In ronde 13 van de Kenonz Korfbal League kwam LDODK/Rinsma Modeplein naar sporthal Schenkel. Een lastige te bespelen ploeg, die snakt naar een plekje in de playoffs voor Ahoy, dus wederom voor KCC/CK Kozijnen een uiterst lastige taak om de Friezen lam te leggen. In Gorredijk werd het eerder 24-18. Op deze avond waren de doelpunten duur, heel duur en had KCC/CK Kozijnen zelfs op sommige momenten de kans om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen, maar door verkeerde keuzes en ongelukkige afronding lukte dit niet. De vrij sportieve wedstrijd, die goed geleid werd door Den Ouden en Falkenburg, eindigde helaas wel met een rode kaart voor Julian Frieswijk 9 seconden voor tijd.

20230218   KCC 1   LDODK 1Bij LDODK startte Daniëlle Hulst in de basis, ten faveure van Esmée van Veen. Bij KCC/CK Kozijnen begon Randy Oosting op de bank.

Het was weer eens ouderwets volle bak in sporthal Schenkel. De eerste 4,5 minuut gebeurde er niet veel, de doelpunten lieten op zich wachten en aan beide kanten waren er veel één-schotsaanvallen. Pas na ruim vier minuten zette Koen Collée de 1-0 op het bord, waarna Marjolijn Kroon de strafworp voor de 1-1 miste. Vooral de Friese mannen waren trefzeker. Harjan Visscher had het lastig in de rebound tegen Sydney Schol, die de ene na de andere rebound pakte en zorgde dat zijn ploeg kon herhalen. Na zes minuten was het Ran Faber die, vanaf tweeënhalve meter, LDODK op gelijke hoogte zette. LDODK koos er voor om achter te verdedigen, wat er toe leidde dat de doelpunten duur waren. Ondanks de 1-1 was KCC/CK Kozijnen nog steeds op zoek naar de juiste combinaties voor de afronding en koos niet altijd de juiste schoten op de juiste momenten. In de negende minuut was het LDODK dat de 1-2 voorsprong pakte via Daniëlle Hulst.

In de Friese aanvallen kreeg Harjan Visscher te maken met Koen Collée die weer als vanouds zijn sterke verdedigende krachten toonde. Laura van der Linden mocht na haar actie naar binnen zelf de strafworp maken (2-2). De wedstrijd was al 10 minuten onderweg. Hierna kwam Demi van Oosten tot tweemaal toe makkelijk los van Femke Faber, die onzichtbaar was in de wedstrijd en zorgde voor respectievelijk 3-2 en 4-2. Als Bo Oppe dan de 5-2 binnenschiet, zit KCC/CK Kozijnen even op rozen. Naamgenoten Julian Middelkoop en Julian Frieswijk vochten mooie duels uit op het scherpst van de snede. Verdedigend kwam LDODK beter steeds beter uit de verf. Via Harjan Visscher en Ran Faber wordt het 5-4, maar wederom was het Demi van Oosten die vanaf de stip de 6-4 aantekende. André Zwart counterde met de 6-5. Een snel verdiende stip door Laura van der Linden werd niet verzilverd en in plaats van 7-5 wordt het 6-6. Met nog drie minuten te spelen ziet KCC/CK Kozijnen geen kans meer om te scoren. Tweemaal Julian Frieswijk zorgde voor een onnodige 6-8 achterstand met de rust. Veel strijd, maar weinig doelpunten.

Na rust was het eerste antwoord van LDODK (6-9). LDODK begon verdedigend scherper in de korfzone, maar aanvallend moeizaam, wat resulteerde in veel éénschotsaanvallen. Binnen twee minuten schoten Sanne Alsem (haar 100e Korfbal Leaguedoelpunt) en Tessa Noordzij KCC/CK Kozijnen terug tot 8-9. Na de 8-10 wordt Randy Oosting gebracht voor Julian Middelkoop. Hoewel LDODK vervolgens weer uitliep naar 9-12, bleef KCC/CK Kozijnen continue aan het elastiek hangen. De thuisploeg verdedigde goed en hield de Friese vrouwen op slechts drie doelpunten. Ondanks dat bleef het gat telkens twee tot drie doelpunten. De wedstrijd werd feller en lag op sommige momenten even stil voor een blessurebehandeling, maar alles bleef binnen de lijntjes. Sydney Schol prikt de 10-13 binnen. Met nog 10 minuten te spelen schiet Bo Oppe de 11-13 binnen en werden sommige duels geblust door Den Ouden en Falkenberg.

LDODK speelde een voor hun doen matige wedstrijd en KCC/CK Kozijnen voelde dat er vanavond mogelijkheden lagen. Julian Middelkoop komt terug in het veld voor Randy Middelkoop. De thuisploeg bleef telkens in de achtervolging en stond er steeds twee achter, maar kon het gat lastig dichten. Bij de 12-15 werd Marjolijn Kroon vervangen door Esmée van Veen. Oppe schoot KCC/CK Kozijnen op 13-15. De ploeg had bijna vijf minuten niet gescoord. Veel korte aanvallen van de Capellenaren. Met nog vier minuten op de klok mist Frieswijk een belangrijke strafworp, maar maakte het met een schot gelijk goed (13-17). De wedstrijd leek gespeeld te zijn, maar KCC/CK Kozijnen zette een eindsprint in. Nadat Frieswijk Middelkoop van achteren blokt, mag Julian Middelkoop de strafworp verzilveren (14-17), 40 seconden later gevolgd door een schot van Bo Oppe (15-17) en het publiek ging er nog eens lekker voor zitten. Met nog 2:50 op de klok schiet Ran Faber de bevrijdende 15-18 binnen. De tijd tikt weg in het nadeel van KCC/CK Kozijnen, maar met nog anderhalve minuut op de klok weet Randy Oosting de 16-18 binnen te schieten, waarna Collée snel de bal veroverde in de verdediging. De zesde van Bo Oppe was de aansluitingstreffer met nog één minuut te spelen (17-18). In de ultieme slotfase was LDODK in balbezit, maar maakte Sydney Schol een overtreding in een poging balbezit te veroveren. Met nog 9 seconden (!) op de klok stoof Frieswijk, die op dat moment in het andere vak stond, naar het aanvalsvak en ging verhaal halen bij Schol. Daarbij deelde hij een behoorlijke duw uit aan Schol, wat hem op een directe rode kaart kwam te staan. Toen de commotie gesust was, had LDODK nog een vrije bal tegoed. Daaruit werd geen doelpoging meer genomen en LDODK speelde de resterende zeven seconden uit. KCC/CK Kozijnen was wederom dichtbij een stunt, maar stond toch met lege handen.

Na de zege thuis op DVO/Transus was men dichtbij een overwinning op de Friezen. KCC/CK Kozijnen had zichzelf een hele goede uitgangspositie kunnen verwerven. LDODK speelde voor hun doen een matige wedstrijd, maar trok wel de overwinning over de streep. Voor de ploeg van Wilrik Wassink en Robin Diepenhorst was door een zege de negende plek voorlopig even uit beeld geweest. GG/Ronald McDonald Huis Emma verloor de Noord Hollandse kraker waardoor de marge tussen deze beide ploegen twee punten blijft. Nu wachten voor KCC/CK Kozijnen twee cruciale weken. Komend weekend speelt de ploeg -  ondersteund door een volle Kwibus - in Amsterdam tegen Blauw-Wit en de week daarop wacht Groen Geel in Wormer.

Doelpunten: Bo Oppe 6x, Demi van Oosten 4x, Tessa Noordzij 2x, Julian Middelkoop, Randy Oosting, Koen Collée, Laura van der Linden en Sanne Alsem ieder 1x.

De wedstrijd kan je terugkijken op Eyecons.
Meer over deze wedstrijd kan je teruglezen in de Recap.