De competitie is inmiddels al vergevorderd. Dit betekent dat de belangrijkste wedstrijden gespeeld moeten worden in de richting van de gekoesterde kruisfinales. Met nog vier speelrondes te gaan, moest de ploeg van Wip en Van der Steen afreizen naar Hardinxveld Giessendam voor de return tegen HKC. Eerder in Capelle aan den IJssel werd het een slijtageslag en kwam KCC goed weg (19-18). Mark Klop hield zijn HKC toen in de wedstrijd. Nu waren de rollen 100% omgedraaid. Klop werd vakkundig geëlimineerd en had zijn middag niet en KCC speelde na een moeizame wedstrijd vorige week tegen TOP, nu een zeer goede wedstrijd en had alleen de eerste 7 minuten tegenstand van HKC. Hierna ging het gas erop en was er geen houden meer aan.

20200208   HKC 1   KCC 1Veel supporters waren afgereisd naar Hardinxveld-Giessendam, alwaar om 16:45 uur, iets later dan gepland, werd afgetrapt. Sporthal Het Dok was uitverkocht voor deze topper. Voor HKC was het hun laatste kans om mee te doen voor de play-offs en KCC moest in de flow blijven voor de kruisfinale. Het was eventjes wennen om al zo vroeg te moeten spelen. De wedstrijd stond onder leiding van het koppel Opering/Van de Putten, die de wedstrijd goed onder controle hadden.

Beide ploegen gingen na het eerste fluitsignaal er vol voor. Binnen de minuut was het al 1-1. In de Capelse aanval was Oppe gekoppeld aan Klop. Mooie duels tussen beide heren. De scheidsrechter hield het in het begin kort en zo wisten de ploegen waar de grens lag. Nadat KCC een stip had gemist, pakte men de draad goed op en zorgden Oppe en Noordzij voor de 1-2 en 1-3. De duels waren onderling fel en de strijdende Edens werd door Opering even tot rust gemaand. Een strijdlustig KCC wilde snel afstand nemen van HKC. Na de 1-3 kwam HKC redelijk makkelijk terug tot 3-3 doordat KCC verdedigend de touwtjes niet strak genoeg hield. Maar na de 3-3, was het de Capelse girlpower die de wedstrijd direct liet kantelen. Tweemaal Noordzij en Smaal, die wederom in de basis startte en wel erg vrij werd gelaten door Havelaar, kregen alle ruimte om de stand naar 3-6 te tillen. Na 10 minuten moesten de supporters een aantal tellen wachten op een bal die twee keer op de rand van de mand draaide en daarna de binnenkant van de korf koos, alvorens Dekkers dit doelpunt op zijn conto kon bijschrijven. KCC zat goed in de wedstrijd en hield de Hardinxveldse spitsen goed in bedwang. Klop had geen geluk in de afronding of was het de KCC defensie die goed stond? Nog steeds worden Biesbroek en Smaal losgelaten en kunnen zij naar hartenlust aanvallen.

Met nog een kleine 12 minuten te spelen zijn het Oppe en Behrens die de stand naar 4-9 tillen. Hierna pas het eerste doelpunt van Klop. Een goede doorbraak van Edens, die volgens Opering een strafworp was, werd door assistent-scheidsrechter Van de Putten overruled met doordringen. Enig ophef langs de kant, maar Opering ging met zijn assistent mee en de strafworp bleef uit. De aangeef door de HKC-dames werd goed afgeschermd waardoor de heren niet goed in hun positie kwamen. Een sterk samenspel van KCC. Waar het via een strafworp geen 5-10 werd, waren het Oppe en Middelkoop die binnen de minuut tweemaal trefzeker waren (5-11). Zonder druk schiet Mark Behrens de 5-12 binnen en wederom krijgt Smaal alle tijd en ruimte voor de 5-13. De aanval van de thuisploeg was beneden peil en coach Spek trachtte het tij te keren middels een time-out. Was dit om zijn ploeg op de goede rails te brengen of de aanvalsdrang van KCC te stoppen? HKC begint te wisselen. Wanneer Klop herhaaldelijk te vroeg inloopt bij een vrije bal, mag KCC een strafworp nemen, maar is daar niet gelukkig in. Gelukkig zorgt een snelle counter van Oppe ervoor dat de gemiste stip snel wordt vergeten (5-14). Met nog 5 minuten te spelen heeft HKC nog steeds de mand niet weten te vinden door de goede druk van KCC.

Een fraai “hoekje” van Noordzij zorgt voor de marge van 10! doelpunten (5-15). In de laatste 5 minuten weten de ploegen de korf niet meer makkelijk te vinden. Vlak voor tijd gaat scheidsrechter Opering strooien met geld, een leuke onderbreking van de wedstrijd. Met nog 13 seconden en onder druk van de schotklok, nog 2 seconden, zorgt Dekkers met een fraaie one-hander voor een 5-16 ruststand. De wedstrijd was al gespeeld en KCC moest na de pauze doorgaan.

Na de korte onderbreking schiet KCC uit de startblokken. Binnen 18 seconden is het al weer raak door een goede doorbraak van Biesbroek. Vanaf de stip is het 5-17. Bij de 6-17 wat ophef want door een fout bij de schotklok werd het schot van HKC alsnog gehonoreerd. KCC wilde de wedstrijd snel beslissen en de fanatieke supporters trakteren op meer hoogstandjes. Een werkelijk geweldige actie van Dekkers werd dan ook gevierd met de aanhang het was al de 7-19. Nog steeds krijgen de Capelse dames alle ruimte en konden zij naar hartenlust aanvallen. Ondanks de grote voorsprong moest KCC meer rust pakken in de aanvallen en dan komen er vanzelf nog meer doelpunten. Wat speldenprikjes van HKC zorgde na 10 minuten spelen voor een 10-21 tussenstand. De wedstrijd was allang geen wedstrijd meer. Eén minuut later staat het alweer 11-22. Noordzij en Dekkers zijn verantwoordelijk voor de 11-23 en 11-24. Het lukt allemaal niet bij HKC. Een time-out bij HKC geeft de ploeg even power. Binnen de minuut wordt de stand terug gebracht van 11-24 naar 14-24.

In deze fase vallen de Capelse doelpunten niet meer zo makkelijk als eerder in de wedstrijd, waardoor HKC wat in kan lopen. Het gat blijft wel groot. Met nog 5 minuten spelen is het reeds 17-28 en komt Juliette Wassink-Hordijk in het veld voor Sanne Smaal. De routinier mocht laten zien dat ze het nog niet verleerd was. Ook de andere reserves kregen speelminuten. Schol komt in het veld voor Behrens, Groeneweg voor Middelkoop en Sprey voor Noordzij. Het 30e doelpunt was een smaakmaker van Dekkers. Met een jumpshot met een hand voor de korf was hij trefzeker. Een goede actie. Alles lukte vandaag bij KCC. In de slotfase gelooft KCC het wel en kan HKC terugkomen tot 21-30. In de allerlaatste minuut nog een goede actie van Groeneweg die hem een strafworp opleverde en door Oppe werd verzilverd. Maar het venijn zat in de staart van de wedstrijd. Een werkelijk heerlijke buzzerbeater van Schol zorgt voor een 22-32 eindstand.

Waar het vorige week moeizaam tegen TOP ging, ging KCC vandaag helemaal los in Hardinxveld-Giessendam. Een fraaie masterclass zorgde ervoor dat KCC zich klaar heeft gestoomd voor de laatste wedstrijden van de competitie. De Capelse eenheid zorgde samen voor een vermakelijke middag.

Doordat ook Nieuwerkerk won van Avanti/Post Makelaardij blijft de spanning bovenin om te snijden. De ploeg uit Nieuwerkerk aan den IJssel blijft tweede en KCC behoud de koppositie. Het is nu een kwestie van tijd, alvorens de draaiboeken voor de kruisfinales uit de kast gehaald kunnen worden. Komend weekend speelt KCC thuis tegen Avanti/Post Makelaardij. Deze ploeg kon lang mee met Nieuwerkerk en in deze wedstrijd kan KCC een ticket voor de play-offs verzilveren. Dalto/Klaverblad- verzekeringen of Oost-Arnhem zijn dan de mogelijke tegenstanders op 14 en 21 maart 2020. Het eerste fluitsignaal wordt gegeven om 20:00 uur in sporthal Schenkel.

Doelpunten: Stefan Dekkers 9x, Bo Oppe 8x, Tessa Noordzij 5x, Mark Behrens 3x, Sanne Smaal, Julian Middelkoop en Anouk Edens ieder 2x en Sydney Schol 1x.

Peter van Dieren was ook afgereisd naar Hardinxveld-Giessendam. Zijn foto's staan hier.
Bekijk nog even alle goals van deze wedstrijd:

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.