KCC/Hijbeko speelde zaterdag de uitwedstrijd tegen Tweemaal Zes en zo'n 30 KCC/Hijbeko supporters zagen ongetwijfeld één van de boeiendste wedstrijden dit zaalseizoen. Nadat KCC/Hijbeko 4 de reserves van Tweemaal Zes op een keurig gelijkspel hadden gehouden, moest het vlaggenschip dit minstens evenaren. Als vanouds was het propvol in altijd zeer kleine sporthal (gymnastiekzaal) in Maartensdijk. De spelers en staf werden verwezen naar het materiaalhok om daar op de bank plaats te nemen en de spelers kregen nog geen 1/2 meter ruimte om een bal binnen te houden. Een gevaarlijke situatie dus. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Tom van Alphen die een zware avond tegemoet ging, waarbij de onderlinge communicatie tussen hem en zijn assistent soms niet al te soepel verliep.

KCC/Hijbeko startte wel erg goed in de wedstrijd. Schutter Maarten van Brenk die wederom gestopt moest worden door Wilrik Wassink begon niet goed aan de wedstrijd, mede door uitstekend werk van Wassink. KCC/Hijbeko kwam binnen de 40 seconden door een doelpunt van Wilrik Wassink op 0-1. KCC/Hijbeko begon sterk door een goede verdedigende druk op Tweemaal Zes, maar kon niet voorkomen dat binnen de minuut de ploegen weer op gelijke hoogte stonden (1-1). Na de 1-2 van Ingeborg Hofland, werd het in de 5e minuut ernstig stil in de Vierstee. Nolan den Boer kwam op een zeer ongelukkige manier neer en moest met een ogenschijnlijk ernstige knieblessure het veld verlaten, maar good old Robin Diepenhorst verving hem uitstekend. Hopelijk valt het mee voor Den Boer, maar dat zal de tijd uitwijzen.

KCC/Hijbeko moest zich weer richten op de wedstrijd. Steven Verhoeff zorgde in de 7e minuut voor de 1-3. Door onoplettendheid kon Tweemaal Zes makkelijk terugkomen tot 2-3, maar als Michiel Last de 2-4 aantekent kan KCC/Hijbeko gaan bouwen aan een grotere voorsprong. Het tegenovergestelde gebeurt. Tweemaal Zes wordt sterker en Maarten van Brenk gaat nu wel de korf vinden. Hij maakt eigenhandig de 3-4 en 4-4. KCC/Hijbeko is niet bij de les en het is een kwestie van opletten en scherp zijn. Aanvallend laat de ploeg de nodige steekjes vallen. In de 12e minuut komt Tweemaal Zes voor de eerste maal deze wedstrijd op een voorsprong (5-4). Een time-out was nodig om de spelers erop te attenderen dat het anders moest.

De time-out wierp zijn vruchten af want Wilrik Wassink weet de 5-5 te scoren. Hierna volgen een tweetal fraaie acties van de dames, die vanavond erg sterk speelde (50% van de doelpunten), waardoor Ingeborg Hofland en Juliette Wassink zorgden voor een 5-7 voorsprong. Opvallend was dat Mariska Brands die Daphne Bos compleet aan banden legde meedere malen haar van een treffer afhield, ondanks dat het in de hoofdklasse bijna nooit verdedigd meer is. Door zeer onnodige overtredingen van KCC/Hijbeko kon Tweemaal Zes makkelijk scoren en door de te snelle pasing bij de Capellenaren was het spel niet erg goed. Tweemaal Zes stond in de 20e minuut weer een doelpuntje voor (8-7). KCC/Hijbeko egaliseerde snel met de 8-8, maar toen bleek Tweemaal Zes de smaak te pakken te hebben. KCC/Hijbeko kreeg de ene goal na de andere om de oren waardoor men in vijf minuten tijd tegen een 13-8 achterstand aankeek. Tweemaal Zes moest winnen want die zijn nog lang niet veilig. Dat de scheidsrechter niet altijd alles zag, bleek wel bij de 10-8, waarbij de scheidsrechter die op een meter afstand stond op aangeven van zijn assistent naar de stip moest wijzen. Gelukkig waren de laatste 5 minuten zuivere speeltijd compleet voor KCC/Hijbeko. Esther Last, Robin Diepenhorst en Juliette Wassink zorgden dat de stand bij rust nog "netjes" was, ondanks de achterstand (13-11).

Na de rust had trainer/coach Ton van der Laaken blijkbaar zijn spelers de juiste aanwijzingen meegegeven, want er kwam een ijzersterk KCC/Hijbeko uit de kleedkamers. Esther Last wist binnen 30 seconden de 13-12 af te ronden. KCC/Hijbeko speelde aanvallend goed en was in de verdediging zeer scherp. Na de 14-12 golfde de wedstrijd op en neer. Met zo nu en dan een fopduik aan Maartendijkse zijde, waarbij scheidsrechter Van Alhpen en zijn assistent werden uitgetest, kwam er ineens een hoog "Suarez-gehalte" in de wedstrijd. In beide kampen werd bij bijna elke actie waarbij af en toe theater dicht in de buurt kwam het Suarez-gehalte naar boven geroepen.

Met maar liefst 6 damesgoals in 10 minuten stond KCC/Hijbeko in de 10e minuut met 17-20 voor. Met nog een kwartier te spelen was het grootste gat in de wedstrijd een feit (18-22) en leek KCC/Hijbeko de wedstrijd naar zich toe te trekken. Tweemaal Zes moest wat ondernemen en bracht Wouter van Brenk voor meer doelpunten. Opvallend was wel dat Ardjan Drost, die 5 maal scoorde plaats voor Van Brenk moest maken. Van Brenk wist de korf echter niet te vinden en ging met nul aan de kant. De thuisploeg toonde nog éénmaal veerkracht en stond 5 minuten later weer op 22-22. Bij 23-24, met nog 4:06 op de klok, mistte de goedspelende Maarten van Brenk (8 goals uit 43 pogingen) echter een cruciale strafworp, waardoor KCC/Hijbeko kon uitlopen naar een 23-26 eindstand. Een prima overwinning dus van de zwart-witten die a.s. zaterdag thuis spelen tegen Unitas/Perspectief, dat in een doelpuntarme wedstrijd wel wist te winnen van KVS. Unitas/Perspectief heeft aangekondigd met een bus vol supporters naar Capelle aan den IJssel te komen, dus dat wordt gezellig in Sporthal Schenkel. Of ze de broodnodige 2 punten ook terug in de bus mogen meenemen is nog even afwachten. Zaterdag 18 februari 2012 vanaf 20:00 uur weten we meer.

Doelpunten: Juliette Wassink 5x, Ingeborg Hofland, Wilrik Wassink en Steven Verhoeff ieder 4x, Robin Diepenhorst 3x, Michiel Last, Mariska Brands en Esther Last ieder 2x.