De laatste speelronde is gespeeld en dus gaan alle teams binnenkort weer de zaal in. De selectie is inmiddels al weer een week aan de zaal gewend en heeft al twee oefenwedstrijden achter de rug. Afgelopen donderdag won het met 33-37 van een combiteam van PKC/SWKGroep (3 x 25 minuten), en afgelopen zaterdag reisde de selectie af naar het Boeckenberg sportcenter voor een dubbele ontmoeting met AKC/Luma. Ook daar was de selectie succesvol. Een uitgebreid verslag vind je hier.

Het was gisteren niet het meest succesvolle speelweekend, want er werden slechts vier overwinningen behaald. Veel teams speelden dan ook tegen lastige tegenstanders. KCC/SO natural A2 speelde tegen medekoploper TOP Arnemuiden A1. Beide teams waren tot dan toe ongeslagen, dus de laatste wedstrijd van de A2 zou een cruciale wedstrijd worden. Zelfs de selectie van TOP kwam hun junioren aanmoedigen. Ondanks dat de A2 van Alexander van Dieren en Jelmer Wassink prima partij bood tegen het sterke TOP, zag het de ploeg uit Arnemuiden steeds verder weg lopen. Uiteindelijk verloor de A2 met 10-16 van TOP, en mag de nummer 2 van de poule zich gaan richten op de zaal.

KVS/Maritiem 3 was met 28-18 te sterk voor KCC/SO natural 3, Nieuwerkerk D3, de kampioen, won met 9-0 van KCC/SO natural D3, en KCC/SO natural D2 verloor met 4-7 van Avanti D1.

KCC/SO natural F2 won gisteren met 9-4 van Nieuwerkerk F4 en eindigt als tweede in de 2e klasse. KCC/SO natural 5 deed gisteren belangrijke zaken in de strijd tegen degradatie. Het had veel moeite tegen de nummer laatst ONDO 2, want het zag de ploeg uit 's-Gravenzande in de tweede helft nog terugkomen tot een 9-9 gelijke stand. Gelukkig sloeg KCC in de laatste minuten toe en won het met 12-9 van ONDO 2, waardoor het nu 4 punten verwijderd is van de gevarenzone. Wellicht kan het in de tweede helft van het veldseizoen nog een aantal plaatsen stijgen. Eerst op naar de zaal!

Tilburg A1 - KCC/SO natural A1
KCC/SO natural A1 doet het prima in de Overgangsklasse en is nog altijd ongeslagen in de competitie. De koploper staat twee punten los van nummer 2 Sporting Delta A1. Aangezien die ploeg ook alles wint, moest de A1 in de laatste wedstrijd scherp blijven tegen nummer 4 Tilburg A1. En dat bleef het. De A1 won ook haar laatste wedstrijd in de Overgangsklasse. Het was met 8-23 te sterk voor Tilburg en is daarmee nog altijd de trotse koploper in de poule. Sporting Delta A1 won, zoals verwacht, ook, en dus blijft het verschil tussen die twee ploegen 'slechts' twee punten. In de voorbeschouwing had Tilburg A1 nog hoop op een stuntje. Willem II won immers ook van koploper Ajax. De vergelijking met Ajax schoot bij de rasechte Rotterdammers echter in het verkeerde keelgat. Daarom reageerde de A1 na de zege op ludieke wijze door allemaal hun Feyenoord-shirt aan te trekken (zie de foto hiernaast ;) ).

Achilles B1 - KCC/SO natural B1 
Nummer laatst KCC/SO natural B1 heeft het erg lastig in de Hoofdklasse en wist slechts één van de zes wedstrijden te winnen. Gisteren kwam het in actie tegen het sterke Achilles B1. De ploeg van Wouter Schippers en Remon Brands keek al snel tegen een ruime achterstand aan en verloor uiteindelijk met 14-7 van de ploeg uit Den Haag. Achilles stijgt naar de tweede plaats, KCC/SO natural B1 blijft nog altijd laatste. Werk aan de winkel dus, maar eerst de zaal in. Daar zal het in ieder geval ook anders moeten.

Achilles C1 - KCC/SO natural C1
De C1 van Wilco Knops en Yvar van Hijum doet het nog altijd prima in de Hoofdklasse. Het staat tweede met 8 punten uit 6 wedstrijden en verloor alleen van koploper PKC/SWKGroep C1 en van Oranje Wit C1. Van de top-4 heeft de C1 het minst aantal doelpunten voor en het meest aantal doelpunten tegen, maar uiteindelijk tellen het aantal gewonnen wedstrijden mee en niet het aantal doelpunten voor of tegen. Zaterdag reisde de C1 af naar Den Haag, waar het speelde tegen Achilles C1. Tegen de nummer 6 van de poule bleef de C1 alert en het won uiteindelijk met 8-14, waardoor het als tweede de zaal ingaat.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

Bol AlgemeenBol Algemeen

Advertenties