Vandaag is de kampioenswedstrijd van de B3 van KCC/SO natural tegen Nexus B1, Schiedam. Dat het een uitwedstrijd is, is op de tribune niet te merken, want die is gevuld met Capellenaren en Vlaardingers. Vlaardingers? Jazeker, ook vertegenwoordigers van de andere kanshebber (Twist B1) voor een gedeeld kampioenschap zijn komen opdagen om te zien hoe dit zou aflopen.

20170318   B3 kampioenAlhoewel de B3 niet meer kan verliezen, zijn de spelers er natuurlijk op gebrand om onbetwist en ondeelbaar kampioen te worden. De wedstrijd begint dan ook allerminst relaxed, de spelers zijn nerveus en gespannen. Zoals het een gedreven team betaamt.

De teams zijn goed aan elkaar gewaagd en alhoewel de B3 binnen enkele seconden de eerste bal in de korf gooit (helaas afgekeurd), staan ze alsnog binnen een paar minuten met 2-1 achter. Daarna gaat het lekker, 2-2, 3-2, 4-2 en 5-2. De eerste helft wordt gedomineerd door rake schoten van de drie Ma’s en Bjorn vd Palm (Palm genoemd). En dan hebben we het over Mark (5, waarvan een afgekeurd), Marieke (1) en Martijn (1). Goede afvang van Laura en Carlijn en mooie onderscheppingen van Björn van Bregt. Goede felle verdediging op beide helften en een paar mooie doorlopers van Jacqueline en Mark, Laura en Palm.

Met 7-4 de rust in. En die tussenstand zullen we niet snel vergeten. Waarom? Die stand blijft tot ongeveer de 18e minuut in de tweede helft gehandhaafd. Er wordt gewoon niet meer raak geschoten. Er wordt wel heel fanatiek verdedigd door beide teams. Dat moge duidelijk zijn. Marieke heeft ondertussen een heer tegenover zich gekregen, die vooral onder de paal geen centimeter prijs geeft. Voor Marieke geen enkel probleem dus, zo’n heer. Er wordt door alle spelers heel goed afgevangen na ieder schot en er zijn ook veelvuldige onderscheppingen. Alhoewel de stand dus ongewijzigd blijft, is het spel allerminst saai.

En dan ineens gaat het weer los. Tien minuten voor het eind komt Roy erin, en die gaat als een dolle. En ja hoor, uit een schitterende doorloop met Laura, scoort Roy de eerste punt in de tweede helft. 8-4. Dat is ook het teken voor Nexus om weer eens iets in die korf te gooien en in no time staat het 8-6. Dan is de B3 niet meer te stuiten. Er wordt zeer fanatiek verdedigd door Carlijn, Jacqueline en Björn. Roy knalt er het negende punt in, Palm het tiende en Mark maakt het af met nummers 11 en 12.

Nexus krijgt er ook nog een in en met een eindstand van 12-7 mag gezegd worden dat de B3 het kampioenschap heeft verdiend. De ouders hadden er vanaf de start al vertrouwen in, en nadat de B3 onder de confetti is bedolven, wacht er in de Schenkelhal taart, een beker en een medaille. Op naar het veldseizoen. Kanjers!

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

Bol AlgemeenBol Algemeen

Advertenties