Voor de meeste teams is het zaalseizoen bijna ten einde en over een paar weken gaan we het veld weer op. Voor een aantal teams stond er nog iets op het spel. KCC/SO natural B3 deed in ieder geval uitstekende zaken in de strijd om de eerste plaats, want het won met 12-7 van koploper Twist B1, waardoor de ploeg van Martijn de Kreij en Wouter Kouwenberg op gelijke hoogte komt met de nummer 1 uit Vlaardingen. Omdat KCC/SO natural een wedstrijd minder gespeeld heeft dan Twist, kan de B3 volgende week het kampioenschap behalen, als het op bezoek gaat bij Oranje Wit B3.

KCC/SO natural A2 herpakt zich na een mindere periode en bleek gisteren met 16-30 te sterk voor Tjoba A1. Hierdoor stijgt de ploeg van Alexander van Dieren en Jelmer Wassink naar de vierde plaats en is er hoop op meer. Kampioen kan het niet meer worden, maar wellicht kan de A2 de zaalcompetitie afsluiten als tweede of als derde, als het volgende week wederom tegen Tjoba A1 speelt. 

Verder zetten KCC/SO natural 9 (19-11 tegen WION 6) en KCC/SO natural 10 (18-6 tegen Triade 5) hun zegereeks voort, won KCC/SO natural A3 met 17-12 van ACKC 2, en won KCC/SO natural C3 met 9-6 van Nieuwerkerk C3. 

KVS/Maritiem - KCC/SO natural - 25-29
KCC/SO natural won ook de laatste wedstrijd in de Hoofdklasse B. Het was met 25-29 te sterk voor KVS/Maritiem en doordat Tempo geen fout maakte tegen Oranje Wit, is de ploeg uit Scheveningen gedegradeerd uit de Hoofdklasse. KCC/SO natural kan zich nu gaan richten op volgende week, als het in de kruisfinales speelt tegen Dalto/BNApp.nl, de nummer 2 uit de andere Hoofdklasse-poule. 

KVS/Maritiem verslaan ging gisteren niet vanzelfsprekend. De ploeg van Jelle den Dekker was tot op het bot gemotiveerd en had een grote supportersschare achter zich, waardoor KCC/SO natural zich op kon maken voor een heet avondje in de Blinkerd. KVS startte fel en kwam op een 2-1 voorsprong door Robin Dijkhuizen en Youri Nadorp. Laatstgenoemde was gisteren op dreef met liefst 9 doelpunten. Daartegenover had KCC/SO natural Christian Dekkers staan, die na de gelijkmaker van Milou Wierenga (2-2) tweemaal scoorde en door een doelpunt van Mandy Biesbroek sloeg KCC/SO natural een gaatje van 3 (2-5). Daarna kwam KVS terug tot 6-6 om vervolgens de voorsprong te pakken bij 7-6. Na de 11-10 keerde KCC de achterstand weer om tot een 11-13 voorsprong via Dekkers en Biesbroek (2x), maar door nalatigheid in de verdediging en slordige fouten scoorde KVS 5 keer op rij om met een 16-13 stand de rust in te gaan. 

Onder luid gejuich van de KVS-aanhang breidden de Vissen de voorsprong zelfs uit tot 18-13, maar zoals bekend schrikt de selectie van Van Vloten en Verberk niet van een ruime achterstand. Waar bij KVS de slordigheden in het spel slopen, bleef KCC er heel rustig onder en boog de 18-13 achterstand om tot 18-21 voorsprong. Hierna kwam KVS nog eenmaal terug tot 21-22, maar op gelijke hoogte zou het nooit meer komen. KCC trok de wedstrijd naar zich toe en won uiteindelijk met 25-29. 

KVS/Maritiem 2 - KCC/SO natural 2 - 14-19
Waar de thuiswedstrijd nog in 26-17 eindigde, werd het in Scheveningen 'maar' 14-19. Er stond weinig meer op het spel voor beide ploegen en dus staken zij weinig energie in de laatste wedstrijd van het seizoen. Uiteindelijk was KCC/SO natural 2 met 14-19 te sterk voor de ploeg uit Scheveningen, waardoor de ploeg van Robin Diepenhorst de zaalcompetitie afsluit met 12 overwinningen, 1 gelijkspel, en 1 nederlaag. 

KCR B1 - KCC/SO natural B1 - 14-34
KCC/SO natural B1 herstelde zich gisteren van de nederlaag tegen het sterke DeetosSnel B1 en boekte gisteren een monsterzege op degradant KCR B1. De ploeg van Wouter Schippers en Remon Brands was met liefst 14-34 te sterk voor de ploeg uit Ridderkerk en sluit de zaalcompetitie af als vierde, wat een uitstekende prestatie is in deze behoorlijk sterke poule. DeetosSnel B1 en DSC B1 waren de sterksten in de poule en hebben zich verzekerd van deelname aan de play-offs (succes beide), en KCC/SO natural B1 gaat zich voorbereiden op de tweede helft van de veldcompetitie. Daar moeten nog een aantal punten gepakt worden, maar als het blijft spelen zoals in de zaal, dan gaan die punten er zeker komen.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 30 september 2023 tegen Valto 1 om 16:30 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties