Zaterdag speelde KCC/SO natural haar kampioenswedstrijd in sporthal Schenkel tegen TOP (A). De sporthal was meer dan goed gevuld en ook de Negende Man liet zich weer luidrichtig horen.

20170211   KCC 1   TOP 1Op 10 december speelde KCC/SO natural in Arnemuiden tegen TOP nog om de koppositie, maar die wedstrijd werd (na een voorsprong van 8 punten) verloren. Inmiddels was er wel wat veranderd. TOP had al zes wedstrijden niet gewonnen en stond 8 punten achter. Onder het genot van de door de KCC-jeugd gebakken koekjes, cupcakes en brownies (opbrengst geheel voor Stichting Breath), zagen de supporters een sterke eerste helft van de Capellenaren die beloond werd met een mooie 15-10 ruststand.

De tweede helft verliep een stuk moeizamer voor KCC/SO natural. TOP kwam de tweede helft een aantal keer op drie punten, maar nooit hing een overwinning voor de Zeeuwen in de lucht. Het spel van beide ploegen was soms stevig. Te stevig volgens trainer Arco Goedkoop van TOP die door de scheidsrechter met een rode kaart naar de tribune werd verwezen vanwege een Hans Kraay achtige protestactie. Goedkoop trok zijn jasje uit en smeet dat theatraal voor de voeten van de grensrechter op de grond. Een poging om KCC/SO natural uit haar ritme te krijgen? Wie weet? Het hielp in ieder geval niet en KCC/SO natural won uiteindelijk met 23-19 van TOP. 

Door deze overwinning is KCC/SO natural kampioen en daarmee is de eerste plek zeker. In de kantine werd tot in de vroeg uurtjes een klein feestje gevierd. Klein omdat een kampioenschap nog niets betekent. Eerst moeten de play-offs gespeeld worden en dat wordt voor de zwart-witten de vierde keer op rij. Op zaterdag 11 maart om 20:00 uur speelt KCC/SO natural thuis in sporthal Schenkel en op zaterdag 18 maart uit. De tegenstander in die wedstrijd is nog niet bekend, maar dat wordt waarschijnlijk Dalto of Wageningen (of heel misschien nog Nic./Alfa-college. Hou de site en social media in de gaten want vandaag of morgen verschijnt de informatie over de kaartverkoop op de site. 

Doelpunten:  Christian Dekkers 8x, Gertjan Meerkerk  5x, Eliza Roest 4x, Mandy Biesbroek en Milou Wierenga ieder 2x, Adriënne van Ofwegen en Mariska Vos ieder 1x.

Wedstrijd gemist: hier kan je 'm nog een keer bekijken (met om 1:32:30 het jasjesincident).
Foto's van het team van de week, het oplopen en de wedstrijd vind je hier.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

Bol AlgemeenBol Algemeen

Advertenties