De nieuwbouw van onze binnenaccommodatie vordert gestaag.
De afgelopen drie weken is de locatie veranderd van een modderbad in een gefundeerd geheel waar de staalconstructie van staat.

Ten tijde van het laatste filmpje van KCCOnlineTV bestond de plaats van de nieuwbouw voornamelijk uit water. Door verschillende zogeheten wellen in de grond, bleef er grondwater naar boven komen, dat zorgde voor een ondergelopen bouwplaats. Na het verhelpen van dit euvel door plaatsing van een grintkoffer kon er verder gegaan worden met de fundering.
De fundering werd middels piepschuim straten (zie foto) aangesloten op de heipalen die in de grond zitten. Zo onstaat er een sterk geheel waarbij straks het hele gebouw rust op de heipalen in de grond. Vervolgens werden de piepschuim straten met een betonpomp van 55 meter lang (!) vol gespoten. Het is bijzonder indrukwekkend om te zien hoeveel kracht er op zo'n installatie staat, van betonwagen tot de slang waar het beton uit komt.
Na een paar dagen uitharden van de fundering werden de vloeren gelegd. Wederom met behulp van een enorm kraan werden in twee dagen de betonnen vloerdelen op hun plaats gelegd. Door het enorme gewicht van de vloerdelen blijven deze zelf op hun plaats liggen. Tenslotte werden de tussenliggende delen met vloeibaar beton gevuld.
De afgelopen week is er gewerkt aan de staalconstructie. Deze constructie laat grofweg zien welke ruimten er straks zullen zijn en zal dienen als drager voor het dak. Ook wordt de staalconstructie gebruikt als anker voor de muren die de komende weken worden geplaatst. De muren zullen deels worden geplakt en deels worden gemetseld.

De komende twee weken zal er weer veel gaan veranderen. Het dak en de meeste muren zullen worden geplaatst waardoor we een nog beter beeld krijgen van hoe het gebouw er uit gaat zien. Het is de bedoeling dat midden december het gebouw dicht zit, inclusief glazen pui. Tip: ga eens vanaf een afstand kijken hoe het gebouw er uit komt te zien, bijvoorbeeld vanaf de hoek van veld 3.
Heb je vragen over de nieuwbouw? Plaats dan even een berichtje op het forum, dan zal ik die beantwoorden.

Reinier

Klik hier voor nog meer foto's.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 4 mei 2024 tegen Fiks 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties