Dinsdag 20 februari legde KCC/SO natural beslag op de Zuid-Holland Korfbal Cup door winst op PKC/SWKGroep. Bij gastheer Korbis won de ploeg eenvoudig met 29-17.

20180220   KCC 1   PKC 1 (Beker)Net als vorig jaar stond KCC/SO natural - PKC/SWKGroep op de affiche voor de bekerfinale. Bij gastheer Korbis in Waddinxveen scoorden de Capellenaren als eerste. PKC/SWKGroep wist echter goed in het spoor te blijven al staat KCC/SO natural het grootste deel van de tijd voor.

Kort voor rust staan de ploegen gelijk op 10-10. Met een kleine aanzet weet KCC/SO natural met een 15-11 voorsprong de rust in te gaan.

Na de rust zetten beide ploegen weer aan. KCC/SO natural blijft echter enorme verdedigende druk zetten en als de Capelse dames de ene rebound na de andere pakken, loopt KCC/SO natural verder uit.

Aan het einde van de wedstrijd gaat het scoren opeens wel heel gemakkelijk waardoor er uiteindelijk zelfs een 29-17 eindstand op het bord komt. Met deze overwinning prolongeert KCC/SO natural dus de titel in de Zuid-Holland korfbal cup.

Mediapartner van de cup RTV-Rijnmond filmde alles en maakte een samenvatting. Uitgebreidere interviews vind je hier.
Peter van Dieren was met fotocamera aanwezig. Zijn serie staat hier.