Deze week is het de beurt aan Wim Sala om de trainer van de selectie Ton van der Laaken te interviewen Wim speelt zelf in de G1 en is sinds dit jaar van vaste waarde bij de selectie waar hij allerlei hand en spandiensten verzorgt.

Waarom spelen we niet in de league en wat is er nodig om er te komen? De league vraagt een echte korfbalcultuur. Dat houdt niet op met 2x in de week trainen. Op zijn minst 3x en sommige ploegen gaan zelfs verder. Dat betekent dat je op dingen kan trainen waar je nu niet aan toe kan komen. B.v. constant vrije ballen, en andere standaard situaties. Ons rendement daaruit is nu veel te laag, andere clubs scoren daar 1 op 2, of zelfs nog beter. Wat organisatie bij KCC/Hijbeko zijn we wel op de goede weg, het gebeuren op de donderdag is daar een goed voorbeeld van. Bovendien heeft KCC/Hijbeko dadelijk een prachtige accommodatie, topkorfbal waardig.
 
Hoe vaak ben je kampioen geworden in het verleden en met wie? Ik heb veel kampioensschappen meegemaakt waarvan het landskampioenschap met de jeugd van Achilles in Ahoy het mooiste was. PKC werd verslagen met 11-10. Verder met Meervogels, ONDO, KVS, Excelsior, Refleks en de senioren van Achilles.
 
Wie is de beste speler van Nederland? Wie de beste speler van Nederland is kan ik nu niet zeggen, daar zie ik te weinig league wedstrijden voor. Maar ik heb het meest genoten in het verleden van Mirelle Fortuin (Deetos, wat een kanjer) en André Simons. Maar ook Robert van Buuren van Excelsior is een weergaloze speler. Niet André maar Leon Simons is duidelijk de held van Wim Sala. Leon heeft het  vorig jaar zelfs gepresteerd om net zoals Wim de bal onderhands vanaf de lijn te scoren! En hoe kunnen we die naar KCC/Hijbeko halen? Haha die zijn op Robbie na al lang gestopt en zullen ergens in de veteranen spelen. Dus naar KCC/Hijbeko halen heeft geen zin.
 
Wat vindt je van de samenwerking met mij? De samenwerking met de mensen langs de lijn bij KCC/Hijbeko  is perfect. En zonder jou is het niet meer voor te stellen. Op de training altijd in de weer met de schotklok en de bidons, dat soort zaken zijn voor een club heel belangrijk. Jij bent voor mij een topper en een vriend. Bovendien zijn je eierkoeken van een bijzondere klasse. En gelukkig zijn er naast jou nog een heleboel mensen die erg hard voor de club werken. Want naast jou zijn ook Jim, Nelis, Nico en Henny heel belangrijk langs de lijn. Niet te vergeten Mark met zijn videoanalyses. Verder geniet ik van de mensen van de jeugd die voor de wedstrijd altijd een mooie presentatie geven op het witte scherm, en wat zou je zeggen van de kookploeg op de donderdag, geweldig.
 
Wat voor werk doe je? Ik werk bij TNO in Rijswijk, en doe daar op dit moment onderzoek naar Biologische en Chemische detectoren. Dat betekent dat je met een apparaat gevaarlijke stoffen kan opsporen. De mensen worden zodoende gewaarschuwd bij gevaar.
 
Wat zijn je hobby’s? Mijn hobby's zijn korfbal, de ene keer wat meer dan de andere, tram modelbouw, tennis, squash, cricket.
 
Wat vindt je van korfbal met en zonder schotklok? Korfbal zonder schotklok kan je je haast niet meer voorstellen. Ik vind de sport dan ook een stuk minder als ik naar het tempo kijk bij wedstrijden waar geen schotklok wordt gebruikt. Er is altijd druk, veel schieten, en daardoor ook veel tempowisselingen. Wel is het zo dat een club dan weer veel mensen achter de jurytafel moet leveren. Gelukkig zitten er bij KCC/Hijbeko veel hele goede mensen die dit uitstekend doen, dat mag ook wel gezegd worden. De trainer maakt zich op voor de tweede confrontatie met Deetos als Wim zijn rol weer oppakt. Goed om te zien de prettige samenwerking tussen een echte Ajax en Feyenoord fan….vrienden voor het leven!

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen