Zoals jullie waarschijnlijk al gemerkt hebben jullie tweemaal de voorbeschouwing moeten missen. Ook hier werd (een korte) vakantie gevierd en we pakken de draad weer op met de nabeschouwing! Hoe deden de teams het afgelopen zaterdag? Nou, zeker niet verkeerd! KCC/SO natural F1 boekte haar eerste overwinning sinds tijden en deed dat met verve: Nexus F1 werd met liefst 3-17 verslagen. KCC/SO natural D3 won met 8-1 van Olympia D2, waardoor de ploeg van Martin van Dieren soeverein aan de leiding staat in de poule. KCC/SO natural A2 versloeg concurrent Avanti A1 met 22-18 en blijft nog altijd in het spoor van TOP Arnemuiden A1, en voor KCC/SO natural 6 is de tweede plaats nog altijd in zicht na een 16-14 overwinning op Reeuwijk 3.

TOP/Quoratio - KCC/SO natural
Een tweede stunt tegen TOP zat er ditmaal niet in voor KCC/SO natural. De ploeg uit Sassenheim was in de eerste helft een stuk zuiverder voor de Capellenaren en die helft lijkt KCC fataal te zijn geworden. KCC kwam nog knap terug tot 17-17, maar daarna zorgde TOP voor de 18-17 en 19-17, waardoor TOP afstand neemt van KCC/SO natural en in de race blijft voor de kruisfinales. KCC/SO natural kan die in theorie ook nog behalen, maar dan zal het in ieder geval alle drie de wedstrijden moeten winnen en hopen op misstappen van haar concurrenten. Het belangrijkste is dat KCC zich gehandhaafd heeft, doordat TOP Arnemuiden geen punten wist te pakken tegen KZ/Hiltex, waardoor het doek voor TOP in de Ereklasse definitief gevallen is. 

TOP/Quoratio 2 - KCC/SO natural 2
KCC/SO natural 2 kwakkelt net als in de vorige seizoenen tijdens de tweede helft van het veld, maar heeft zich wel veilig gespeeld in de Reserve Ereklasse. De ploeg van Robin Diepenhorst verloor met liefst 24-14 van TOP/Quoratio 2, maar zag KVS/Maritiem 2 verliezen bij KZ/Hiltex 2, waardoor de Scheveningers KCC niet meer in kunnen halen. Aanstaande zaterdag gaat KCC/SO natural 2 op bezoek bij KZ/Hiltex 2. 

Fortis A1 - KCC/SO natural A1
KCC/SO natural A1 blijft maar winnen in de A-junioren Overgangsklasse. De ploeg van Sander Jacob en Henk-Jan Schippers reisde afgelopen zaterdag af naar Oost-Souburg af en kwam terug met de twee punten. Fortis A1 werd met 12-20 verslagen, waardoor KCC nog altijd ongeslagen bovenaan staat. Alleen Sporting Delta A1 kan KCC inhalen, en laat dat toevallig de tegenstander van aanstaande zaterdag zijn. Als KCC weet te winnen van Sporting Delta A1, dan is het kampioenschap en dus promotie naar de Hoofdklasse zo goed als zeker binnen. 

Die Haghe B1 - KCC/SO natural B1
KCC/SO natural B1 wist geen punten te pakken tegen het hoger geplaatste Die Haghe B1. De ploeg van Wouter Schippers en Remon Brands verloor met 16-12 van de ploeg uit Den Haag. KCC staat laatste, maar heeft nog alles in eigen hand. Het kan in de komende wedstrijden tegen Oranje Wit en Vriendenschaar haar slag slaan, en dat zal eigenlijk wel moeten ook om degradatie te voorkomen. 

Die Haghe C1 - KCC/SO natural C1
Die Haghe C1 is, ondanks dat er eerder al tweemaal van de ploeg werd gewonnen en 1 keer werd gelijkgespeeld, een lastige ploeg voor KCC/SO natural C1. Zo ook afgelopen zaterdag in Den Haag. Wel was de ploeg van Wilco Knops en Yvar van Hijum met 10-13 te sterk voor Die Haghe, waardoor het wederom twee punten pakt. Eerste gaat het niet meer worden, want PKC C1 is onverslaanbaar. Wel kan KCC/SO natural C1 een fantastisch seizoen afsluiten als tweede, en de eerste stap kan gezet worden tegen Oranje Wit C1, waartegen in de vorige ontmoeting nog verloren werd.

Tempo D1 - KCC/SO natural D1
Tempo D1 en KCC/SO natural D1 ontmoetten elkaar vorige week alweer voor de derde keer dit seizoen. De eerste slag was voor Tempo, terwijl de tweede wedstrijd door KCC/SO natural werd gewonnen, dus beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Afgelopen zaterdag trok KCC/SO natural D1 aan het langste eind door met 9-10 te winnen in Alphen aan den Rijn. Met de koppositie in hand en nog drie wedstrijden te gaan kan het nog een leuk einde van de competitie worden.  

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties