Afgelopen zaterdag was weer een belangrijke pot voor onze A2. Tegenstander was het Gorkumse GKV waar eerder in de competitie nipt met 13-11 van werd verloren. KCC/Hijbeko moest winnen om zicht te houden op handhaving. Vooraf werd afgesproken wie tegen wie zou spelen en hoe we de zaak zouden aanpakken maar omdat GKV de keuze had van tegen opstellen viel de voorspelling iets anders uit.

Dat maakte in feite niet zoveel uit want de opdracht bleef hetzelfde. De 1e helft was een gelijkopgaande strijd met GKV licht in het voordeel. Met nog 25 seconden te gaan en 6-6 op het scorebord diende, op aangeven van de coach, die laatste seconden uitgespeeld te worden. Toch 2 schoten binnen 10 seconden leidde weer balverlies in en kon GKV in de allerlaatste seconde nog toeslaan. 6-7 ruststand. De terecht geirriteerde coach pakte dit in zijn peptolk in de rust mee door nog nadrukkelijker te wijzen op het uitvoeren van de gemaakte afspraken en het in acht nemen van de tactische aanwijzingen.

Het spelbeeld van de 2e helft was gelijk aan die van de eerste. GKV nam steeds een voorsprong maar KCC/Hijbeko kon meteen weer aansluiten. Dat ging zo door tot 8-8 na ruim een kwartier gespeeld te hebben. Het leek er niet op dat de huidige spelers van de zwart-witte formatie het verschil zouden kunnen gaan maken dus was het tijd voor de wissels. Eerst Stephan G en later Sophie kwamen er in voor Wouter en Sheetal. Ik wil ten opzichte van de wissels nog wel benadrukken dat er dan om tactische redenen wordt gewisseld en niet omdat ze slecht spelen. Met een aantal dermate goeie reserves op de bank en het uitgangspunt dat je ten koste van alles wil winnen worden deze keuzes gemaakt. Dat lukt wel eens niet maar dat pakte verleden week goed uit en nu eigenlijk weer. De wissels maakten het verschil in de score en zo konden, met een 13-11 overwinning, de punten binnen gehaald worden.

Lijfsbehoud is nog steeds niet gegarandeerd met nog slechts 1 wedstrijd te gaan. Ook die wedstrijd moeten we winnen maar die is pas over 2 weken dus daar kunnen we rustig naar toe werken. Ik las van Glenn dat zijn team in "de poule des doods" speelt. Nou dat geldt dus ook voor onze poule. Met de 10 punten die we nu hebben waren we in de andere 3 Overgangsklasse-poules al veilig geweest. In deze poule is het theoretisch nog mogelijk dat je met 11 punten degradeerd. Met deze constatering kun je dan ook concluderen dat de A2 het er helemaal niet zo slecht van af brengt. Tot over 2 weken.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen