KCC/SO natural speelde vorige week een ijzersterke wedstrijd tegen Dalto/BNApp.nl en won met 35-24. Dit kwam met name door de hoge schotpercentages van beide vakken (28%). De zwart-witten reisden dan ook met vertrouwen af naar Driebergen voor de return.

20170318   Dalto 1   KCC 1Zaterdag moest het gaan gebeuren. KCC/SO natural moest de beslissende wedstrijd winnen van Dalto/BNApp.nl. Dalto had zijn huiswerk gedaan en had de vakken omgegooid. Verdedigend legden de Driebergenaren er meer druk, maar dat leverde in de beginfase geen problemen op.

In een kokendhete, maar sfeervolle ambiance met wederom twee supportersrivalen en na het opruimen van wat Capelse sfeerartikelen, begon even na 20:00 uur de wedstrijd, die onder leiding stond van het koppel Vries/Dijkkamp.

Kon KCC/SO natural in deze atmosfeer de genadeklap uitdelen? De thuisploeg speelde voor haar laatste kans en stelde daarvoor hun "Lionel Messi" op, die het had uitgepraat met de groep. Gertjan Meerkerk kreeg de schone taak om Groot Hulzen te bewaken. Vanaf minuut 1 stond de harde kern, de Negende Man, achter hun ploeg. Ook de D-side liet direct van zich horen waardoor er een orkaan van geluid door de zaal vloog. In de heenwedstrijd was het Dalto dat als eerst scoorde. Nu was het KCC/SO natural dat na 1,5 minuut de score opende door een doelpunt van Christian Dekkers, die wederom Dico de Jager bij zich had. Een kleine twee minuten later de 1-1 en de wedstrijd was eindelijk begonnen. KCC/SO natural wist wat het te doen stond en begon uiterst fel aan de wedstrijd, wat wel niet altijd door Vries werd goedgekeurd. Vries floot duidelijk en was "onopvallend" aanwezig maar had ook af en toe zijn aparte beslissingen die niet altijd goed begrepen werd. Dat er een enorme spanning stond op deze wedstrijd bleek wel uit de marge van het scoreverloop in de eerste vijf minuten. Het was slechts 1-2. KCC/SO natural kwam ook vaak goed weg door de ballen die bij de thuisploeg die niet vielen, maar aanvallend moest de ruwe diamant uit Capelle nog flink bijgeslepen worden. Dat het geen 35-er zou worden bleek al snel in de wedstrijd. De doelpunten waren duur. In de 5e minuut wel de 1-2 door Eliza Roest, met een klein gelukje. Dalto/BNApp.nl sluit direct aan in de volgende aanval wat de 2-2 betekende. De Capellenaren zochten naar de juiste actie, maar vaak vond scheidsrechter Vries het "lopen" terwijl toch duidelijk een speler opgevangen werd aan Capelse zijde. Dalto/BNApp.nl speelde "alles of niets" en bleef druk geven op de Capelse aanvallen wat veel resulteerde in ballen voor de thuisploeg.

Na een lekkere aanval scoorde Adriënne van Ofwegen de 2-3 na een heerlijke pass van Sven Wierenga. Het doelpunt was eventjes nodig om over het "dode punt" heen te komen. Na een schotklokoverscheiding aan KCC-kant, het gebeurde helaas nog tweemaal, was het wel Sven Wierenga die de stand na 10 minuten op 2-4 bracht. Dalto speelde aanvallend veel over de heren dat zich ook uitte in doelpunten. KCC/SO natural kon de voorsprong niet uitbreiden, want binnen 1 minuut was het weer 4-4. De goals vielen nu makkelijker bij de thuisploeg. Gelukkig was Dekkers verantwoordelijk voor de 4-5, maar zoals gezegd liet de ploeg van Bergsma en Verbree het er niet bij zitten. Weer een minuut later was het weer gelijk (6-6). KCC/SO natural was niet meer in het ritme en Dalto strafte dit gewoon af. Aanvallen werden te snel neergezet en de reboundduels werden verloren waardoor er steeds meer 1-schotsaanvallen kwamen. Men was ongelukkig in de afronding. Wat er na de 6-6 volgde, was kort gezegd niet goed. Vooral het schot liet de ploeg zaterdag in de steek. Dalto liep uit naar 9-6 in de 22e minuut. De score was nog te overzien, maar er moest duidelijk uit een ander vaatje getapt worden, anders zou het een schier onmogelijk karwei worden. Via Gertjan Meerkerk en Sven Wierenga stond het "pas" 10-8 bij rust. 

In de tweede helft kwam KCC/SO natural goed uit de kleedkamer en was het snel 10-9 en de KCC-supporters ging er goed voor zitten en de Negende Man bleef massaal achter het team staan. Geen minuut was het stil in de hoek. KCC/SO natural kwam verdedigend nog niet helemaal uit de verf want na 5 minuten gespeeld te hebben was het 12-9 voor Dalto. Twee minuten later en na de 12-10 een time-out aan Capelse zijde om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. Ondanks de minime achterstand moesten Van Vloten en Verberk iets doen en na de 13-11 van Gertjan Meerkerk, werd bijna een heel nieuw vak in het veld gebracht. Steven Verhoeff, Tessa Noordzij en Stephan Groeneweg moesten zich nu bewijzen. Laatst-genoemde ging voorop in de punt en moest zorgen voor de broodnodige goals. Hij scoorde dan ook direct de ansluitingstreffer, de belangrijke 13-12. KCC/SO natural had het geluk, dat de thuisploeg na de de 13-10 wat minder zuiver was. Door het puike reboundwerk van Verhoeff waren de Capelse aanvallen een stuk langer dan eerder in de wedstrijd.

Halverwege de 2e helft werd het 14-12, gevolgd door de 14-13, maar de ploeg van Van Vloten en Verberk was aanvallend nog niet bij machte om door te drukken. Dalto/BNApp.nl gooide de wedstrijd schijnbaar in het slot, door binnen 3 minuten driemaal te scoren wat de 17-13 tussenstand op het bord deed verschijnen. Dekkers kwam Groeneweg weer aflossen. KCC/SO natural had nog een goede 7,5 minuut om de wedstrijd te doen kantelen. Toen stond Mandy Biesbroek op. Nadat Roest in een Capelse aanval aan de achterlijn de bal knap wist binnen te houden, kreeg Biesbroek een opgelegde kans. Schieten zonder rebound moet je durven en Biesbroek deed het... 17-14. Als 40 seconden daarna Biesbroek aan de zijlijn de trekker wederom overhaalt is het 17-15 en moet Dalto/BNApp.nl aan de bel trekken middels een time-out. Zou het KCC dan nu gaan lukken om weer gelijk te komen?

Na de time-out, werd onder luid applaus het team ondersteund door de fans en na een goede aanval van KCC/SO natural, waarbij Kaylee Alblas nog getrakteerd werd op een gele kaart van Vries, werd dit beloond met een strafworp die Dekkers koelbloedig binnentikte. Dit betekende de 17-16 en het Capelse plubiek ging massaal achter de ploeg staan. Er stonden nog 4:40 op de klok. Met nog 3:15 op de klok ontplofte de Hoenderdaal door een doelpunt van Maarten Groot Hulze (18-16). Maar de in de eerste helft ongelukkige Gertjan Meerkerk stond weer op een bracht hoop in de Capelse harten door de 18-17 binnen te schieten. Ging KCC/SO natural voor de gelijkmaker of besliste Dalto de wedstrijd. De tijd liep langzaam weg. Dalto deed er alles aan om de wedstrijd te vertragen. Met nog 2 minuten op de klok kwam er een Driebergse aanval wat tot niks leidde en op 1:37 kwam de bal in het aanvalsvak van KCC/SO natural. Men speelde een lange aanval maar met nog 0:40 op de klok kwam er een einde aan deze aanval. Dalto/BNApp.nl speelde met de tijd en de schotklok en op 0:15 voor het einde was het Dico de Jager die het vonnis over KCC/SO natural velde. Eindstand 19-17.

Dit betekent dat de Driebergenaren hun laatste kans hebben gegrepen en de stand tussen beide teams weer gelijk is en er er a.s. dinsdag om 20:30 uur in Sporthal Schenkel een derde wedstrijd wordt gespeeld. Door deze nederlaag is er dus nog niks aan de hand, maar dinsdag moet het gebeuren.  

Dalto speelde niet goed (schotpercentage 15%), maar KCC/SO natural was het zaterdag helemaal kwijt (13%). Met het thuisvoordeel en de steun van de Negende Man moet het dinsdag afgemaakt kunnen worden, zodat er op 25 maart toch de hoofdklassefinale gespeeld kan gaan worden. In Capelle aan den IJssel wist nog geen ploeg punten te pakken dit seizoen. Zal dit dinsdag weer het geval zijn? In de andere kruisfinale won Nic./Alfa College met 21-22 van Avanti (P), zodat ook daar een derde duel nodig is in Groningen komende dinsdag.

Doelpunten: Christian Dekkers en Gertjan Meerkerk ieder 5x, Mandy Biesbroek en Sven Wierenga ieder 2x, Eliza Roest, Adriënne van Ofwegen, en Stephan Groeneweg ieder 1x.

Lees hier het verslag op korfbal.nl
Lees hier het verslag op Capelsdagblad.nl
Kijk hier de wedstrijd nog een keertje na.
Foto's van deze wedstrijd en de sfeer eromheen vind je hier.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 30 september 2023 tegen Valto 1 om 16:30 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties