KCC/Hijbeko C1 moest afgelopen zatredag afreizen naar Papendrecht, waar ze moesten spelen tegen concurrent PKC C1.
PKC had een verliespunt en KCC/Hijbeko C1 had zelfs afgelopen woensdagavond nog van Rust Roest uit Eindhoven gewonnen met 12-1 en met heel goed korfbal.
Dus vol goede moed over het vertoonde spel die woensdag gingen we naar PKC. De coaches Ruth en Sven konden helaas niet mee, die moesten zelf spelen, maar Michiel Last heeft altijd tijd voor dit team en nam de regie over. Het was lekker weer, zonnetje en weinig wind en om 11.00 uur floot de scheidsrechter in. Het was duidelijk dat KCC/Hijbeko wilde laten zien wat ze van plan waren en werd gelijk goed druk gegeven in de verdediging. De eerste score was van dan ook van KCC/Hijbeko in de eerste minuut. Dit bouwden ze gedegen uit naar een 1-4 voorsprong, maar toen werd PKC ook wakker. Het wist zich terug te knokken tot 3-4 en beide teams maakten er een leuke wedstrijd van met goeie en rare dingen. De rust werd bereikt met een krappe 4-5 voorsprong.

In de rust heeft Michiel waarschijnlijk (ik ben er niet bij geweest) nog even benadrukt dat ze moesten blijven vechten en goed de juiste kansen moesten pakken, want de tweede helft werd het heel spannend, maar sportief. Het ging gelijk op. Kansen over en weer, maar misschien door die spanning werden de kansen niet zorgvuldig benut. Na 50 minuten top-korfbal floot de goed fluitende scheidsrechter af en konden de armen de lucht in. Een 6-7 overwinning zet KCC/Hijbeko C1 alleen op de eerste plaats in de competitie. Nu is het zaak om door te gaan en te laten zien waar iedereen rekening mee moet houden. Lekker blijven trainen en benut de kansen zorgvuldig die je krijgt. Menno en Nadine bedankt dat jullie door waren gekomen van je eigen wedstrijd en Michiel bedankt voor het coachen.

Statistiek: Jotika 3x, Koen 2x, Niels de G en Amber 1x.