Na de degradatie uit de Korfbal League in in de zaal moest KCC/SO natural al (te) snel weer aan de slag op het veld - waar het vier punten voor stond op de concurrenten - en verloor het de eerste wedstrijd van laagvlieger Oost Arnhem. De twee wedstrijden daarna werden wel gewonnen van OVVO en De Meeuwen, maar daarna werd er verloren van Wageningen en gelijk gespeeld tegen SCO, zodat Groen Geel de koppositie overnam en één punt voor stond.

In de laatste ronde stond de wedstrijd Groen Geel - KCC/SO natural op het programma. De winnaar mocht zich tot kampioen kronen en zou promoveren naar de Ereklasse.

Gezien de vorm van Groen Geel en de - met name mentale - problemen van de Capellenaren hadden niet veel supporters nog hoop op een goede afloop, maar niks was minder waar. De ploeg van Erik Wolsink en Ed van der Steen verdedigde de eerste helft uitstekend en stond bij rust terecht voor met 11-12.

Toen na rust de scores ook beter gingen lopen en de gevaarlijke mensen van Groen Geel uitgeschakeld werden, zagen de in grote getale aanwezig supporters eindelijk weer het KCC terug van de eerste helft veld. Na 2 minuten was het al 11-15 en die voorsprong gaf de ploeg niet meer weg. Uiteindelijk werd er met 16-21 gewonnen.

Groot feest! Kampioen en promotie naar de Ereklasse. Toch een mooie kers op de taart voor de zwart-witten!

Het wedstrijdverslag van Sander Souren met de foto's van Peter van Dieren volgt morgen.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

Bol AlgemeenBol Algemeen

Advertenties