Wat is er aan de hand in Capelle aan den IJssel? De laatste weken heeft KCC/SO natural last van een vormcrisis. Waar vroeger met passie en hartstocht gespeeld werd en de supporters werden getrakteerd op een spectaculaire wedstrijd, zit KCC/SO natural nu even in een korfbaldipje. Men wil zo graag een sprong maken naar de top van het korfbal, maar zal nu door het verlies tegen Nic/Alfa College moeten uitkijken of dadelijk de rekenmeesters er niet aan te pas moeten komen. De laatste 3 wedstrijden moeten gewonnen worden en dan moet OVVO/De Kroon minimaal 1 punt laten liggen onderweg. Men heeft het niet meer in eigen hand. Met Stefan Dekkers op de plek van Nik van der Steen, speelde KCC/SO natural zaterdag in het verre Groningen tegen Nic./Alfa-college. Een ploeg in vorm, getuige de 27-28 overwinning op koploper Wageningen vorige week. De ruim 25 zwart-witte supporters hadden er al 240 kilometer op zitten om hun helden te zien schitteren. Helaas werd dit schitteren in de wedstrijd een klein sprankje en liep men na een 1-2 voorsprong helaas de hele wedstrijd achter de feiten aan, met een 27-25 nederlaag als gevolg.

De wedstrijd stond onder leiding van de heren Ontijt en Struijk, die een redelijk lastige avond hadden. Gelukkig werd de verdeling van vrije ballen en stippen niet onderling bijgehouden, want de weegschaal leunde deze avond veel naar de Groningse kant toe. Nadat de spelers wel heel erg stroef door de speaker werden voorgesteld (verkeerde rugnummers en spelers die helemaal niet in de basis begonnen) kon de wedstrijd eindelijk van start gaan. KCC/SO natural kreeg door een verkeerde Groningse actie al snel de bal, maar Nic/Alfa College opende de score na 2 minuten (1-0). Mariska Brands voorkwam een schotklokoverschrijding en knalde in de 4e minuut de 1-1 binnen. KCC/SO natural was nog wel in aanvallend opzicht zoekende en direct werd duidelijk dat vooral in de rebound KCC/SO natural vol aan de bak moest. Duels moesten gewonnen worden om een langdurige aanval te kunnen spelen. De thuisploeg kreeg veel kansen in de korfzone. De Capelse formatie moest oppassen. Demi van Oosten schoot de eerste en ook direct laatste keer KCC/SO natural op voorsprong (1-2). Hierna nam Nic. de touwtjes strak in handen en liet ze ook niet meer los, getuigen de drie doelpunten in 1 minuut wat een 4-2 voorsprong voor de thuisploeg opleverde. KCC/SO natural was de weg kwijt en volgens de coaches moest er meer energie uitgestraald worden, wat tot nu toe ontbrak.

Na een goede actie wist Sven Wierenga de 4-3 te scoren, maar wederom wankelde de KCC-defensie en Nic. profiteerde daar op en top van. Wederom 3 goals in 2,5 minuut betekende een 6-3 achterstand voor de Capellenaren. Stefan Dekkers had zijn vizier op scherp staan en scoorde de 6-4 en via Steven Verhoeff kwam men terug tot 7-5 maar men kon niet doordrukken. De verdediging zou als een huis moeten staan, maar op sommige momenten had KCC/SO natural geen grip op de Groningse storm. Men gaf de Groningse spitsen voldoende ruimte om naar hartelust te kunnen vuren. Na de 9-6 en nog 9 minuten te spelen, kon KCC/SO natural de stand terugbrengen naar 9-7, maar men faalde vanaf de strafworpstip. In plaats van 9-7 werd het binnen 3 minuten 11-6. Nog steeds stond er geen solide verdediging en er moest nu wel eens duels gewonnen gaan worden o.a. in de rebound, aldus Bongers. Via tweemaal Dekkers en Verhoeff werd het 12-9 met nog een goede 4 minuten op de klok. Opvallend was dat de laatste minuten voor de rust straffer verdedigd ging worden en door de goede rebound van Verhoeff was er aanvallend meer zekerheid. Dit betaalt zich ook gelukkig uit met een tussensprint van Demi van Oosten en Sven Wierenga die de ruststand op 13-11 brachten. Er was nog hoop voor een betere 2e helft.

Hoe anders als in de 1e helft zagen de supporters een heel ander KCC direct na rust. Het was duidelijk. Een goede start maken in de 2e helft en dan gas geven. Patrick Muurling en Stefan Dekkers begrepen dit en de mannen waren verantwoordelijk voor respectievelijk de 13-12 en 13-13. Maar nu gas geven kwam er helaas niet. Vijf minuten later stond Nic. weer met drie punten voor (16-13). Een time-out voor KCC/SO natural om het een en ander eens goed door te spreken. Direct na de time-out scoorde Mariska Brands de 16-14 en via Steven Verhoefff, wederom Mariska Brands en Milou Wierenga kwam KCC/SO natural terug tot 18-17 en lag de wedstrijd weer helemaal open. Toch dacht Nic. hier heel anders over en gaf wel even gas en binnen de minuut was het weer 20-17. KCC/SO natural mistte gewoon het ouderwetse tikkie-takkie korfbal. Na een kwartier was het al weer 24-20 waarbij met name Friso Doelman een ware plaag was voor de Capelse verdedeging. Toch gaf KCC/SO natural zich nog niet gewonnen tegen de stug achterverdedigende Groningers en heel even lijkt de ploeg weer het vuur te krijgen. Van der Steen kwam in het veld voor Stefan Dekkers. Van der Steen was direct zuiver en had slechts 2 minuten nodig voor de 24-21 en 24-22. En als dan Sven Wierenga, Patrick Muurling en wederom Nik van der Steen met nog 5 minuten op de klok de stand naar 25-25 tillen breken er vijf hele hete minuten aan waarbij Ontijt en Struijk uiterst scherp moesten zijn. De wedstrijd werd feller doch bleef netjes. Er volgt een kat en muis spelletje waarbij KCC/SO natural goede kansen kreeg maar niet kon verzilveren. De 26-25 valt snel na de 25-25. Mark Behrens wordt in het veld gebracht voor Steven Verhoeff voor meer zekerheid in de paalzone. De tijd tikte door in het nadeel van KCC/SO natural. Men krijgt nog kansen, maar het is echter Nic. dat 30 seconden voor het einde zorgde voor het slotakkoord en uiteindelijk door de 11e en 12e goal van Friso Doelman de wedstrijd won met 27-25. Voor de meegereisde supporters een teleurstellende avond en een lange terugreis voor de boeg.

Door die nederlaag pakt Rohda steviger de 2e plaats en staan OVVO/De Kroon, KCC/SO natural en Nic./Alfa College op gelijke hoogte, waarbij OVVO/De Kroon ook nog een beter onderling resultaat heeft. Zo zijn de play-offs dus binnen één week uit zicht en zal de ploeg a.s. zaterdag thuis tegen een voor de allerlaatste kans vechtend HKV/Ons Eibernest zelfs alle zeilen bij moeten zetten voor een overwinning.

Kijk hier voor het verslag op de site van Nic.

Doelpunten: Stefan Dekkers en Sven Wierenga 5x, Demi van Oosten, Mariska Brands en Nik van der Steen ieder 3x, Steven Verhoeff en Patrick Muurling ieder 2x, Adriënne van Ofwegen en Milou Wierenga ieder 1x.