Om het jaar 2009 goed te eindigen moest de selectie van KCC/Hijbeko dit weekend naar Maartensdijk om de dubbel te spelen tegen Tweemaal Zes. In een erg kleine "sporthal", waar de uitloop voor de spelers maar zeer klein was, wist het tweede van trainer André Simons in een niet al te hoogstaande wedstrijd de punten niet mee te nemen naar Capelle aan den IJssel. Hierna was het de beurt aan KCC/Hijbeko 1 om de punten van Tweemaal Zes mee te nemen. Na 11 seconden al de 1-0. Tot halverwege de 1e helft een gelijkopgaande wedstrijd (7-6). Met nog een kleine 10 miunten voor de pauze sloeg KCC/Hijbeko een waarschijnlijk gat. De ploegen gingen rusten met een 9-13 stand.
In de 2e helft twee snelle doelpunten van het achttal van Tromp die daardoor in de 5e minuut op een 10-15 voorsprong stond en zelfs 2 minuten later een gat van 7 punten (10-17) pakte. De thuisploeg sloop dichterbij en halfweg stond het 14-21. Niks aan de hand zou menig Capelse supporter denken. Met nog een kleine 8 minuten te gaan kwam Tweemaal Zes terug tot 20-23 en hierna werd het einde van de wedstrijd een bloedstollende thriller. Twee minuten voor het eindsignaal was het 23-25 en was het tandenbijten. De beslissing viel 45 seconden voor de zoemer. Robin Diepenhorst was persoonlijk verantwoordelijk voor de genadeklap (23-26). Dertig tellen voor het einde wist Tweemaal Zes nog eenmaal de mand te vinden. Scheidsrechter Harkema met assistent Smit uit Friesland hadden een moeilijke middag. Twee strijdende ploegen met soms veel emoties die in bedwang gehouden moest worden.