Het moest er een keertje van komen. Een wedstrijd winnen van een van de bovensten. Afgelopen zaterdag speelden we thuis om 21.10 uur tegen Avanti 3. Deze ploeg stond gedeeld eerste en gezien de heenwedstrijd wisten we dat dit weer een moeilijke wedstrijd zou worden.

Elke week zeggen we het weer tegen elkaar; het zit erin, alleen wanneer betaalt het zich uit. Bij de korte voorbespreking hadden we afgeproken niet voor mooi korfbal te gaan,maar gewoon te knokken voor elke bal en fysiek niets uit de weg te gaan. Iedereen was gemotiveerd en met veel motivatie om hier een stunt uit te halen gingen we naar het eerste fluitsignaal. We zouden scherp en fel beginnen en dit de hele wedstrijd nu een keertje vol te houden.

Al bij de eerste aanval was het Nick die de score opende. En nog geen 2 minuten later was hij het weer die de 2-0 op het scorebord bracht. Ondanks dat we toch goed bleven ballen wist Avanti terug te komen tot 3-3, maar dit keer lieten we het niet verder komen en wisten we weer uit te lopen naar 6-3. Je zag de kopjes omhoog gaan en we gingen voor elke bal. Zelfs ballen die uit dreigden te gaan werden in volle vaart nog gered en zorgden weer voor gevaar in het aanvalsvak. Verdedigend zat het goed in elkaar. Men coachte elkaar goed aan en bij rust was het dan 9-5 voor KCC/Delta Logistiek. Een luxe voorsprong, maar er moest nog een helft gespeeld worden en we wisten dat die moeilijk zou worden aangezien Avanti geen slechte ploeg is en zich niet zomaar naar huis laat spelen.

De tweede helft moesten we dan ook fel blijven en zoals verwacht kwam Avanti scherp uit de kleedkamer. Al bij hun eerste aanval wisten ze te scoren en heel langzaam kwamen ze terug tot 10-9. Daar gaan we we weer, dachten we aan de kant, maar ook dankzij het vele publiek gingen we er nog steeds vol voor. Het geluk was dit keer aan onze zijde en alles lukte een keer. Via slimme ballen, strafworpen en mooie afstandschoten liepen wij weer uit naar 15-9. Met nog 10 minuten te spelen gingen we er echt in geloven. Het gaat gebeuren!!! Dit kan en mag niet meer fout gaan. Het vertrouwen zag je in de ploeg terug in de fraaie doelpunten. Met een 18-12 eindstand was de overwinning een feit.

Een verdiende overwinning die al weken in de lucht hing, maar nu eindelijk werkelijkheid was. Tegen de bovenste winnen is gewoon goed. We hopen het tij gekeerd te hebben en met vol vertrouwen gaan we de laatste 3 wedstrijden nog spelen. Volgende week thuis om 16.05 uur tegen Oranje Wit 3 in hal 2. Kom gerust kijken en schreeuw ons weer naar een overwinning.

Publiek bedankt voor de support op dit late tijdstip, het was echt sfeervol. Bedankt!
Joelle bedankt voor het reserve staan.

Statistiek: Nick 7x, Thomas 4x, Rens 3x, Frank 2x, Michelle en Simone 1x.

Ben Wolvers

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.