Het zaalseizoen gaat langzaam naar de slotfase toe. Tijd voor een stand van zaken. Als er iets duidelijk is, is het wel dat we het als vereniging gewoon fantastisch doen. Op alle niveaus doen onze ploegen het meer dan goed.  Diverse teams zijn nog volop in de titelrace dan wel kwalificatie voor het NK.

Wanneer we naar de A-ploegen kijken dan zien we dat onze A1 vol in de race is voor  een plek in de kruisfinales  en dus ook zicht op Ahoy. De ploeg moet dan nog wel afrekenen met  medekandidaten, maar heeft de afgelopen weken flink vertrouwen getankt dus… waarom niet.

De A2 heeft het een stuk lastiger maar knokt zich terug in de competitie na de winst afgelopen zaterdag tegen onze buurman Nieuwerkerk. Wie weet is handhaving toch nog mogelijk. Het zou een prima beloning voor de inzet zijn.

De A3 heeft de titel inmiddels al op zak. De felicitaties vanuit de JTC zijn dan ook op zijn plaats. Een gemotiveerde groep spelers en trainers/coaches heeft een prima zaalseizoen gespeeld. Na de veld – nu ook de zaaltitel.     

Onze A4 is volop verwikkeld in een titelstrijd maar heeft voorlopig de beste kaarten na de winst tegen directe concurrent IJsselvogels. Houd vol !

A5 doet goed mee in hun klasse en stevent op een keurige eindklassering af.

Van de B-ploegen staat de B1 inmiddels met 1 been op het NK. Tot nu toe ongeslagen in de zaal wat al een prestatie op zich is. Komende zaterdag kan tegen DEETOS de kwalificatie voor het NK zeker worden gesteld. Waarna we ons op kunnen gaan maken voor het NK. Houd de site in de gaten voor alle info met betrekking tot het NK.

B2 is in een titelstrijd verwikkeld met KCR B2. In een competitie waar de verschillen tussen de ploegen niet als te groot zijn ,voldoet de ploeg geheel aan de verwachtingen.  Wat is er niet mooier om in een directe confrontatie met KCR te strijden voor het kampioenschap !

B3 heeft het lastiger. In een competitie waarbij de bovenste 4 ploegen duidelijk sterker zijn dan de overige ploegen waartoe ook wij behoren.   Helaas zijn de indelingen niet altijd naar sterkte gedaan. Probeer het plezier er in te houden en te strijden voor het maximale.

Bij  onze C ploegen is de C3  als enige ongeslagen. Kortom een kampioenschap ligt in het verschiet. Houd de focus en dan zal het resultaat er zeker zijn.

C2 en C4 hebben het lastig in hun klasse. Een aantal ploegen zijn duidelijk wat sterker hetgeen zich dus ook vertaald in de plek op de ranglijst. Neemt niet weg dat er zeker nog mogelijkheden zijn om een paar plekken te stijgen dus zet hem op.

Onze C1 is verwikkeld in een ontzettend spannende competitie. De verschillen tussen de bovenste 4 ploegen zijn minimaal. Kortom C1 doet volop mee voor het kampioenschap dan wel plaatsing NK. Daar zullen nog wel  3 echte finales voor gespeeld moeten worden. Maar dat geldt ook voor de concurrenten. Succes !

Bij de D steekt onze D1 in deze hoofdklasse er toch wel met kop en schouders boven uit. Ongeslagen en feitelijk geen tegenstand op Die Haghe D1 na. Maar ook die goede tegenstander kon onze D ploeg niet afstoppen. Deze ploeg kan komende zaterdag zich officieel plaatsen voor het NK op 23 maart te Goes. Dan staan ze ook nog in de finale van de Rijnmondcup op 19 februari a.s. Wat een seizoen tot nu toe !

D2 en D3 doen fantastisch mee in hun klasse waarbij de D3 zelfs nog mogelijkheden  heeft op een eventueel kampioenschap. Ga zo door en houd vol.  D4 heeft tot nu toe pas 6 wedstrijden gespeeld en kan dus nog de nodige punten gaan halen.  Ik zie hier dus volop mogelijkheden om nog te klimmen op de ranglijst. Neemt niet weg dat we gewoon kunnen stellen dat de D-ploegen het prima doen.

Bij de E doet de E1 het meer dan naar behoren. Er is een duidelijke stijgende lijn naarmate het seizoen vordert. Allemaal te danken aan jullie enorme inzet. In de klasse van de E1 steekt Vitesse E1 er met kop en schouders boven uit. Samen met PKC  is de tweede plaats de inzet.

Onze E2 heeft duidelijk gemaakt wie er het sterkste is in deze klasse. Afgelopen zaterdag mocht deze ploeg al het kampioenschap vieren. Ik wil daarom alle spelers en coaches/begeleiders van harte feliciteren met het behaalde resultaat. Het doelsaldo spreekt boekdelen nl  96 voor en 3 tegen !! Tijd voor een nieuwe uitdaging op het veld. Jullie gaan op het veld een klasse omhoog.

E3 doet gewoon prima mee in de competitie en bezet een keurige plek in de middenmoot. Hartstikke goed !

Bij de F zijn eigenlijk alle ploegen nog volop in de race voor de bovenste plaatsten. Dus zowel de F1, F2 ,F3 als F4. Maar kampioenschappen of niet, deze ploegen met de nodige beginnende korfballers doen het gewoon meer dan goed.  Ook voor jullie geldt, volhouden en plezier blijven maken.

Duidelijk is dat onze jeugdafdeling een voortreffelijk zaalseizoen kent . We gaan nu de beslissende weken in waarbij de beslissingen gaan vallen. Ik roep iedereen op om volledig achter onze ploegen te gaan staan. Want er ontwikkelt zich een fantastisch scenario  waarbij zowel de A1 als B1, C1 en D1 onze vereniging op een NK kunnen gaan vertegenwoordigen. Wat zou dat toch geweldig zijn !

Ik wil een ieder graag nog wijzen op een aantal belangrijke data. Zet ze in je agenda !

19 februari: D1 speelt finale Rijnmondcup

23 maart: NK voor B,C,D en halve finale A

Tot in de zaal !

Theo van Os

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen