KCC/Hijbeko 2 speelde woensdagavond 1 februari 2012 in Ridderkerk de halve finale tegen Kinderdijk 1. Kinderdijk speelt in de overgangsklasse en er moest gewonnen worden om in de finale tegen Nieuwerkerk uit te komen. Nieuwerkerk speelde immers tegen 2e klasser Ventura Sport. Op voorhand stond dus wellicht de eeuwige klassieker op het programma in de finale. KCC/Hijbeko 2 - Nieuwerkerk 1. Wederom een mogelijke editie van de buren onderling.

Eerst moest Kinderdijk opzij gezet worden. De wedstrijd stond onder leiding van Just Riet en zijn assistent Jelle Berk. Beide heren hadden de wedstrijd in handen, maar maakte op sommige momenten onduidelijke beslissingen richting de spelers, waardoor er ernstige verwarring ontstond en tot tweemaal toe zelfs een doelpunt voor Kinderdijk. De wedstrijd begon lekker. Binnen de minuut was het Jack Potter, die deze avond het mandje erg makkelijk vond, hij scoorde 6 keer, voor de 0-1 zorgde. KCC/Hijbeko 2 speelde immers een "uitwedstrijd". Een snelle 1-1 zorgde ervoor dat de wedstrijd ging lopen. KCC/Hijbeko komt op stoom en neemt na een kleine 7 minuten een 1-4 voorsprong. KCC/Hijbeko gaf volle druk op de aanvallers van Kinderdijk, waardoor ze wel veel konden schieten maar veel ballen slechts de bovenkant van de mand raakte. Wanneer men te kort schoot was de bal direct voor KCC/Hijbeko. In de aanval moest Jack Potter Bart de Wit bewaken. De Wit was in eerste instantie alleen goed voor de aangeefpositie en de rebound en de schutter kwam pas later in de wedstrijd.

Na de 1-4 herpakte Kinderdijk zich en vielen ze helaas wel. In de 11e minuut stond er ineens een 5-5 tussenstand op het bord en kon KCC/Hijbeko opeens weer opnieuw beginnen met de voorsprong. Na de 3-5 produceerde KCC/Hijbeko slechts 1-schotsaanvallen en was de bal erg snel kwijt. Na de 5-5 even oponthoud. De zaalwacht was niet scherp en met nog precies 18:33 te spelen bleek de tijd op het scorebord nog op 20:00 te staan. Na een correctie van de scheidsrechter kon de wedstrijd doorgaan. In de 14e minuut pakte Kinderdijk voor de eerste maal deze avond een 6-5 voorsprong. Vooral waren het de heren bij Kinderdijk die voor de scores moesten zorgen. De doelpunten vielen om en om. In de 21e minuut was het gat ineens in het voordeel van Kinderdijk (9-7). Kinderdijk hield dit gat van 2 punten tot aan de rust. Bij de 12-10 hoort nog een opmerkelijk verhaal. Nadat KCC/Hijbeko de 11-10 had gemaakt, floot scheidsrechter Riet wel erg snel en zacht in en was de defensie van KCC/Hijbeko niet op haar hoede zodat er razendsnel de 12-10 gescoord kon worden. Normaal dienen alle spelers gewoon in het vak aanwezig te zijn. Net voor de rust zou er bij Ed van der Steen doorgeslagen worden na een schot. Scheidsrechter en zijn assistent oordelen anders en in het anders vak wordt de ruststand op 13-11 bepaald.

Na de pauze zorgde Ed van der Steen binnen de minuut voor spektakel door zijn heer te blokken bij het schot. Twee minuten later vond Jet Ittmann de korf en was het 13-12. Tot aan de 8e minuut bleef Kinderdijk telkens 1 of 2 puntjes voorstaan, maar na doelpunten van Jack Potter, Sylvia Vis, die een zeer fraaie doorloper, waarbij ze al ruim achter de korf was scoorde en Ed van der Steen, stond het in de 12e minuut 16-16. Gelijk daarna pakte KCC/Hijbeko de wedstrijd weer in handen door een strafworp van Wouter Schippers (16-17). KCC/Hijbeko was weer helemaal terug. Jammer was het dat Kinderdijk wel kon blijven meescoren waardoor het tot de 20e minuut niet duidelijk was wie naar de finale ging. Inmiddels kwam Esther Last het team versterken voor Maaike Snelders. Na de 19-19 een opmerklijke wissel aan de kant van Kinderdijk. Een heer, die er aardig wat had gescoord, moest plaatsmaken voor een "mindere" heer. In de laatste 5 minuten werd de wedstrijd dan ook beslist in het voordeel van KCC/Hijbeko 2. Twee doelpunten van topscoorder Ed van der Steen (7x) zorgde voor een bevrijdende 19-21 zege, waardoor het in de finale staat tegen het 1e team uit Nieuwerkerk aan den IJssel

Scheidsrechter :                      J. Riet
Assistent-scheidsrechter :       J. Berk
Wissels :                                  Maaike Snelder (49" Esther Last)