Afgelopen zaterdag was KCC/Hijbeko B1 in onze vertrouwde thuishal de gastheer van GKV B1 uit Gorinchem. KCC had de opdracht te moeten winnen daar elk puntverlies de kans op de 2e plaats zou verkleinen. En omdat concurrent TOP tegen Fortuna moest aantreden kon het zo maar gebeuren dat we weer naar een 3-puntsvoorsprong zouden uitlopen.

KCC had de boodschap goed in de oren geknoopt en ging als een denderende trein van start. 5-0 na 10 minuten en met nog 5 minuten te gaan stond het al 9-2. Om uiteindelijk de 1e helft met een 11-2 voorsprong af te sluiten. Het was een genot om te zien hoe in 1 speelhelft de overwinning al werd veilig gesteld. En met mooi korfbal ook nog. Prachtige aanvallen die met uitstekende goals werden afgerond. Afstandschoten, korte schoten, doorlopers, vrije ballen en strafworpen, het zat er allemaal in die eerste helft. En ook verdedigend werd niets weggegeven. Op de tribune werd al aan de twintig gedacht maar zo ver was het nog niet.

De 2e helft begon wederom uitstekend en na 8 minuten hadden we al weer viermaal gescoord. 15-2. En toen kwam de klad er een beetje in. Na de 17-5 werden er na een eerdere wissel nog 2 wissels toegepast en stond er een half C-team in het vak. Voor GKV was dit de aanleiding nog even stevig aan te zetten. Er waren tenslotte nog 5 minuten te spelen. Ze haalden nog op tot 17-8 waarna beide ploegen in de laatste minuut nog eenmaal scoorden om een 18-9 eindstand op het scorebord te toveren. Missie volbracht, opdracht voldaan. Nu ging het er nog om wat TOP die middag zou doen. Helaas werd dat voor ons maar niet voor TOP een teleurstelling. TOP had Fortuna gedecideerd met een 14-10 nederlaag naar huis gestuurd. Wat inhoudt dat we slechts 1 punt voor staan op onze concurrent met de onderlinge confrontatie over 2 weken in Sassenheim op het programma. Dus dat is erop of eronder. Niet meer en niet minder. Maar dat mag geen probleem zijn mits we net zo gedisciplineerd en gepassioneerd spelen als afgelopen zaterdag. Ook het collectief was bijzonder van belang nog het meest ten uitvoer gebracht door Stephan V die zich volledig in dienst stelde van het vak. Driekwart van de wedstrijd speelden we de sterren van de hemel en laten we dat maar in onze gedachten vasthouden. Komt het allemaal goed.

De statistieken geven we deze keer niet prijs. De concurrent kijkt mee tenslotte.