KCC/Delta Logistiek 1 en 2 speelden zaterdag in Eindhoven tegen Rust Roest. Het tweede won de wedstrijd en pakt door het verlies van Avanti 2 (en het betere onderlinge resulataat) de eerste plaats in de de poule, het zou toch knap zijn als die plaats ook de eindstand zou worden. Het eerste trof in Rust Roest 1 een tegenstander die 7 punten had en die allemaal thuis had behaald. Omdat Rust Roest thuis de punten had laten liggen tegen sterk voorverdedigende tegenstanders, wist KCC/Delta Logistiek wat het te doen stond en dat had effect getuige de 18-23 overwinning.

De wedstrijd begon stroef en na een kwartier spelen was het dan ook pas 6-6. Daarna was het KCC/Delta Logistiek dat het betere spel zien en bij rust ruim voorstond met 7-14. Na rust scoorde de ploeg van Jan Bongers en Arthur Carolus direct twee keer (7-16) en leek er geen vuiltje aan de lucht. Niets was minder waar. Een matige periode van de zwart-witten, zes goals op rij van Rust Roest en het publiek dat er achter ging staan leken voor een kanteling in de wedstrijd te zorgen: 13-16. Het was Milou Wierenga die uiteindelijk de trein uit Eindhoven wist te stoppen en met nog 13 minuten op de klok de 13-17 binnenschoot. Maar Rust Roest gaf het nog steeds niet op en kwam weer terug (17-19), maar dat was de laatste krachtsinspanning. In de slotfase stelde KCC/Delta Logistiek orde op zaken en nam door een 18-23 overwinning de punten mee uit Eindhoven.

Een belangrijke overwinning. Met nog drie wedstrijden te gaan en twee punten voorsprong op de nummer drie DeetosSnel (die als drie punten voelen aangezien het onderlinge resultaat telt en dat is in het voordeel van de Capellenaren), houdt KCC/Delta Logistiek nog steeds zicht op de kruisfinales. Aanstaande zaterdag 15 februari moet de volgende stap gezet worden in de thuiswedstrijd tegen Die Haghe (20:00 uur). Zorg dus dat je daar bij bent, want met een beetje mazzel met de andere uitslagen zou het zo maar kunnen dat de Capellenaren zich zaterdag al definitief kunnen plaatsen voor de kruisfinales.

Doelpunten:   Jack Potter 6x, Wilrik Wassink 5x, Sven Wierenga 4x, Michiel Last, Mariska Brands en Milou Wierenga ieder 2x, Adriënne van Ofwegen en Juliëtte Wassink ieder 1x.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.