Dinsdagavond 16 februari 2010, de avond van de Hydrosteel bekerfinale in sporthal de Boog te Krimpen aan den IJssel, de thuishaven van KOAG. In een lekker volle hal, waarbij de KOAG-supporters fysiek gezien maar de KCC/Hijbeko-kant hadden gekozen werd er voor de finale eerst een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld tussen de A1-teams van de finalisten. KCC/Hijbeko speelde na loting uit. Een pikant detail was dat Kinderdijk A1 in de poule van KCC/Hijbeko A2 zat en dus zou het een eenvoudig klusje voor de A1 moeten zijn. In de rust stond er een matige 4-6 voorsprong op het scorebord. In de tweede helft een zwakspelend KCC/Hijbeko waarbij de doelpunten lang uit bleven, maar uiteindelijk kwam KCC/Hijbeko na 2x30 minuten als winnaar uit de bus met een 8-11 eindstand.

Hierna de grote finale. Het was een kopie van vorig seizoen waarbij KCC/Hijbeko en Kinderdijk ook al in een eerdere fase tegen elkaar uitkwamen. Toen trok Kinderdijk aan het langste eind. Vanavond was het een lange finale. De strijd begon om 21:00 uur en was pas na 80 minuten beslist. KCC/Hijbeko keek al na 10 seconden(!) tegen een 1-0 achterstand aan. Zelfs binnen de minuut was het 2-0. Kinderdijk liep binnen 8 minuten uit naar een 4-1 voorsprong voordat KCC/Hijbeko weer wat terug deed. Gelukkig repareerde het achttal van Tromp de schade en stond het halfweg slechts 5-5. Men kon duidelijk zien dat er zonder schotklok werd gespeeld. Beide ploegen namen de tijd voor de aanvallen. In het tweede kwart van de 1e helft stond Kinderdijk er telkens eentje voor. De ploegen gingen rusten bij een 9-7 stand in het voordeel van de Alblasserdammers.

In het 2e bedrijf een kopiedoelpunt aan de kant van KCC/Hijbeko. Vijf seconden later als Steven de Graaf wist Robin Diepenhorst de 9-8 te scoren. Kinderdijk loopt weer makkelijk weg naar 11-8, maar KCC/Hijbeko komt goed terug tot 11-11. Halverwege de tweede helft komt KCC/Hijbeko zelfs voor de eerste keer op voorsprong (12-13), twee minuten later gevolgd door de 13-14 en met nog 10 minuten te gaan de 14-15. Nu was het tijd voor de genadestoot en moest er meer doelpunten komen. Die kwamen met mondjesmaat. Tot 5 minuten voor het einde van de 2e helft staat KCC/Hijbeko er 1 voor (16-17). Met nog 1:15 minuten op de klok krijgt KCC/Hijbeko een stip mee na een slimme actie van Lonneke Schallenberg. 17-18. Wat nu te doen? 1 minuut uitspelen en de wedstrijd naar je toetrekken. Maar nee dit gebeurde niet. Direct na de 17-18 viel als nog de 18-18 door Bart de Wit. Het werd dus 2x10 minuten verlengen.

In de verlenging dan toeslaan, was het motto! Na een kleine 3 minuten was het alweer gelijk (19-19). Halverwege de 1e verlenging was het 20-20. Hierna kreeg KCC/Hijbeko de mentale dreun te verwerken. Aan het einde van de 1e verlenging kwam Kinderdijk los en pakte, wat na afloop bleek de beslissende 22-20 voorsprong. In de 82e minuut werd dit zelfs uitgebreid tot 24-20. Op karakter kwam KCC/Hijbeko toch nog even terug tot 25-23 met nog een kleine 3 minuten te spelen, mede dankzij een aanval die door scheidsrechter Elshof werd afgefloten bij Kinderdijk wegens "tijdrekken". Met nog 2:11 te gaan was het 25-24 door Marvin Soekra. De 25-25 en dus de beslissing vanaf de 2,5 meter lijn viel niet meer en Kinderdijk speelde de wedstrijd vakkundig uit.

KCC/Hijbeko krijgt nu binnen 4 dagen twee tikken te verwerken. Eerst zaterdag hard onderuit in Scheveningen tegen KVS (29-12) en nu in de verlenging onderuit tegen 1e klasser Kinderdijk in de bekerfinale. Alle ogen zijn gericht op het halen van de kruisfinale, maar dan moet er nu echt iets gaan gebeuren. Eén minuut voordat de reguliere speeltijd is verstreken sta je 18-17 voor en krijg je alsnog de 18-18 om je oren. Steek de koppen bij elkaar, spreek zaken af en geef 200% druk op de aanval van de tegenstander. Met die instelling kan je een heel eind komen en kan de beker ook een prooi worden voor KCC/Hijbeko.

Doelpunten: Michiel Last 7x, Robin Diepenhorst 4x, Marvin Soekra, Daniëlle de Bruin en Wilrik Wassink ieder 3x, Juliëtte Wassink 2x, Mariska Brands en Lonneke Schallenberg ieder 1x.