Nieuwe omgeving, nieuwe kansen. Dat waren de ingrediënten voor het belangrijke sleutelduel voor KCC/CK Kozijnen tegen het Nijeveense DOS’46. Het was voor de ploeg van Wip en Van der Steen aanhaken of afhaken voor de play-offplek. Deze wedstrijd werd gespeeld in Sporthal Aquapelle in Capelle aan den IJssel, aangezien de vertrouwde thuishal Schenkel omgebouwd wordt tot vaccinatielocatie. In een niet al te best optreden van KCC/CK Kozijnen lijkt nu de kans op een 4e plek verkeken te zijn. De returnwedstrijden starten vanaf komend weekend. Eerst komt TOP/LITTA op bezoek en daarna moet men naar Delft tegen Fortuna/Delta Logistiek. De komende wedstrijden zullen dan ook weer lastig gaan worden om een overwinning uit het vuur te slepen.

Het openingsdoelpunt is voor KCC/CK Kozijnen door Dekkers, die met de druk van de schotklok alsnog zijn doorloper verzilverd. Dit is direct ook de enigste voorsprong die de thuisploeg heeft in de wedstrijd. Beide ploegen verdedigen scherp en KCC/CK Kozijnen kan niet direct uitlopen. DOS’46 daarentegen is fysiek sterker en weet in de 10e minuut al uit te lopen naar 1-5. KCC/CK Kozijnen ziet haar aanvallen in schoonheid stranden en kan geen grip krijgen op de Drentse ploeg. Makkelijke kansen zijn niet toevertrouwd aan de ploeg van Wip en Van der Steen. DOS’46 speelt ook niet groots maar is veel effectiever. De stand na 12 minuten is 2-7. Ondanks de grote achterstand blijkt KCC/CK Kozijnen nu wel de korf gevonden te hebben. Dekkers, Oppe, Edens en Behrens schieten hun ploeg terug tot 6-7, maar deze score blijft niet lang staan. KCC/CK Kozijnen verdedigt niet onverdienstelijk maar DOS’46 weet alsnog uit te lopen tot aan de rust naar 6-9.

KCC/CK Kozijnen moet de tweede helft anders gaan spelen om alsnog aanspraak te maken op de broodnodige punten in de race voor de vierde plek. Helaas. Het is DOS’46 die tweemaal snel scoort in de 2e helft waardoor het 6-11 is. Weinig doelpunten in een gezapig Korfballeague potje. DOS’46 wil er nog wat moois van maken met fraaie acties om deze wedstrijd nog een beetje leuk te maken. KCC/CK Kozijnen is continue in de achtervolging en kan het nooit echt spannend maken. De onzichtbare Dekkers wordt vervangen voor Groeneweg die voor de doelpunten moet zorgen. Zijn eerste schot is dan ook direct raak (9-12). Bijna 15 minuten die hierna volgen weet KCC/CK Kozijnen echter de korf niet te vinden DOS’46 hoeft ook niet vol te gaan om verder en verder uit te lopen. Met nog een kleine 9 minuten te spelen is het al 10-19. KCC/CK Kozijnen probeert het wel, maar heeft ook niet altijd de arbitrage mee. De wedstrijd is al gespeeld en in de laatste 5 minuten scoren beide ploegen nog drie keer waardoor de eindstand op 14-22 komt.

Het had de wedstrijd moeten zijn waarbij de punten gepakt hadden moeten worden. KCC/CK Kozijnen kon geen stempel drukken op de wedstrijd en liet zich te makkelijk aftroeven. DOS’46 hoefde niet vol te gaan om de punten naar Nijeveen mee te nemen. Wederom genoeg huiswerk voor de ploeg van Wip en Van der Steen. Extra zuur is dat de returns beginnen en direct de grootmachten TOP/LITTA en Fortuna/Delta Logistiek komen op bezoek in Aquapelle. Hopelijk komen er nog punten in de returns tegen bijvoorbeeld Dalto/Klaverbladverzekeringen en DVO/Accountor.

Komende zaterdag wordt er twee middagwedstrijden gespeeld. Al om 12:00 uur staan de reserves van KCC/CK Kozijnen en TOP/LITTA tegenover elkaar en om 14:00 uur wordt ingefloten voor de wedstrijd tussen de twee hoofdmachten Wederom vanuit Aquapelle worden de wedstrijden live uitgezonden en zijn te volgen via Eyecons.

Doelpunten: Bo Oppe 5x, Stefan Dekkers en Anouk Edens ieder 2x, Mark Behrens, Timo van Dieren, Sanne Alsem, Stephan Groeneweg en Demi van Oosten ieder 1x.

Bekijk hier de volledige wedstrijd of de samenvatting op Eyecons.
Bekijk hier de foto's van Nico Orru. De foto's van Nico van het 2e volgen later.
Bekijk hier het volledige mediaoverzicht van deze en de andere wedstrijden dit weekend.