Die koppositie was even verloren gegaan doordat KCC/Hijbeko B1 een wedstrijd minder had gespeeld. Met de wedstrijd van afgelopen zaterdag werd dat weer recht getrokken. Deze wedstrijd was tegen het Amsterdamse Rohda. Vooraf werd hier door spelers en coach nogal tegenop gezien. Waarom? vroeg ik mij af. De Amsterdammers staan met 6 punten op de voorlaatste plaats. De coach had hiervoor wel een verklaring. De tik die PKC had uitgedeeld leek men nog maar nauwelijk te boven. De 3 weken stilstand en de moeizame winst tegen Meervogels daarna gaf de ploeg niet de mogelijkheid om in het ritme te komen. En omdat Rohda uit de laatste 3 wedstrijden 5 !!!! punten had gehaald was enige twijfel wel te verklaren. Het feit dat Koen (vakantie) en Amber (ziek) niet mee konden doen kon opgevangen worden met Lars en Femke die het uitstekend zouden doen. Maar ook Matthias was niet geheel fit.

Gelukkig waren de zorgen ongegrond. Van meet af aan had KCC/Hijbeko het heft in handen en liep uit naar 6-2. Toen Rohda weer wat (te) makkelijk terug kwam tot 6-4 werd er weer een tandje bij gezet. Dit resulteerde uiteindelijk in een 10-4 ruststand. In niets leek het erop dat Rohda deze middag voor een verrassing zou gaan zorgen. De 2e helft begon zoals de 1e helft geeindigd was. Met een superieur KCC dat na ruim 10 minuten de geruststellende stand van 14-5 op het bord had staan. Wedstrijd gespeeld en tijd voor de spelerswissels. De trouwe bankzitters kwamen zodoende ook aan de nodige speeltijd toe. Het einde kwam bij 17-9 en spelers en coach waren opgelucht.

Weer alle spelers kwamen tot scoren en bij vlagen werd er weer uitstekend korfbal gespeeld. Maar er zitten ook redelijk wat dipjes in. Concentratieverlies (of is het gemakzucht?) en werklust in de vorm van de tegenstander constant onder druk zetten. Maar ondanks deze constatering werd Rohda wel met hun grootste nederlaag naar huis gestuurd. Alle thuiswedstrijden hebben we nu gehad en de resultaten hiervan zijn indrukwekkend. Alleen PKC kon de schade beperkt houden. De rest kreeg een fikse nederlaag aan de broek. A.s. zaterdag staat er een bezoek aan hekkesluiter RWA uit Rhoon gepland. Dat mag geen problemen opleveren. De week erop gaan we bij Deetos op bezoek. Dat wordt dan de kampioenswedstrijd. De 20-7 winst in de thuiswedstrijd moet een goede steun in de rug zijn maar is, mede door het belang van de wedstrijd en plaats op de ranglijst van Deetos, zeker geen garantie voor eenzelfde resultaat alhoewel ik er alle vertrouwen in heb. Tot volgende week.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.