De belangrijke en onverwachte punten, die vorig weekend in eigen huis werden gepakt tegen DVO/Transus, betekenden even wat lucht in de strijd tegen degradatie. Zou het de ploeg van Wilrik Wassink en Robin Diepenhorst ook lukken om in Koog aan de Zaan te stunten tegen top-4 tegenstander KZ/Thermo4U? De ploeg van Bakker en Fennema haalde in de wedstrijd in Capelle aan den IJssel flink uit (13-32). Gelukkig zou dit vanavond in De Koog niet gebeuren en kon KCC/CK Kozijnen, ondanks dat men telkens in de achtervolging moest, lang bijblijven maar moest toch de punten aan KZ laten.

KCC/CK Kozijnen startte met Sydney Schol in de basis voor Koen Collée. Sydney Schol zou gaan heersen in de rebound waardoor KCC/CK Kozijnen veelal langere aanvallen kon gaan spelen. KZ speelde een eerste lange aanval die resulteerde in de 1-0 en KCC/CK Kozijnen was al snel de bal kwijt. Na de 1-0 moest de ploeg verdedigend scherp zijn en KZ zorgde er voor dat de ploeg van Wassink en Diepenhorst moeilijk tot afronden kwam. Gelukkig waren het Julian Middelkoop en Tessa Noordzij die hun ploeg na 2,5 minuut op een 1-2 voorsprong schoten. Het verdedigingsvak deed het naar behoren maar de aanval beloonde zichzelf niet. Hierdoor kon KZ snel op een 3-2 stand komen. De wedstrijd was al 8 minuten oud. KCC/CK Kozijnen begreep niet altijd de arbitrale beslissingen. Een mooi voorbeeld was dat de scheidsrechter in het achterveld naar de strafworpstip wees voor Bo Oppe maar hiermee een aanvallende overtreding van Oppe bedoelde. Laura van der Linden schoot KCC/CK Kozijenn nog wel naar de 3-3, maar hierna was het Lars Hoorn, die sterk startte, die de 4-3 en 5-3 binnenschoot. Aanvallend waren de Capellenaren niet scherp en veelal verliet de bal het vak weer snel. KZ liep uit naar 7-3. KCC/CK Kozijnen had inmiddels al vijf minuten niet weten te scoren. Randy Oosting kwam aanvallend niet uit de verf, door het goede verdedigende werk van Alwin Out.

Gelukkig ging de doelpuntenmachine van KZ na de 7-3 ook even haperen. Een uitgelezen uitkomst voor KCC/CK Kozijnen om zich terug te vechten in de wedstrijd. Via tweemaal Demi van Oosten en Bo Oppe was men in de 16e minuut weer terug in wedstrijd (7-6). KCC/CK Kozijnen. De thuisploeg loopt dan weer makkelijk uit naar 10-7, maar een snel counterdoelpunt van Sanne Alsem zorgde voor een 10-8 tussenstand. KCC/CK Kozijnen bleef aan het elastiek hangen en maakte het KZ waar mogelijk zo lastig mogelijk. Nog voor de pauze kon men uitlopen naar 12-8. Twee minuten voor de rust zorgde Bo Oppe met een ver afstandsschot voor de 12-9. Vlak voor rust begon KCC/CK Kozijnen met wisselen: Koen Collée kwam in de ploeg en Sydney Schol kwam in het andere vak op de plek van Julian Middelkoop.

Na de rust zorgden deze wissels voor meer goede acties bij KCC/CK Kozijnen. Randy Oosting en Bo Oppe konden hun acties makkelijker afronden. Het was Sydney Schol, na wat hengelwerk onder de korf, die vanaf de stip de 12-10 kon aantekenen. Ondanks het snelle doelpunt had KCC/CK Kozijnen het erg lastig tegen een fel verdedigend KZ, wat ook leidde tot een schotklokoverschrijding. Gehaaste aanvallen werden vakkundig onderbroken door de thuisploeg. Binnen vijf minuten loopt KZ uit naar 14-10. In de 6e minuut schiet Bo Oppe de 14-11 binnen. KZ loopt weer makkelijk weg naar 16-11. Na de 16-11 is het Randy Oosting, na een goede actie naar binnen, die vanaf de stip de 16-12 mag noteren. Hij moet direct plaatsmaken voor Julian Middelkoop die de verdediging op Marijn van den Goorbergh overneemt. Bo Oppe schiet dan vanaf de middellijn de 16-13 binnen en 30 seconden later is hij ook trefzeker met de 16-14. Tijd voor KZ om een time-out te nemen, want bij de thuisploeg loopt het op dat moment niet. Aanvallend komt Oosting terug in het veld voor Middelkoop. Een minuut na de time-out schiet Oosting de 16-15 binnen. KCC/CK Kozijnen blijft bij, ondanks dat KZ op een ruime afstand bleef. Met nog 12 minuten te spelen is het 19-17.

Op sommige momenten was het een felle wedstrijd en moesten Kok en Luttik de brandjes blussen. Een mooi voorbeeld was de strijd tussen Marjolein Schenk en Laura van der Linden aan de achterlijn. Na een goed gesprek bij Kok kon de wedstrijd vervolgd worden. Na de 19-17 loopt de thuisploeg weg naar 22-17 met nog 8 minuten te spelen. Er waren mogelijkheden, alleen aanvallend liep het spaak bij KCC/CK Kozijnen waardoor de tijd in het Capels nadeel wegtikte. Een snelle aanval werd door Van Oosten afgerond (22-18), maar dat was niet genoeg. KZ kon de wedstrijd makkelijk uitspelen. Bij een 24-18 stand komt Schol nog terug in het veld voor Collée. In de laatste 3 minuten schieten Oosting en Noordzij de stand naar 24-20. Het laatste antwoord is van Out die de eindstand op 25-20 bracht.

Na de extra bonuspunten in eigen huis tegen DVO kon KCC/CK Kozijnen niet nogmaals stunten door te winnen van KZ. Bo Oppe werd Player of the Match, maar had liever twee winstpunten gehad. Komend weekend wacht de volgende zware wedstrijd. Om 19:00 uur wacht in Capelle aan den IJssel het Friese LDODK/Rinsma Modeplein. Eerder in Friesland werd het 24-18.

Doelpunten: Bo Oppe 6x, Randy Oosting 4x, Demi van Oosten 3x, Tessa Noordzij en Sydney Schol ieder 2x, Julian Middelkoop, Laura van der Linden en Sanne Alsem ieder 1x.

De wedstrijd kan je terugkijken op Eyecons.
Meer over deze wedstrijd kan je teruglezen in de Recap.