Dinsdag 21 februari 2017, Steenwijklaan 16 te Den Haag, de Eibernesthal was het decor van de grote finale van de Zuid Holland Korfbal Cup. KCC/SO natural en het tweede team van PKC/SWKGroep speelde in een volgepakte arena voor de "cup met de grote oren". Uiteindelijk mocht KCC/SO natural na afloop de grote beker in ontvangst nemen en won ook nog eens 20 kaarten voor de Ziggodome finale op 8 april a.s.

20170221   PKC 1   KCC 1KCC/SO natural was terug op "bekend terrein". In de halve finale was men ook te gast aan de Steenwijklaan en versloeg men gastheer HKV/Ons Eibernest, dat de organisatie prima op orde had. In een goedgevulde hal begon KCC/SO natural zenuwachtig aan de wedstrijd. Verdedigend nog niet op orde en aanvallend mocht het allemaal eventjes net wat beter. Dit resulteerde binnen 7 minuten in een 5-0 voorsprong voor de thuisploeg PKC/SWKgroep, immers zij hadden de toss gewonnen. Vanaf de 7e minuut kwam KCC/SO natural wat beter in het spel en begon het te scoren. Binnen 2 minuten naar 5-2 en de wedstrijd was begonnen. Opvallend was het strakke verdedigen van Edmar Langedoen op Gertjan Meerkerk, die hierdoor moeilijk vrijkwam. KCC/SO natural ging daar als team echter prima mee om en posteerde prompt Eliza Roest in de punt. Roest liet in de eerste helft duidelijk van zich spreken. Hij maakte al zes goals.

Na de 6-2 van PKC/SWKGroep ging het allemaal wat makkelijker. KCC/SO natural kwam terug in de wedstrijd en met nog 12,5 mniuut op de klok was het 7-6. Toch zette PKC/SWKGroep weer eventjes aan en kwam het 2 mkinuten later op 10-6 en kon de ploeg uit Capelle aan den IJssel weer in de achtervolging. Na de 10-6 trakteerde Roest het publiek nog op een fraaie actie. Eerst zelf de bal binnenhouden en dan via een one-hander een doorloper maken. Helaas lukte dit niet, maar het publiek genoot. De Papendrechters zaten goed in de wedstrijd ondanks dat zij ook nog de nodige opgelegde kansen miste. Met nog 6:40 op de klok leek PKC/SWKGroep zijn kruit te hebben verschoten en kwamen zij er niet meer aan te pas. Met een 13-9 achterstand begon de inhaalrace en door doelpunten van Eliza Roest 3x, Mariska Vos, die een erg sterke wedstrijd speelde, en Christian Dekkers was het KCC/SO natural die met een voorsprong naar de kleedkamer vertrok (13-14).

De tweede helft was voor KCC/SO natural. Binnen 10 seconden de 13-15 door Mandy Biesbroek gevolgd door een goal van Sven Wierenga (13-16). PKC/SWKGroep komt terug tot 14-16, waar na KCC/SO natural netjes wachtte na een blessure van Suzanne Sijstermans. KCC/SO natural speelde lange aanvallen maar zag dit niet altijd beloond worden. Na 8,5 minuut spelen was het weer een wedstrijd (16-18), maar KCC/SO natural bleef aan de goede kant van de score. Met nog een goede 13 minuten op de klok was het 17-21 en leek de wedstrijd beslist. Het gat bleef zo'n 4 a 5 goals. PKC/SWKGroep was aanvallend niet meer bij machtte om terug te komen. KCC/SO natural zag dat de winst niet meer in gevaar kwam en trakteerde het publiek op nog wat aardige acties.

Scheidsrechter Gerritsen floot voor het einde bij een 22-29 overwinning voor KCC/SO natural. PKC/SWKGroep, dat met zijn tweede team acteerde in de beker, speelde een goede pot, maar de eerste prijs is voor de Capellenaren. De jacht naar meer is geopend. Wat is de volgende prijs?

Doelpunten: Eliza Roest 7x, Mariska Vos en Christian Dekkers ieder 6x, Gertjan Meerkerk 3x, Mandy Biesbroek, Milou Wierenga en Sven Wierenga ieder 2x en Adriënne van Ofwegen 1x.

Linkjes naar andere media:

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.