D1 vaak pas de tweede helft op stoom komt, werd de ploeg aangespoord om zich meteen de eerste helft te laten zien. Een voorwaarde hiervoor was dat er strak en geconcentreerd werd verdedigd. Dit was niet aan dovemansoren gericht. Hoewel KCC/Delta Logistiek aanvallend stroef op gang kwam, gaf de ploeg verdedigend maar weinig weg. Het strakke verdedigen leidde tot veel foute passes bij de tegenstander en extra aanvalsmogelijkheden voor ons. Helaas waren we nog niet zo scherp als we hadden gewild. Toch stond er na 25 minuten een 7-3 voorsprong op het bord.

Wellicht doordat Timo nu langs de kant zat en het verschil nog als overbrugbaar werd gezien, maakte Nieuwerkerk vrij snel in de tweede helft gebruik van hun handelsmerk: het inzetten van 2 C spelers. Het was goed om te zien dat KCC/Delta Logistiek zich hier absoluut niet door van de wijs liet brengen. Verdedigend bleven de zaakjes, tot vlak voor tijd, goed op orde en aanvallend werd de teller gestaag opgevoerd. Dit resulteerde uiteindelijk in een prima overwinning van de D1.

De ploeg staat nu met 18 punten uit 9 wedstrijden nog altijd zonder puntverlies bovenaan. Volgende week reizen we af naar Sassenheim waar TOP D1 de tegenstander is. Als deze wedstrijd wordt gewonnen zal KCC/Delta Logistiek op 16 februari haar kampioenswedstrijd spelen tegen ONDO D1. Het is zeker de moeite waard om te komen kijken en ze naar de overwinning te schreeuwen.

Milou en Michiel

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.