Na de uitstekende (maar wel verwachtte) 15-30 winst tegen promovendus Sporting Delta, speelde KCC/SO natural zaterdag de lastige thuiswedstrijd tegen Avanti. Avanti verloor vorige week van Tempo en was er op gebrand om zaterdag wel de punten te pakken. De sporthal zat weer als vanouds goed vol en KCC/SO natural kreeg een pittige pot voor haar kiezen. Maar met een juiste mix van wissels en een verdwaalde supporter, wist Van Vloten en Verberk Avanti (P) aanvallend te ontregelen en de winst naar zich toe te trekken.

20161119   KCC 1   Avanti 1De ploeg van trainers Richard van Vloten en Marc Verberk startte enigszins in de nieuwe samenstelling (Christian Dekkers en Gert-Jan Meerkerk speelden vorige week niet i.v.m. een schorsing). Dat het een andere soort wedstrijd zou worden als tegen Sporting Delta, bleek al snel. Avanti (P) was niet naar Capelle gekomen om te verliezen en liet dat direct zien. Vol op de aanval en werkend voor elkaar. De wedstrijd moest nog eventjes op gang komen bij beide ploegen. Eliza Roest, gekoppeld aan rebounder Thomas Reijgersberg had het behoorlijk lastig en Gertjan Meerkerk moest schutter Jordi van Zuidam in bedwang houden. Laastgenoemde was de 1e helft op dreef met 5 goals. In het begin van de wedstrijd miste Avanti (P) in de 2e minuut al een strafworp, maar maakte dat een minuut later goed met de 0-1. Avanti (P) speelde lange aanvallen en iedereen ging voor elkaar door het vuur. KCC/SO natural moest verdedigend direct bij de les blijven om bij te blijven en gaf ook wel goed druk. KCC/SO natural moest oppassen dat het niet direct voorbij gelopen werd. De pasing in het begin was nog niet om naar huis te schrijven. Bij Avanti (P) moest het gevaar van de heren komen. In de 6e minuut was het Christian Dekkers, die deze avond erg zuiver in de afronding was, met de 1-1. Inmiddels een kleine 10 minuteng gespeeld. De doelpunten bleven om en om vallen. Wanneer de gasten scoorden, moest KCC/SO natural weer aansluiten.

Zodoende was het na 9 minuten 4-5. Gertjan Meerkerk had het verdedigend nog steeds lastig tegen de snelle Van Zuidam, maar daar werd in de 2e helft een andere gouden tactiek toegepast. Via Dekkers en van Meerkerk werd het in de 14e minuut 6-6. Nu moest er doorgedrukt worden. Helaas dacht Avanti (P) daar ook zo over. Binnen de minuut was het ineens 6-8. In de oplettendheid van KCC/SO natural begonnen barsten te komen. Snelle Pijnackerse aanvallen moesten snel ontregeld worden. In de 15e minuut de 7-8 van Eliza Roest, maar de gasten zette weer eventjes aan en prompt 1 minuut later was het alweer 7-10. Met nog 20 minuten te gaan en na een schotklokoverschijding van Avanti (P) komt KCC/SO natural terug tot 9-10. Vanaf nu begon de grote wisseltruc bij Avanti (P). Van de Blink komt in het veld voor Sijmen van de Bergh. Met nog 2:51 op de klok was Adriënne van Ofwegen in het hoekje zuiver voor de 10-11, maar Reijgersberg veranderde het scorebord met een fraaie doorloper naar 10-12. Met nog 1:27 op de klok was het Gertjan Meerkerk die KCC/SO natural behoedde voor een grotere achterstand (12-12). Met nog 13 seconden te spelen was het Mariska Brands die de ruststand op 13-13 dacht te brengen, maar Van der Blink zorgde voor een onvervalste buzzerbeater voor een 13-14 ruststand.

Na de rust was het pijnlijk duidelijk, dat niet sluiten een doelpunt betekende, zo ook de 13-15 na 13 seconden van Avanti (P). Er was zeker werk aan de winkel. Gelukkig wist Dekkers een minuut later de 14-15 te scoren en moest even hierna het spel stilgelegd worden, want er was een verdwaalde supporter het veld in gerend. Nadat deze supporter van het veld gehaald was kon de wedstrijd hervat worden. Inmiddels in de 5e minuut en na een gemiste strafworp van Avanti (P) werd het wel 14-17 en moest er iets gebeuren. De Negende Man kwam in opstanding en de nog stille hal eventjes duidelijk voorzien van wat support. Dit was duidelijk het teken dat KCC/SO natural hun supporters niet moest telleurstellen en de wedstrijd kantelde. Een tactische wissel, waarbij Steven Verhoeff de verdedigende druk opschroefde tegen Avanti-speler Jordi van Zuidam, pakte goed uit. Een gouden greep van Van Vloten en Verberk, want Van Zuidam had het vanaf dat moment aanvallend erg lastig tegen Verhoeff die er bovenop klapte. Hij kwam nog tot slechts 1 velddoelpunt en een strafworp. Nadat voor de tweede keer de schotklok werd overschreden door Avanti (P) was het in de 10e minuut via Christian Dekkers en Sven Wierenga weer gelijk (17-17). Avanti (P) was eventjes de weg kwijt maar kwam in de 12e minuut wel weer op 17-19. Via Sven Wierenga en Mariska Vos werd het weer 19-19 en de doelpuntenmakers vierde hun goal met het publiek. De doelpunten bleven om en om vallen. Groeneweg kwam in het veld voor Verhoeff voor de 20-20. Nadat Avanti (P) voor de derde keer in de wedstrijd een strafworp miste, pakte KCC/SO natural de 21-20 voorsprong. Toch trok Avanti (P) de stand weer gelijk (21-21) en met nog 10 minuten op de klok was er nog niks beslist.

Avanti op 21-21, Eliza Roest zorgde in een lekker hoekje voor de 22-21 en de Negende Man liet zich gaan. Was dit de aanzet tot een overwinning ?  KCC/SO natural had nu verdedigend de zaakjes wel op orde maar kon niet voorkomen dat de gasten op 22-22 kwamen. Met nog 7:42 op het bord was het weer de dekelse Dekkers die de 23-22 binnenschoot. Feest bij de Negende Man en zeker als Avanti (P), door de Capelse druk, de 25 seconden wederom aanvallend niet haalt zijn ze los in sporthal Schenkel. De 24-22 is een fijt. Zeker als Roest en Vos verantwoordelijk zijn voor de 25-23 en 26-23 is de wedstrijd uiteindelijk gespeeld. Na een time-out van Avanti (P) gooit Dekkers de wedstrijd definitief in het slot (27-23) en wordt deze voorsprong niet meer weggegeven. In de laatste 2 minuten werd het publiek nog getrakteerd op een hard blok van Adriënne van Ofwegen op Sophie Donkervoort, maar na nog twee goals van Avanti (P), de 27-25, sluit Steven Verhoeff met een schot, een onvervalste buzzerbeater, het spektakelstuk af. Eindstand 29-26, wederom 2 punten genoteerd.

Een prima start dus voor KCC/SO natural deze zaalcompetitie. Volgende week (za. 26 november) speelt het eerste om 20:05 uur uit tegen Tempo in Alphen aan den Rijn. En dat is meteen een eerste topper aangezien beide ploegen als enige twee keer hebben gewonnen. De entree is gratis, dus wij zijn erbij, u toch ook ?!

Doelpunten:  Christian Dekkers 10x, Gertjan Meerkerk 6x, Eliza Roest, Sven Wierenga en Mariska Vos ieder 3x, Milou Wierenga, Adriënne van Ofwegen, Stephan Groeneweg en Steven Verhoeff ieder 1x.

De overige uitslagen in de HKB
TOP 1 - Sporting Delta 1 26 - 26
Tempo 1 - DeetosSnel 1 21 - 18
KVS / Maritiem 1 - Oranje Wit 1 17 - 16

De stand in de poule van het eerste (en alle andere teams) is hier te vinden.

Meer foto's van deze wedstrijd gemaakt door Peter van Dieren vind je hier.
Deze wedstrijd was ook via een livestream te bekijken, wil je 'm nog een keer terug zien? Kijk dan hieronder.