Afgelopen weekend was het dan zover. De werkelijke confrontatie voor de 2e plaats, die op het einde van de rit een toegangsbewijs geeft voor het spelen van de kruisfinales en wellicht de promotie naar de Lotto Korfballeague. Zover is het voor de ploeg van Jan Tromp nog lang niet. KCC/Hijbeko moest eerst in de heksenketel van Bennekom zien af te rekenen met DVO. Voor de wedstrijd stond KCC/Hijbeko al 1-0 voor, wan in de thuiswedstrijd won men met 18-17 van deze ploeg.

De korfbalbond had ook ingezien dat DVO-KCC/Hijbeko een belangrijke pot korfbal zou worden en had een League-scheidsrechter uit de kast getrokken om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen. Scheidsrechter Landwier en zijn assistent Struijk moesten dit doen. Zowel in het veld als aan de zijlijn werd deze beste man niet altijd begrepen door KCC/Hijbeko. Het leek of er in de League meer mocht wat ineens in de hoofdklasse genadeloos wordt afgestraft. Sommige stevige,  doch faire duels, onder de korf werden niet altijd toegelaten, ten onbegrip van sommige spelers. Jammer dat dit in deze sportieve wedstrijd toch gebeurde door de arbitrage. Landwier hield het kort en floot veel.

KCC/Hijbeko moest direct aan de bak. Binnen 14 seconden had DVO de korf al weten te vinden. Pas in de 4e minuut wist KCC/Hijbeko daarop te antwoorden (2-1), direct gevolgd door 3-1 van DVO. Dat er precies volgens het KNKV-spelregelboekje gefloten werd, bleek wel toen KCC/Hijbeko afgefloten werd bij het nemen van een vrije worp omdat een speler volgens de leidsman "met zijn teen" op de strafworpstip stond. De combinaties liepen in het begin van de wedstrijd totaal niet. Veel balverlies en de concentratie was er gewoon nog niet. Een time-out al na 7 minuten spelen moest wel om alles weer op de rails te krijgen. KCC/Hijbeko had het geluk dat DVO in deze fase niet zuiver was en de stand zo 3 minuten lang slechts op 5-2 bleef staan. Men kon niet profiteren en de pases kwamen gewoon niet aan. In zo´n wedstrijd waarbij de tegenstander met scherp schoot moet je gewoon vanaf de 1e minuut aan de bak en er staan. Na 12 minuten spelen stond het 7-2. Ook onder de korf moest KCC/Hijbeko alles uit de kast halen om niet ook daar afgetroeft te worden. Halfweg stond het 8-4. KCC/Hijbeko moest risico´s gaan nemen en meer druk uitoefenen op het schot van de thuisploeg. Met nog een 12 tal minuten voor de pauze tilden Lonneke Schallenberg en Michiel Last de score naar 9-7. DVO lastte een time-out in. Die pakte goed uit, want binnen 2 minuten was de stand 11-7. DVO kreeg de ruimte en kon lekker aanvallen. Meer en meer druk was er wel geboden. KCC/Hijbeko kwam terug tot 11-9, maar met nog 5 minuten te gaan was het ineens weer 14-10. De duimschroeven moesten verdedigend gezien zeer scherp worden aangedraaid, anders zou KCC/Hijbeko het in de 2e helft nog zwaarder krijgen. Geef de tegenstander zo min mogelijk de ruimte. Met nog enkele tellen voor de pauze een klein accefietje tussen Wilrik Wassink en Ruben Wieser. Landwier had gefloten voor een strafworp voor KCC/Hijbeko en Wassink vroeg aan Wieser de bal zodat Michiel Last de strafworp kon nemen. Omdat Wieser de bal niet gewoon wilde geven, pakte Wassink deze zelf maar en hierdoor, na wat trekwerk kregen Wassink en Wieser allebei geel van Landwier. Een beetje jammer dat voor zo´n onschuldige actie geel getrokken moet worden. De ploegen gingen rusten bij 16-12.

In de rust een wissel aan de kant van KCC/Hijbeko. Robin Diepenhorst moest met een blessure naar de kant en zijn vervanger was Steven Verhoeff. Na 1 minuut liet Verhoeff direct van zich horen en gaf zijn visitekaartje af. De 16-13 kwam uit zijn handen. Dat KCC/Hijbeko goed met elkaar gesproken had in de rust bleek wel toen na 45 seconden de zoemer afging bij de aanval van DVO. Goede druk van de ploeg van Jan Tromp. Zo moest het de hele wedstrijd. Nog binnen de 2 minuten scoorde Daniëlle de Bruin een echte "de Bruin-doelpunt". Neem een felle doorloper, wegtrekken voor de korf en dan droog binnenschieten, de 16-14. De ruim 20 meegereisde supporters geloofde er weer in en gingen er weer lekker voor zitten. Je zag dat DVO ineens minder zuiver was dan in het eerste bedrijf. KCC/Hijbeko moest hiervan gaan profiteren, vooral nadat scheidsrechter Landwier bij bijna elke "aanraking" strooide met vrije worpen. Door het sterke reboundwerk van invaller Verhoeff kon KCC/Hijbeko meerdere keren een goede aanval opzetten, alleen niet altijd met een 100% score. Na 8 minuten spelen stond het 20-16 en KCC/Hibeko moest er weer "achteraan hobbelen". Twee minuten later was het gat weer gehalveerd tot 21-19. De 22-19, een strafworp voor DVO was een discutabele. Lonneke Schallenberg zou haar dame verkeerd hebben afgestopt, maar duidelijk waarneembaar was een duwfout van de DVO-dame. Toch vond Landwier het een strafworp die door DVO werd verzilverd (22-19). Halverwege het 2e bedrijf was het 23-20. Na de 24-21 van Juliëtte Wassink, wisselde Trom Lonneke Schallenberg nog voor Karen Last. Wilrik Wassink zorgde voor 25-23.
Hierna een klassieke "handen omlaag houden bij een spelhervatting-fout". Met nog 5 seconden op de schotklok mocht KCC/Hijbeko een uitbal nemen. Een heer van DVO deed toch maar de hand omhoog en de scheidsrechter floot voor een vrije worp. Dit buitenkansje moet je Wassink niet geven (25-23).   Er waren toen nog ruim 3 minuten te spelen en de kansen waren er nog. Helemaal toen Daniëlle de Bruin de 25-24 binnenschoot. Was een gelijkspel nog haalbaar. Een hectische eindfase begon. Met nog precies 7.1 seconden aan zuivere speeltijd op de klok, kon Marvin Soekra achter de korf scoren. De bal viel niet. Een heer van DVO viel naar de grond met een "blessure", maar Soekra kreeg een herkansing. Nu staat er in het KNKV-spelregelboekje nu eenmaal: "Eén doelkans na een blessure". Scheidsrechter Landwier keurde het doelpunt af, geen 25-25, maar een vermeende spelhervatting onder de korf voor KCC/Hijbeko. Nadat eerst duidelijk door de spelers werd gevraagd of het wel een spelhervatting was kreeg men van de arbitrage te horen. JA, het is een spelhervatting. Bij de aanval die volgende bleken de spelers onderling goed te staan alleen de bal had geen 2,5 meter afgelegd. Een sneu einde van de wedstrijd. De laaste tellen tike weg op de klok en de overwinning was voor DVO.

KCC/Hijbeko speelde een goede 2e helft en kwam nog goed terug in de wedstrijd. Duidelij kwas dat het gewoon de hele wedstrijd achter de feiten heeft aangelopen en vooral de 5-1 achterstand binnen 7 minuten in de 1e helft waren fataal. Men had het geluk dat DVO minder scherp was in de 2e helft dan in de 1e helft en daardoor heeft men de achterstand nog kunnen verkleinen tot 25-24. Acheraf in de kantine bleek het helemaal erg te zijn. Koploper KVS had in de uitwedstrijd tegen Exelsior (D) verloren met 21-20 en bij winst had KCC/Hijbeko nog betere zaken kunnen toen voor een ticket voor de 2e plaats en dus de play-offs. Nu staat KCC/Hijbeko op een 3e plek. DVO heeft nu 1 punt meer en nog een wedstrijd tegoed (de gestaakte wedstrijd SKF-DVO moet opnieuw worden gespeeld). KCC/Hijbeko heeft het nu niet meer in eigen hand en is afhankelijk van anderen. Komend weekend staat de return tegen Oost Arnhem/Hotel Warnsborn op het programma. Aftrap in sporthal Schenkel is om 19:20 uur. Hopelijk wordt dan het "foutje van Arnhem" weggepoetst.

Doelpunten: Wilrik Wassink 8x, Michiel Last 4x, Lonneke Schallenberg en Daniëlle de Bruin ieder 3x, Juliëtte Wassink en Robin Diepenhorst ieder 2x, Steven Verhoeff en Marvin Soekra ieder 1x.