Zaterdagavond was het moment van de waarheid. Voor beide clubs de wedstrijd van het korfbalseizoen. DeetosSnel stond twee punten voor door de zege eerder in Dordrecht. In een werkelijk uitpuilende sporthal Schenkel zagen zo'n 700 supporters een tot op het bot gemotiveerd KCC/SO natural, dat op alle fronten DeetosSnel aftroefde. 1 club, 1 team, 1 taak; het was aan KCC/SO natural om DeetosSnel te laten merken dat er niks te halen viel in Capelle aan den IJssel. Met twee fanatieke supportersgroepen en onder het oog van de camera van RTV Rijnmond, werd het een spektakel van jawelste, waarbij de thuisploeg geen spaan heel liet van de Dordtenaren. Een droomzege van KCC/SO natural, die nu vaster op de 9e plaats staat.

20190202   KCC 1   DeetosSnel 1Al ver voordat de wedstrijd begon was er in het uitvak al bijna geen plaats meer te vinden. Supporters waren massaal op deze wedstrijd afgekomen en zorgden voor een goede sfeer. De wedstrijd stond onder leiding van Voskamp en den Hartog.

Beide ploegen begonnen zenuwachtig aan het duel der waarheid. Het eerste doelpuntwas van DeetosSnel maar Dekkers scoorde snel de gelijkmaker. Het was nog wel eventjes zoeken voor KCC/SO natural. Het belangrijkste was om spits Jimin de Vries uit te schakelen. De Vries bleef steken op 5 goals door uitstekend werk van Dekkers, die er zelf 8 maakte. Ook Brett Zuijdwegt kwam niet uit de verf door toedoen van Demi van Oosten. Dat de Capelse diesel nog even op gang moest komen, bleek wel aan de score. Na een kleinde 10 minuten pas een 2-2 stand op het scorebord.

De arbitrage hield het kort. De Negende Man had De Vries snel op de korrel. Aangezien de Dordtse spits niet lekker in zijn vel zat, moest hij maar gaan rebounden. In de 12e minuut zijn het Behrens en Dekkers, die KCC/SO natural naar respectievelijk 3-2 en 4-2 schieten. Verdedigend zat het wel snor. Tijd voor DeetosSnel om een time-out te nemen en De Vries werd naar de kant gehaald voor Frank Vogt voor meer reboundkracht.

Ondanks de voorsprong haperde de Capelse aanvalsmachine en moest die geolied worden. Steeds meer 1-schotsaanvallen werden geproduceerd, maar omdat DeetosSnel ook moeilijk tot scoren kwam, vielen de doelpunten niet als rijpe appels van de boom. Toch wisten Middelkoop, die een dijk van een wedstrijd speelde, Biesbroek en Dekkers binnen het kwartier de stand naar 7-2 te tillen. KCC/SO natural ontregelde de Dordtse aanval naar behoren. Ondanks een felverdedigende DeetosSnel creëerde KCC/SO natural wel de nodige ruimte. Mondjesmaat scoorde de ploeg uit Dordrecht. De doelpunten vielen niet makkelijk, maar de strijd, passie en vreugde vergoedde een hoop. De duels waren onderling fair, ondanks dat Voskamp zo nu en dan eventjes moest ingrijpen, had men respect voor elkaar. Inmiddels werd De Vries gewisseld. Hij schoot 1 op 17. Dit ten faveure van Dekkers. KCC/SO natural bleef scoren waardoor beide ploegen met een 12-7 stand op het scorebord naar de kleedkamers gaan.

Waar Biesbroek vlak voor de pauze de 12-7 op het bord zette, was zij ook eigenhandig verantwoordelijk voor de snelle 13-7 na de rust. Omdat Mark Behrens werkelijk iedere rebound had, was het heerlijk om in dat vak aan te vallen. De Vogelaere, of was het toch Randy Oosting (nummer 11) had geen schijn van kans tegen de boomlange Behrens. De tweede helft begon direct weer stevig, want iedereen wist wat erop het spel stond. Inmiddels werd door wat wisselingen Brett Zuidwegt naast De Vries gepositioneerd, maar KCC/SO natural trok na de 13-8 het gaspedaal volledig open. Met vlotlopende aanvallen werd de basis gelegd voor de overwinning. Verhoeff, Van Oosten en Behrens scoren en zo staat het in de 5e minuut maar liefst 17-8. Een droomscore aan Capelse zijde. Waar het DeetosSnel publiek stil viel in de tweede helft was het De Negende Man die elk doelpunt meevierde met de spelers. Niet alleen strijd, passie en vreugde in het veld, maar ook aan de zijlijn. In de 6e minuut solliciteerde Middelkoop naar een "goal of the week". Na een uitstekende actie van Verhoeff, kwam Middelkoop onderde korf vrij en ronde hij met een omdraaibal zijn kans af en dat met nog 2 seconden op des schotklok.

Met nog 8 minuten te spelen werd het gat voor het eerste 10 doelpunten (20-10). Dekkers mocht aanleggen, waarbij De Vries uitgeleed en een overtreding claimde. DeetosSnel leek echt te beseffen, dat zij de nieuwe nummer 10 in de korfbal league zouden gaan worden. Ondanks het grote gat konden de gasten nog wel terugkomen tot 21-14 met nog 12 minuten te spelen. Echter wanneer KCC/SO natural binnen een minuut het gat weer op 8 brengt, was er geen vuiltje aan de lucht. Het leek alsof KCC/SO natural eventjes wat gas terugnam en DeetosSnel liet korfballen, maar in de laatste 5 minuten wordt er dan toch nog uitgelopen, dankzij goals van Biesbroek, Dekkers en Wierenga. Een minuut voor het einde gaat de zaal 1 minuutje staan voor KCC, een moment op kippevel van te krijgen.

Wanneer Voskamp voor het laatst fluit is de vreugde enorm. Een droomzege voor het team van Wolsink en Van der Steen. Een wedstrijd die volledig door KCC/SO natural werd gedicteerd en waarbij DeetosSnel niet liet zien waarop het van te voren had gehoopt. De spitsen De Vries (5 goals) en Zuidwegt (2 goals) werden goed afgestopt. Bij KCC/SO natural stond iedereen op het scoreformulier. Nu de schone taak om deze overwinning door te zetten naar de volgende wedstrijden. Komend weekend speelt de selectie in Koog aan de Zaan tegen KZ/Thermo4U. Meer punten smaken naar meer.
Doelpunten:  Stefan Dekkers 8x, Mandy Biesbroek 6x, Julian Middelkoop 4x, Adrienne van Ofwegen, Demi van Oosten en Mark Behrens ieder 2x, Steven Verhoeff en Milou Wierenga ieder 1x.

De wedstrijd kun je hier nogmaals terugkijken.
RTV Rijnmond maakte mooie interviews na afloop.
Voor foto's gemaakt door Peter van Dieren, klik je hier.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.