In de vierde ronde stond er voor KCC/CK Kozijnen een zeer belangrijk treffen op het programma. In Driebergen was Dalto/Klaverbladverzekeringen de tegenstander. Voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd. Bij winst van KCC/CK Kozijnen was het weer bij, maar bij winst van de thuisploeg werd het gat steeds groter. Tot 13 minuten voor het einde was het voor de voorspellers nog niet duidelijk wie de winst zou pakken. Vijf minuten later had Dalto een onoverbrugbare stand op het scorebord gezet, dat KCC/CK Kozijnen niet meer kon dichten. Wederom geen winst voor de Capellenaren. Met DOS´46 volgende week op bezoek in Capelle aan den IJssel zal het nog lastiger worden.

KCC/CK Kozijnen en Dalto moesten beide nog op stoom zien te komen, want de aanvallen van beide teams stranden in schoonheid. Het eerste doelpunt van Dalto werd afgefloten voor verdedigd en het was snel duidelijk dat het een wedstrijd werd wie de beste verdedigende kwaliteiten had. KCC/CK Kozijnen komt na 5 minuten op voorsprong door tweemaal Oppe. Wederom met een fraaie goal die zo in het rijtje “Goal of the Week” kan komen. Een snelle tegengoal van Dalto betekent dat het na 5 minuten pas 1-2 stond. Beide teams stonden verdedigend goed waardoor de doelpunten niet snel vielen. KCC/CK Kozijnen kon wel in de 9e minuut uitlopen naar een 1-4 tussenstand door doelpunten van Biesbroek en Noordzij. Ondanks de vlotte voorsprong was er nog geen garantie voor meer doelpunten. Slordigheden in de aanvallen, maar zeker ook in de verdediging zorgde ervoor dat Dalto binnen 2 minuten orde op zaken stelde. Van een 1-4 achterstand naar een 5-4 voorsprong. De gretigheid van KCC/CK Kozijnen werd afgestraft in de Hoenderdaal. Door het grossieren van plaatsfouten waren de Capelse aanvallen van korte duur, maar ook Dalto had de grootste moeite met scoren. De doelpunten vielen dan ook om en om. Aan de hand van Behrens, Oppe en Noordzij werd de stand omgebogen naar een 6-8 voorsprong. Door de goede druk van KCC/CK Kozijnen kwam Dalto moeilijk los van de ploeg van Wip en Van der Steen. De Dalto-spits Den Ouden lag aan de ketting bij Oppe. Het verdedigende schaakspel in Hoenderdaal zorgde voor een 9-9 tussenstand in de rust.

Na de pauze scoorde de sterk spelende Van Montfoort, die gekoppeld was aan Brands de 10-9. Brands had het lastig tegen haar. Beide teams gingen verder met het schaakspel. Om en om vielen de doelpunten, waarbij Dalto veel kansen kreeg maar die niet altijd verzilverde. Geen van de teams kon direct weglopen, waardoor de spanning groot bleef. Pas in de 14e minuut begint Dalto weg te lopen van KCC/CK Kozijnen en wordt het gat groter. KCC/CK Kozijnen kon niet meer makkelijk afronden en wist niet de juiste personen in stelling te brengen. Van 14-14 wordt het 17-15 en Wip en Van der Steen moeten middels een time-out ingrijpen. Maar deze time-out werpt zijn vruchten niet af. In plaats van de aansluiting scoort Dalto tweemaal waardoor het 19-15 staat. Met nog 7,5 minuut te spelen moet het Capelse spel anders om nog aanspraak te maken voor de overwinning. KCC/CK Kozijnen is aanvallend onmachtig door de hoge Driebergse druk. De tijd tikt verder in het nadeel van KCC/CK Kozijnen. Met nog 6,5 minuut te spelen is het 21-17 en dan wordt Groeneweg binnen de lijnen gebracht voor de teleurstellende Dekkers. Hij kon ook geen potten meer breken, waardoor in de laatste minuten geen goals meer vielen. In de laatste minuut wordt de eindstand bepaald op 22-18.

Na een goede wedstrijd tegen DVO/Accountor, waarbij voor elke meter gestreden werd en een beter einde had moeten krijgen, nu een wedstrijd die gewonnen moest worden om de strijd onderin. Met een overwinning kwam KCC/CK Kozijnen een plekje boven Dalto. Nu is Dalto weggelopen en is het gat al 3 punten. Komend weekend komt het Nijeveense DOS’46 op bezoek. Plaats van handelen is de nieuwe sporthal Aquapelle in Capelle aan den IJssel. Zal dit nieuwe tijdelijke onderkomen KCC/CK Kozijnen de eerste overwinning bezorgen? Er is duidelijk werk aan de winkel voor de ploeg van Wip en Van der Steen.

Doelpunten: Bo Oppe en Tessa Noordzij ieder 4x, Mandy Biesbroek, Mark Behrens en Anouk Edens ieder 2x, Sydney Schol, Sanne Alsem, Stefan Dekkers en Stephan Groeneweg ieder 1x.

Wedstrijd van de reserves terugkijken kan hier vanaf minuut 12. De wedstrijd van beide hoofdmachten kan je hier terugkijken.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.