De laatste weken zat KCC/Hijbeko 1 in de hoeken waar de klappen vielen. Het een na het andere verlies moest geincasseerd worden. Hierdoor was men beland op een degratieplek maar had gelukkig nog alles in eigen hand. Men wist wat het zaterdag te doen stond. De verrassend goed spelende debutant Unitas/Perspectief kwam op bezoek in sporthal Schenkel. Tegen deze ploeg moest het gebeuren met het verlies in Harderwijk (21-19) in het achterhoofd. De supporters kregen eindelijk weer eens een heerlijk avondje topkorfbal te zien, wat al een tijdje niet meer in Capelle te zien was.

altNa enige uitloop van de eerdere wedstrijden en nadat de reserves van KCC/Hijbeko de reserves van Unitas/Perspectief op de pijnbank hadden gelegd (25-7 zege), kon de wedstrijd die onder leiding stond van ex-Korfbal League scheidsrechter Van de Linde, geassisteerd door de heer Hessink van start gaan.

In het begin moest het gaatje nog gevonden worden. Na 1,5 minuut spelen was er al even ophef bij de reservebank. Assistent-scheidsrechter Hesselink vond dat er iets teveel spelers op de bank zaten. Volgens de KNKV-reglementen moesten er dus wat reserves zelfs in het publiek gaan zitten. Het is jammer dat hierover zoveel ophef gemaakt wordt, maar de regels moeten nu eenmaal ook buiten de lijnen goed toegepast worden. Zelfs de assistent in hart en nieren Wim Sala moest weg. Het publiek liet direct merken dat dit niet kon en applaudiseerde triomfantelijk. Maar ja, de wedstrijd kon weer hervat worden en binnen de 2 minuten had Plantinga de mand gevonden, gevolgd door de treffer van Unitas/Perspectief. KCC/Hijbeko had duidelijk nog geen grip op de wedstrijd. Er werden veel te veel onnodige vrije ballen weggegeven. Opvallend was dat men nu vanaf minuut 1 een zeer gretig KCC/Hijbeko zag. De laatste weken was dit wel anders. Er stond een fris team waarbij Wilrik Wassink weer terug in de basis begon en Maaike Snelder maakte het achttal van Ton van der Laaken vol. Nog binnen de 7 minuten moest scheidsrechter Van de Linde al ingrijpen met een gele kaart voor de bezoekers. KCC/Hijbeko was weer ouderwets heer en meester onder de korf. Vanaf de Harderwijkse bank werd al snel duidelijk dat de spelers feller moesten zijn en dat de gemaakte afspraken niet nagekomen werden. Opvallend was ook de reactie van beide coaches op de arbitrage die kwistig met vrije ballen strooide waar ook op sommige momenten strafworpen beter op zijn plaats waren geweest. Na de 4-4 vonden beide ploegen de korf even niet meer. Een doelpuntloze periode van 6 minuten brak aan. Hierna werd de wedstrijd harder en harder maar het bleef wel allemaal netjes binnen de grenzen, al dacht niet iedereen daar altijd zo over. In de 20e minuut kon KCC/Hijbeko voor de eerste keer een marge van 2 doelpunten pakken.

KCC/Hijbeko bleef druk geven op het Harderwijkse schot waardoor de bezoekers veelal de hete adem van de schotklok in hun nek merkte. Een compliment voor de ploeg van Ton van der Laaken. KCC/Hijbeko blijft vechten voor elke bal. Men wil elke bal hebben en er wordt weer ouderwets gestreden om elke vierkante meter. Unitas/Perspectief komt in de 22e minuut terug tot 8-8, maar door een heerlijk dwarrelend schot die net in de diameter van de korf past van Reinier Plantinga en een schot van Wilrik Wassink zorgen voor een 10-8 voorsprong. Voor rust doen Nolan den Boer, Maaike Snelder en Robin Diepenhorst ook nog een duit in het zakje waardoor er een 13-11 tussenstand bij rust op het bord staat.

Na rust werd het duidelijk. Er moest zo snel mogelijk afstand genomen worden van Unitas/Perspectief. De eerste aanvallen aan beide kanten waren nog niet optimaal. Unitas/Perspectief schiet veel maar nog geen rendement. KCC/Hijbeko zorgt daarentegen dat de wedstrijd snel beslist wordt. Binnen de 4 minuten staat er een 15-11 tussenstand op het bord. Een time-out van de bezoekers, waarbij de coach nogmaals laat blijken dat het zo niet kan, heeft geen positief gevolg. Na een fabelachtige actie op de vierkante meter van Juliette Wassink mag Robin Diepenhorst vanaf 2,5 meter aanleggen voor de 16-11. Wassink zelf schiet dan van ver ook nog eens de 17-11 binnen. Nu gaan ook de supporters van Unitas/Perspectief, die met grote getale waren meegereisd zich bemoeien met de arbitrage. Men begreep niet alle beslissingen die scheidsrechter Van de Linde nam. Ook de coach van de bezoekers sprong bij, in zijn ogen foute beslissing, van de bank op. Het wordt 19-14 na 13 minuten waarna er een blessurewissel komt.

Precies halfweg weet Nolan den Boer de handen van de Capelse supporters op elkaar te krijgen door een lekker schotje te scoren. 21-14 voorsprong, dus dan denk je al gauw aan 2 punten in de knip. Unitas/Perspectief komt met nog 13 minuten te spelen terug tot 21-17. Daniëlle de Bruin en Juliette Wassink zorgen hoogstpersoonlijk voor de 23-17 voorsprong. Zes punten voorsprong met nog 13 minuten te gaan, kan niet meer fout gaan. Maar menig KCC-supporter kent de ploeg en het KCC/Hijbeko-syndroom. Blijf geconcentreerd en maak geen domme fouten. Unitas/Perspectief geeft zicht niet gewonnen. Het Harderwijkse publiek komt tot leven en de bezoekers komen terug tot 23-20 met nog 7 minuten te spelen. En dan een strafworp missen bij de bezoekers komt KCC/Hijbeko erg goed uit, maar deze wordt direct goedgemaakt en als nog in een tweede poging wel gescoord. 23-21 met nog 3 minuten te gaan. Gaat KCC/Hijbeko het dan weer weggeven nadat het ver had voorgestaan? KCC/Hijbeko krijgt nu ook erg veel druk van Unitas/Perspectief waardoor de schotklok een obstakel kan worden. Gelukkig weet Wilrik Wassink zijn 6e treffer te noteren (24-21). Een time-out aan de kant van de thuisploeg. De coach van Unitas/Perspectief wind zich dan nog voor niets op. KCC/Hijbeko zou al twee time-outs hebben gehad.  Met nog 1:50 op de klok gaat KCC/Hijbeko de fout in en Unitas/Perspectief kan terugkomen tot 24-22. Hierna krijgt de ploeg van Van der Laaken balbezit en heel sporthal Schenkel houdt haar adem in. Je hoort een siddering door de hal gaan. Met nog 0:21 weet Rosalie Foppen de bezoekers terug te brengen tot 24-23, maar gelukkig speelt KCC/Hijbeko de wedstrijd professioneel uit. Met de 25 seconden van de schotklok in de rug eindigt de wedstrijd in een 24-23 overwinning.

Een wedstrijd die na een 21-14 voorsprong nog onnodig spannend werd en waar KCC/Hijbeko toch weer moest waken dat het niet voor de zoveelste keer fout ging. Na het fluitsignaal alleen maar vrolijke en blije gezichten in het Capelse kamp. Eindelijk na weken weer eens 2 punten in de knip. Door ditmaal 100% inzet en vechtlust is het KCC/Hijbeko nu wel gelukt om te winnen. De middenmoot is bereikt maar men is er nog lang niet. Met nog de dubbel tegen DeetosSnel/Volhuis in het verschiet moeten de punten wellicht tegen ploegen als Die Haghe e.d. gepakt worden. Wellicht is er een stuntje mogelijk volgend weekend om 20:30 uur in Dordrecht?

Doelpunten: Wilrik Wassink 6x, Reinier Plantinga 5x, Nolan den Boer 4x, Robin Diepenhorst 3x, Daniëlle de Bruin en Juliette Wassink ieder 2x, Mariska Brands en Maaike Snelder ieder 1x.