Zaterdag 13 februari 2010 moest de selectie van Jan Tromp afreizen naar Scheveningen om daar het kampioensfeestje van KVS te zien verstoren. De koploper in de hoofdklasse B stond riant bovenaan en was bij winst kampioen. Op papier dus een kraker in deze klasse. De bond vond dit ook en had korfballeaguescheidsrechter Buis en zijn assistent Koppert uit de hoge hoed getoverd.
Zaterdagavond, even na 19:30 uur. Daar sta je dan. De lange lijdensweg voor KCC/Hijbeko was ten einde. KVS moest winnen voor het kampioenschap in eigen huis en KCC/Hijbeko moest 2 punten pakken om de 2e plek te bemachtigen en vast te houden voor een plek in de kruisfinale voor de promotie naar het walhalla van het korfbal. De wedstrijd startte maar liefst 20 minuten later door de uitloop van de wedstrijd ervoor. Ook moest er nog de nodige confetti opgeruimd worden. Toen het eerste fluitsignaal klonk van scheidsrechter Buis, was het KVS die het zenuwachtigst aan de wedstrijd begon. Geen fatsoenlijke aanval werd opgezet, maar ook bij KCC/Hijbeko stokte het direct. Wel zit KCC/Hijbeko direct goed op de huid van de tegenstander, wat van korte duur zou zijn. Wel is het de thuisploeg dat na een kleine 4 minuten op een 2-0 voorsprong komt. Pas in de 5e minuut opende KCC/Hijbeko de score in persoon van Michiel Last (2-1). Tot dan was de wedstrijd spannend en wist men niet waar het doelpunt zou vallen. Een verder hoogtepunt in de eerste 6 minuten waren de overdreven duikelingen van KVS bij het "doorslaan na het schoot". Scheidsrechter Buis zat er soms naast en gaf KVS na een overdreven actie wel een vrije worp. Na de 2-1 was het al snel verkeken en moest KCC/Hijbeko in de achtervolging. De KVS-trein ging rijden en was niet meer te stoppen. Binnen 4 minuten was het al weer 6-1. Bij KCC/Hijbeko de nodige irritaties onderling wat de aanvallen niet bevorderde. Blijf rustig en verzorg het spel was het moraal van de wedstrijd. Een ingelaste time-out als na 12 minuten was nodig. De pases liepen niet en wanneer de bal in het vak was, kwam die ook even hard terug. De time-out resulteerde wel in de 6-2 door Wilrik Wassink, maar nog geen 2 minuten later had KVS er alweer 2 inliggen (8-2). Tel dan ook een gemiste strafworp erbij op en dan weet je het wel. KCC/Hijbeko had een complete off-day.

Voor KCC/Hijbeko was het een wedstrijd van de misverstanden. Na 19 minuten was het Lonneke Schallenberg die de 8-3 scoorde. Even hierna een niet al te slimme gele kaart voor coach Kruit aan de kant van de Scheveningers. In de 22e minuut nog wel een speldenprik van Robin Diepenhorst (9-4), maar hierna ging KVS gewoon vrolijk verder. Waar is de vechtersmentaliteit van KCC/Hijbeko gebleven? KCC/Hijbeko moest ook meer de rebound durven aangaan om zodoende de aanvallen van KVS te ontregelen. KVS scoorde de laatste 8 minuten nog 5 keer en hierdoor stond een beschaamde 14-4 ruststand op het scorebord. Vier keer de mand vinden in de hoofdklasse is erg mager.

Na de rust hopelijk een ander KCC/Hijbeko die er het beste van ging maken. Meer knokken voor elkaar en gaan voor iedere bal. KVS opende de score na 35 seconden. Hierna even een opleving aan Capelse zijde. KVS wist ineens even het gat van de mand niet meer te vinden en KCC/Hijbeko sloop even dichterbij. Na een kleine 7 minuten gespeeld te hebben stond het 15-8. Yes, we stond even voor met 4-2 (als je het vergelijkt met de ruststand). Hierna ging het weer stormen in Scheveningen. Binnen nog geen 3 minuten was het gat weer 10 doelpunten (18-8), gevolgd door een droge verre knal van Wilrik Wassink. Weer een doelpunt voor KCC/Hijbeko, maar niemand was blij dat er gescoord was. In de 13e minuut weer een 10-puntsmarge (20-10), 8 minuten later gevolgd door een 23-10 achterstand. Het foutenfestival was compleet. KVS hoefde zich niet 100% in te spannen om KCC/Hijbeko van het scoren af te houden. Karen Last werd ingebracht voor de geblesseerde Mariska Brands. Het laatste doelpunt aan Capelse zijde viel al 7 minuten voor het einde. KVS vond het nog niet genoeg en ging voor de 30 treffers. Gellukig viel de 30e niet. Een eindstand van 29-12 in een topper tussen de nummers 1 en 2 in de hoofdklasse was een feit. KVS vierde met de vele supporters de overwinning en het kampioenschap. KCC/Hijbeko verliet met gebogen hoofd de arena. KVS uit is altijd lastig maar gezien de heenwedstrijd in Capelle aan den IJssel, waar KVS nog in de allerlaatste seconden ontsnapte (18-18) was het dit keer een wedstrijd om heel snel te vergeten.

Na afloop van de wedstrijd een reactie van Tromp. "Wat was er vanavond met de ploeg aan de hand ?". Er ging vanavond gewoon niks goed. Er was geen inspiratie, de instelling moest anders. Concurrent DVO wist te winnen van Excelsior (D) waardoor het stuivertje wisselen was op de 2e plaats. Deze is nu overgenomen door DVO.  KCC/Hijbeko heeft nu 2 weken de tijd om zich te richten op de volgende wedstrijd op 27 februari thuis tegen Excelsior (D) dat nog op degraderen staat. KCC/Hijbeko kan nu alleen maar hopen op een misstap van DVO en dient de resterende wedstrijden te winnen. Eerst nog op dinsdag 16 februari 2010 de finale van de Hydrosteel Bokaal tegen Kinderdijk.

Doelpunten: Robin Diepenhorst en Wilrik Wassink ieder 3x, Michiel Last en Marvin Soekra ieder 2x, Mariska Brands en Lonneke Schallenberg ieder 1x.