Zaterdagavond was het weer een ouderwets avondje KCC/Delta Logistiek. Subtopper DeetosSnel uit Dordrecht kwam naar Capelle aan den IJssel voor de confrontatie met de koploper. Het verschil was voorafgaande aan deze wedstrijd al 6 punten. DeetosSnel zou nog een sprankje hoop kunnen hebben voor de kruisfinales, maar na het bezoek aan sporthal Schenkel is het nu gedaan met de Dordtse formatie. Binnen het kwartier was het over en uit. KCC/Delta Logistiek speelde al hun frustraties van het Veenendaalse debacle van zich af en had tegen PKC/SWKGroep voldoende energie getankt voor deze wedstrijd.

Vooraf op NL Korfbal was er al een voorbeschouwing te lezen met Patrick Muurling, die tegen zijn Dordtse vrienden moest spelen. En die spelerskoppeling kwam precies uit. Hij speelde aanvallend tegen Björn van Rosmalen. Verdedigend hield Nik van der Steen Van Rosmalen op 0 velddoelpunten (Björn scoorde wel vier maal, maar die kwamen allemaal vanaf de strafworpstip). Steven Verhoeff moest afrekenen met de andere schutter Jeroen Preuninger. Ook die had zijn dag niet helemaal. Met 3 uit 40 werd hij vakkundig bewaakt door Verhoeff. De organisatie bij KCC/Delta Logistiek was al een beetje gericht op de kruisfinales begin maart 2015, want om te "oefenen" was er aan de korte zijde voor de harde kern een statribune gecreëerd, die direct vakkundig werd uitgeprobeerd. Na de gebruikelijke spectaculaire spelerspresentatie floot scheidsrechter Ontijt voor de wedstrijd. De wedstrijd was nog geen twee seconden oud of een orkaan van lawaai gierde door de sporthal. Menig supportersschare uit de hoofdklasse B kan hieraan niet tippen. Het was direct smullen geblazen rondom het veld.

De wedstrijd begon wat onrustig aan beide kanten waardoor de goals nog niet makkelijk vielen. Na 3 minuten spelen was het nog 0-0. Pas in de 4e minuut brak Nik van der Steen het heen en weer gespeel met de 1-0 en het heerlijk avondje was begonnen. Na een ongelukkig neerkomen van Mitch Moerman moest hij al na 3,5 minuut het veld verlaten en werd vervangen door Bart van der Lee die al een hele wedstrijd met het 2e in de benen had. KCC/Delta Logistiek tegen DeetosSnel staat altijd garant voor spektakel en een duel wordt niet altijd geschuwd. Scheidsrechter Ontijt en zijn assistent hadden het er op sommige momenten dan ook knap lastig mee. In de 6e minuut was het DeetosSnel dat brutaal de 1-2 voorsprong pakte, maar dat was ook direct het laatste echte wapenfeit. Via Sven Wierenga (7e minuut) en Patrick Muurling (8e minuut) was het 3-2 voor de Capellenaren. Nu ging de wedstrijd pas echt van start. Hierna werd het gaspedaal volledig ingedrukt ern werd DeetosSnel, soms met oogstrelende acties, compleet weggespeeld. Het was nu ladies-time. Via Milou Wierenga, Rosanne Visscher en Sanne Broeksma werd een 6-2 voorsprong gepakt. Als dan ook Patrick Muurling en Nik van der Steen een duit in het spreekwoordelijke zakje doen dan staat het na 16 minuten al 8-2 en is de wedstrijd "gespeeld".

Toch moet men DeetosSnel niet onderschatten. In de heenwedstrijd in Dordrecht kwamen ze ook akelig dichtbij. Focussen op de wedstrijd was het keyword. Sven Wierenga en Adriënne van Ofwegen tilden de stand naar 10-3, waarna DeetosSnel een wel heel gemakkelijke strafworp mee kreeg, versierd door Jeroen Preuninger. DeetosSnel pakte het cadeautje graag uit (10-4). Met nog een goede 5 minuten zuivere speeltijd te gaan en met een 12-5 tussenstand, was het even opletten. De ploeg van Neelen en Kraaijeveld kwam ineens op dreef. In deze laatste minuten voor de pauze werd de stand ineens 12-9 en het was weer een wedstrijd.

Na de pauze en het 1 tegen 1 duel van de E3/E4/E5 met de reserves vlogen de eerste doelpunten van de 2e helft ons om de oren. Na 30 seconden werd er een loepzuiver schot onder de korf van Milou Wierenga verdedigd gegeven. Kraaijeveld blij, Bongers niet en dat liet men ook merken bij de arbitrage. Daarna werd er binnen 2,5 minuut 3 keer gescoord, 2 keer voor KCC/Delta Logistiek en eenmaal door de gasten waardoor het scorebord een 14-10 tussenstand aangaf. Ook de harde kern had zich weer opgeladen en liet van zich horen. Preuninger zorgde voor de 14-11 maar hierna was het weer showtime. De heren Van der Steen en Wierenga kregen het op hun heupen door binnen 1 minuut de stand op 16-11 te brengen. Opvallend was dat de DeetosSnel-dames vakkundig geëlimineerd werden door de Capelse dames. Daphne Zwang had niks in te brengen tegen Van Ofwegen die een makkelijke avond had. Bij menig reboundduel had Zwang het nakijken. Ook de heren Preuninger en Verhoeff moesten laten zien wie de sterkste was. Menig duel ging het er scherp, doch sportief aan toe, maar wie Verhoeff kent moet altijd berekend zijn op felle duels waar dan ook in het veld. Door de goede druk van Verhoeff vlogen de schoten en acties van Preuninger, die normaal goed is voor een doelpuntje of 7/8, de verkeerde kant op. Maar ja, DeetosSnel leunt al een tijdje op de spitsen Preuninger en Van Rosmalen, die vaak de helft van de Dordste productie voor hun rekening nemen. De wedstrijd kabbelde een beetje voort en Nik van der Steen en Rosanne Visscher scoorden bekwaam de 17-12 en 18-13. Via een strafworp van Van Rosmalen (18-14) en een geniale actie tussen Muurling en Van der Steen, mocht eerstgenoemde vanaf de 2,5 meter lijn aanleggen voor de 19-14. Met nog een dikke 10 minuten op de klok en een 19-15 tussenstand, kwam Michelle van Geffen ongelukkig in botsing met Steven Verhoeff en moest vervangen worden. DeetosSnel tikte nog een strafworp binnen (19-16) maar hierna speelde het vak van Sven Wierenga een magistrale aanval over meerdere schijven uit voor de 20-16. Ondersteund door het fanatieke publiek en de harde kern kreeg de selectie van Bongers en Carolus de laatste 2:20 wat het verdiende. Een minutenlange staande ovatie en hard geklap galmde door de sporthal. Het feest was compleet. DeetosSnel was verslagen en KCC/Delta Logistiek is nog steeds de NUMMER 1.

Na afloop kwam het bericht binnen dat Oranje Wit (D) weer verloren had (nu van GKV/Enomics) en praktisch uitgeschakeld is voor de kruisfinales. GKV/Enomics blijft 2e op twee punten, maar in het onderlinge resultaat met KCC/Delta Logistiek zijn WIJ de nummer 1. De nieuwe nummer 3 heet na deze week DSC en doet ook nog mee. Volgende week zet de Capelse karavaan haar tenten neer in Dordrecht waar Oranje Wit wacht, aanvang 19:30 uur, waar we nog een rekening mee hebben te vereffenen. Bij het behalen van minimaal 1 punt is de kruisfinale zeker, maar we gaan voor de NUMMER 1 positie.

Doelpunten:  Nik van der Steen en Sven Wierenga ieder 5x, Patrick Muurling 4x, Milou Wierenga, Sanne Broeksma en Rosanne Visscher ieder 2x en Adriënne van Ofwegen 1x.

Hier zijn nog veel meer foto's terug te vinden van het team van de week, het oplopen van de spelers en de wedstrijd gemaakt door Peter van Dieren.