Beter laat dan nooit! Op het moment dat ik schrijf is het nieuwe speelweekend alweer bijna dichterbij dan het afgelopen speelweekend, maar afgelopen weekend werden er genoeg mooie resultaten behaald die zeker het vermelden waard zijn. Er waren vooral veel overwinningen te bewonderen bij de senioren. Alleen KCC/SO natural 5 en 9 leden een nederlaag. De overige teams wonnen allemaal. Uiteraard waren er ook een aantal jeugdteams succesvol. 

KCC/SO natural 8 opende het speelweekend al op vrijdagavond en versloeg PKC/SWKGroep 10 met 11-8. Door de overwinning staat de ploeg na een wedstrijd spelen op de tweede plaats. KCC/SO natural 3 leed twee weken geleden een fikse nederlaag op bezoek bij Sporting Delta 2, maar de ploeg van Michiel Last herstelde zich prima tegen Avanti 2 en zegevierde met 24-14. KCC/SO natural C3 herstelde zich van een nederlaag tegen Gemini C1 en versloeg Twist C3 met 5-15. 

KCC/SO natural 1 - Avanti 1
Na een vrij eenvoudige zege op Sporting Delta speelde het team van Richard van Vloten en Marc Verberk tegen een op papier sterkere tegenstander: Avanti uit Pijnacker kwam op bezoek in Capelle aan den IJssel. Vooral in de eerste helft had KCC/SO natural een zware kluif aan Avanti en het ging dan ook met een 13-14 achterstand de rust in. In de tweede helft herstelde het zich gelukkig en nam in de slotfase een comfortabele voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven. Eindstand: 29-26. 

Lees het volledige verslag hier.

Wedstrijd terugkijken? Dat kan!

KCC/SO natural 2 - Nic./Alfa-college 3 
De ploeg van Robin Diepenhorst had nog wat recht te zetten na de zeperd tegen Nieuwerkerk 2 (25-20) en moest dat doen tegen Nic./Alfa-college 3. Beide ploegen speelden twee jaar geleden nog tegen elkaar en toen bleek Nic./Alfa-college een stugge ploeg. In Groningen werd zelfs nog gelijk gespeeld, en ook in Capelle aan den IJssel, had KCC haar handen vol aan Nic. 3. 

Ditmaal echter niet. Want na een aantal minuten was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. KCC/SO natural 2 sloeg al heel snel een gigantisch gat en ging na een 13-1 tussenstand met een ruststand van liefst 20-2 de kleedkamers in. Gelukkig voor de gasten wist Nic. 3 in de tweede helft nog tienmaal te scoren, maar KCC/SO natural 2 ging ook vrolijk verder. Het is dat KCC de teugels liet vieren, want anders had het zeker veertig keer kunnen scoren. Maar de overwinning telt en natuurlijk kunnen de Capellenaren meer dan tevreden zijn met een overtuigende 35-12 zege. 

Aanstaande zaterdag wacht in Gorinchem een ontmoeting tussen KCC/SO natural 2 en koploper GKV/Enomics 2. GKV 2 haalde in Groningen ook de 35 tegen Nic. 3. Wordt het in Gorinchem ook een doelpuntrijke wedstrijd?

KCC/SO natural A1 - PKC/SWKGroep A1 
De A1 maakte twee weken geleden kennis met de Hoofdklasse en verloor van het te sterke Nieuwerkerk A1. Afgelopen zaterdag ontving de A1 wederom een tegenstander van formaat: PKC/SWKGroep A1. Zij hadden na vijftien officiële wedstrijden nog geen puntenverlies geleden.

Helaas kwam daar een zestiende wedstrijd bij, want ook KCC/SO natural kon PKC/SWKGroep niet bijbenen. In de eerste helft ging de A1 nog prima mee met de ploeg uit Papendrecht, maar nadat PKC A1 kort voor de rust gelijk maakte, liep het in de tweede helft uit naar een comfortabele voorsprong. De punten gingen naar Papendrecht. Eindstand, 16-28. 

KCC/SO natural is nog altijd puntloos, maar heeft nu wel twee lastige tegenstanders achter de rug. Aanstaande zaterdag wacht een ontmoeting met TOP/Quoratio A1, dat eveneens puntloos is. Kunnen er punten gepakt worden in Sassenheim:? 

KCC/SO natural B1 - DSC B1 
Het team van Wouter Schippers en Remon Brands begon uitstekend aan de zaalcompetitie door Sporting Delta B1 met 23-24 te verslaan. Afgelopen zaterdag wachtte een wedstrijd tegen het sterke DSC B1, dat in de eerste speelronde met grote cijfers van Vitesse B1 won. Helaas wist KCC/SO natural geen goed gevolg te geven aan de overwinning tegen Sporting Delta. DSC B1 was met 16-22 te sterk voor de Capellenaren en nam de punten mee terug naar Eindhoven. 

KCC/SO natural bezet momenteel de vierde plaats na de nederlaag tegen DSC. Aanstaande zaterdag speelt het tegen Vitesse B1, dat afgelopen zaterdag een fikse nederlaag leed tegen DeetosSnel. Neemt KCC/SO natural aanstaande zaterdag de punten mee uit Barendrecht of kan Vitesse voor een verrassing zorgen? 

KCC/SO natural C1 - KCR C1 
KCR C1 is een bekende tegenstander voor de ploeg van Wilco Knops en Yvar van Hijum, want op het veld kwamen beide ploegen elkaar nog tegen. Toen wist KCC/SO natural pas in de tweede helft afstand te nemen van KCR en won het met 'slechts' 7-3 van de ploeg uit Ridderkerk na een 3-3 ruststand. 

Afgelopen week ging het een stuk gemakkelijker voor KCC/SO natural C1. In de eerste helft bleef KCR C1 nog dicht bij de ploeg uit Capelle aan den IJssel. Na de 7-4 ruststand nam KCC echter afstand. KCR scoorde in de tweede helft slechts eenmaal, KCC/SO natural scoorde er 10, waardoor KCC/SO natural uitliep naar een comfortabele 17-5 zege. 

Een prima resultaat voor de C1, dat de eerste plaats deelt met drie andere ploegen. Volgende week gaat de C1 op bezoek bij een van die drie ploegen: De Meervogels C1 

KCC/SO natural D1 - Fortuna/Delta Logistiek D1 
Driemaal werd helaas geen scheepsrecht voor de ploeg van Steven Verhoeff en Ilona de Lange. KCC/SO natural D1 en Fortuna/Delta Logistiek speelden alweer voor de derde keer tegen elkaar, en ook de derde ontmoeting werd gewonnen door Fortuna D1. De ploeg uit Delft ging uiteindelijk met een 10-12 zege terug naar huis. KCC/SO natural D1 staat momenteel vierde en speelt aanstaande zaterdag tegen de andere nummer vier: Tempo D1. Zij verloren twee weken geleden nog met 15-2 van Fortuna/Delta Logistiek. 

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Social media

 

Follow KCCkorfbal on Twitter

 

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties