Afgelopen zaterdag speelden we de eerste competitiewedstrijd van de zaal. Maar eerst hadden we hiervoor nog twee oefenwedstrijden. De eerste was thuis tegen Dalto 4. Geen verkeerde tegenstander om tegen te oefenen. Qua samenstelling een beetje zoals ons; jonge spelers aangevuld met routine. Deze wedstrijd ging dan ook gelijk op. Vlak voor rust wist Dalto uit te lopen naar een 8-11 voorsprong, maar de 2e helft wisten we de stand om te buigen naar een 16-14 overwinning.

De tweede wedstrijd was tegen Veo 3. Op de late zaterdagavond kwamen we snel op voorsprong en die hebben we niet meer uit handen gegeven. Met een 11-13 overwinning sloten we de oefensessie af.

Zaterdag 10 november, 'smiddags om 13.05 uur begon het dan echt voor ons. In de zaal spelen we eerste klas (een klasse hoger dan op het veld) dus gewaarschuwd dat het wel wat zwaarder kon zijn. Tempootje hoger en zo verder. De tegenstander was Tempo 3 uit Alphen aan de Rijn. Dit is een zeer ervarenploeg met veel routine bij de heren. Op het veld staan zij bovenaan in deze klasse dus we waren gewaarschuw. Misschien kon dit onze eerste nederlaag wel eens worden dit seizoen. Dan maar kijken hoe we hier mee om zouden gaan. Maar niet vooruitlopen..........Eerst de wedstrijd maar spelen.

We begonnen voortvarend. Al vrij snel kwamen we op een voorsprong van 3-0, maar daarna deed Tempo er een tandje bij en gingen wij slordig, ongeconcentreerd en onzurgvuldig spelen. Veel pass fouten, nonchalant. Gewoon niet scherp. Hier wist Tempo wel raad mee en liep uit tot 3-9. Dit was de eerste keer dat we zover achterstonden dit seizoen en nu was het zaak om de kopjes omhoog te houden  en de neuzen dezelfde kant op te laten wijzen. Gelukkig viel dat probleem mee en voor rust kwamen we nog terug tot 5-9.

Na de rust stond er een heel ander KCC/Delta Logistiek 4 in het veld. Veel gretiger en scherper en we vochten voor elke bal. Mooi om te zien is dat. We wisten ons terug te knokken in de wedstrijd met goed leuke korfbalspel. We kropen langzaam dichterbij en Tempo begon hem een beetje te knijpen. Zij gingen heel onrustig spelen en daar profiteerden wij weer van. De stand liep lang langzaam naar elkaar toe en bij een stand van 12-13 leek het erop dat wij zelfs de gelijkmaker konden scoren, maar zoals altijd valt het doelpunt dan net aan de andere kant. 12-14 met nog 2 minuten te spelen. Het mocht niet meer baten, de 13-14 kwam er nog maar toen was de koek op.  De tweede helft gewonnen met 8-5, maar geen wedstrijdpunten. Toch goed gedaan en mijn complimenten om van zover terug te komen.

Als we nu de volgende wedstrijd gelijk vanaf de start scherp en geconcentreerd bezig zijn, dan kunnen we hier en daar wel wat punten bij elkaar  sprokkelen. Het was in ieder geval een mooie wedstrijd om naar te kijken. Volgende week  uit tegen PKC 4.

Statistiek: Michel 3x, Frank, Thomas, Arjan en rens 2x, Simone en Edith 1x.