Wederom een speelronde voorbij, tijd dus voor een nieuwe nabeschouwing, waarin we terugblikken op de mooie en minder mooie resultaten van afgelopen zaterdag.

Geen punten voor E- en F-teams. 
De E- en F-teams bleven afgelopen zaterdag helaas puntloos. KCC/SO natural F2 leed een nipte nederlaag tegen RWA F2, terwijl KCC/SO natural F1 met 7-4 verloor van Nieuwerkerk F1. KCC/SO natural E2 moest met een 3-12 nederlaag de tweepunter aan Korbis E2 laten, maar leed wel een minder grote nederlaag dan in Waddinxveen (14-2). KCC/SO natural E1 verloor met 5-1 van NIO E3 en kon dus geen vervolg geven aan de eerdere overwinningen tegen Sperwers E1. 

D1 maakt het thuis af en D2 wint voor de eerste keer 
KCC/SO natural D2 heeft afgelopen zaterdag haar eerste zege geboekt. Het won met 8-6 van nummer laatst OZC D1 en kon zo weer punten op haar saldo bijschrijven: de D2 van Arie den Boon staat nu derde met drie punten uit vier wedstrijden. Zaterdag wacht de lastige uitwedstrijd tegen RWA D2. KCC/SO natural D1 werd vorige week al kampioen, maar vierde het feestje na afgelopen zaterdag écht toen het met 15-5 van Vitesse D2 won. De ruime overwinning op de Barendrechters zorgt ervoor dat de D1 nu helemaal niet meer ingehaald kan worden. Tijd voor (kinder)champagne en taart dus, en aanstaande zaterdag sluit de D1 het veldseizoen af tegen WION D1. 

KCC/SO natural C3 wist zich te herstellen van de nederlaag tegen Nieuwerkerk C2 en won in Krimpen aan den IJssel met 4-6 van KOAG C3. Door de overwinning blijft de C3 bovenaan staan en kan het aanstaande zaterdag kampioen worden, mits er van Reeuwijk C1 gewonnen kan worden. KCC/SO natural C2 wacht aanstaande zaterdag de ultieme ontknoping, want het won met 7-3 van KCR C2 en zag IJsselvogels C2 met 7-12 winnen van Weidevogels C1. KCC en IJsselvogels staan gezamenlijk bovenaan en juist die ploegen komen elkaar op zaterdag 7 oktober tegen in de laatste wedstrijd van het veldseizoen. 

KCC/SO natural C1 wist na de 14-8 nederlaag tegen ONDO C1 weer te winnen: de ploeg van Remon Brands en Thom Brandse bleek met 11-3 te sterk voor Achilles C1 en behoudt zo de tweede plek in de poule. Aanstaande zaterdag kan de C1 de verschillen in de poule verkleinen als het speelt tegen de koploper: Fortuna/Delta Logistiek C1. 

Winst A1 en B1; A5 kampioen. 
KCC/SO natural B2 leed de tweede nederlaag van het seizoen. streekgenoot KOAG B2 uit Krimpen aan den IJssel was met 17-13 te sterk in een doelpuntrijke wedstrijd. KCC/SO natural B1 wist wel te winnen en versloeg Fortis B1 uit Oost-Souburg met 14-12. Door de overwinning bezit de B1 nu plek vier in een poule waarin het zowel bovenin als onderin spannend is. A.s. zaterdag komt Tilburg B1 op bezoek. 

KCC/SO natural A5 is KAMPIOEN na de overwinning op Ventura Sport A2. De ontmoeting tussen KCC en Ventura Sport was een sleutelduel omdat alleen die ploeg de Capellenaren nog in kon halen. De A5 gaf de Strijenaren een domper te verwerken door met 11-9 te winnen. Zo is het kampioenschap binnen voor de ploeg van Wouter Kouwenberg en Martijn de Kreij. Ventura Sport A2 mag nog hopen op het kampioenschap, maar dan moet de A5 verliezen van DeetosSnel. En tegen die ploeg heeft KCC nog wat recht te zetten na het 9-9 gelijkspel in eigen huis. 

KCC/SO natural A4 verloor helaas met 8-5 van WION A1 en moet tevreden nemen met de derde plek. Komende zaterdag sluit de A4 het veldseizoen af tegen PKC/SWKGroep A5. 

KCC/SO natural A2 is terug aan kop in de 1e klasse. De ploeg van Alexander van Dieren en Jelmer Wassink, die vorige week nog verloor van Vitesse, won zelf met 21-14 van Maassluis A1 en zag Vitesse A2 verliezen van Weidevogels A1. De verschillen zijn miniem in de poule van de A2, want het deelt de eerste plaats met twee andere ploegen, en Vitesse A2 kan daar ook nog bijkomen. Aanstaande zaterdag wacht een thuiswedstrijd tegen IJsselvogels A1. 

KCC/SO natural A1 wist afgelopen zaterdag haar eerste overwinning te behalen. De ploeg van Sander Jacob en Niels Molendijk ging op bezoek bij de oude vereniging van laatstgenoemde coach: Vitesse A1. Daar bleek KCC/SO natural A1 net een maatje te groot voor Vitesse, dat nog steeds op zoek is naar de eerste punten. KCC won met 15-28 en keert daarmee terug op de zesde plaats in de sterk bezette A-junioren Hoofdklasse. Morgen nog speelt KCC de inhaalwedstrijd tegen Groen Geel A1, en een of twee punten zouden meer dan welkom zijn voor de Capellenaren. 

KCC/SO natural 4 stabiele middenmoder in Reserve Overgangsklasse en 10 aan kop. 
KCC/SO natural 10 maakte een slechte start mee door van Nieuwerkerk 10 en Dijkvogels 4 te verliezen, maar heeft de rollen inmiddels omgedraaid door in de returns van deze ploegen te winnen. Afgelopen zaterdag moest Nieuwerkerk er aan geloven (17-10) en zo heeft het tiende plots de eerste plek in handen. Als er aanstaande zaterdag gewonnen wordt van Futura, kan het tiende het kampioenschap binnenhalen. 

KCC/SO natural 8 haalde uit in Alblasserdam en won met 6-16 van Kinderdijk 4, terwijl KCC/SO natural 7 de punten aan PKC/SWKGroep 8 moest laten na een 21-20 nederlaag. KCC/SO natural 6 won met liefst 6-18 van Nikantes 2 en heeft nog altijd de tweede plek in handen. KCC/SO natural 5 won met 18-10 van Nieuwerkerk 4 en heeft al vijf punten voorsprong op de nummers 3 t/m 8. KOAG 4 lijkt met 1 punt achterstand de voornaamste concurrent om het kampioenschap. 

KCC/SO natural 4, een paar seizoenen geleden nog actief in de Reserve 2e klasse, heeft zich na twee nederlagen op rij uit-ste-kend herpakt op het op twee-na-hoogste Reserveniveau van Nederland. De ploeg boekte met de 20-15 zege op KZ/Hiltex 3 alweer de derde zege op rij en staat 'gewoon' tweede in de Reserve Overgangsklasse, achter Avanti 2. KCC/SO natural 3 heeft ook de tweede plek in handen na de 21-13 overwinning op Nieuwerkerk 3. 

KCC/SO natural 2 maakte haar eerste misstapje van het seizoen door met 19-19 gelijk te spelen tegen LDODK/RInsma Fashion, maar gaat nog altijd aan kop in de Reserve Ereklasse, waar KCC/SO natural 1 nog altijd puntloos is in de Ereklasse na de 26-20 nederlaag tegen LDODK/Rinsma Fashion 1. 

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

Bol AlgemeenBol Algemeen

Advertenties