Afgelopen zaterdag stond de eerste wedstrijd in de tweede fase van de Korfbal League op het programma. KCC/CK Kozijnen speelt in de degradatiepoule en heeft vier punten meegenomen uit de eerste fase. Tegen het nog puntloze Oost-Arnhem maakten de zwart-witten een lelijke misstap en verloren met 20-17 zodat de komende wedstrijden alleen maar belangrijker worden.

De start van de wedstrijd ging 10 minuten gelijk op (4-3) maar daarna was duidelijk zichtbaar dat Oost-Arnhem haar huiswerk goed gedaan. Oost-Arnhem verdedigde sterk achter en KCC/CK Kozijnen had daar geen goed antwoord op. De ploeg verviel in een statisch spelletje en wist bijna tien minuten niet te scoren zodat Oost-Arnhem kon uitlopen naar 8-3. Na een 9-6 ruststand was het spel de tweede helft iets beter maar lukte het niet om de aansluiting te vinden. Iedere keer als KCC/CK Kozijnen op drie punten kwam scoorde Oost Arnhem direct weer zodat het gat bleef. Pas één minuut voor tijd werd het twee punten verschil (19-17). Het was Oost-Arnhem dat de eindstand op 20-17 bepaalde en daarmee de eerste overwinning dit seizoen pakte.

Een vervelende nederlaag waardoor handhaven weer iets moeilijker wordt, maar zeker niet onmogelijk! Als de ploeg speelt zoals we eerder dit seizoen hebben gezien, dan worden er zeker nog wedstrijden gewonnen. De eerste overwinning moeten we dan a.s. zaterdag boeken tegen Groen Geel/IJskoud de Beste. En dat is nodig omdat die ploeg door de overwinning op Dalto al op acht punten staat. Kom de zwart-witten daarom met een volle sporthal Aquapelle aanmoedigen! Heb jij nog geen kaartje gereserveerd? Kijk dan HIER hoe dat kan.