Het is weer tijd voor een nieuwe nabeschouwing, waarin we terugblikken op de wedstrijden van de selectieteams en een paar andere teams! Er werden weer veel grote successen geboekt, vooral bij de jeugd. De senioren waren helaas iets minder succesvol, alhoewel toch vijf van de tien seniorenteams wonnen van hun tegenstanders.

De eerste kampioen is al bekend: KCC/SO natural F1 won zelf met 14-0 van Vitesse F3 en zag PKC/SWKGroep F5 winnen van Korbis F1, waardoor zowel PKC als Korbis alleen nog naast de Capellenaren kunnen komen. Gefeliciteerd F1! Lukt het ze ook om de resterende twee wedstrijden te winnen, dan zijn ze ongeslagen kampioen! KCC/SO natural F2 heeft met twee wedstrijden te gaan ook nog kansen op het kampioenschap. Er werd met 12-0 gewonnen van Scheldevogels F1, terwijl de concurrent Vriendenschaar F3 gelijkspeelde tegen Olympia F2. Over twee weken speelt het in Hardinxveld-Giessendam tegen Vriendenschaar. Daar kan het belangrijke punten pakken in de strijd om het kampioenschap. 

KCC/SO natural C2 heeft zich gerevancheerd op de nederlaag tegen KCR C2 vorige week. In Ridderkerk won de C2 met 3-5 van diezelfde ploeg, waardoor de C2 van Ewout Buckmann en Guido Aarnoutse nog en kans heeft op de tweede plaats in de poule. KCC/SO natural A3 is ook niet meer in te halen door haar concurrenten na de krappe 8-9 zege op VEO A2 en is ook kampioen. Volgende week kunnen zij het feestje vieren tegen Reeuwijk A1. 

Men spreekt in de voetbalwereld al heel gauw over een 'korfbaluitslag', maar het is KCC/SO natural 9 gelukt om een met een 2-1 'voetbalstand' de rust in te gaan. Uiteindelijk werd er in de tweede helft wat vaker gescoord en werd er met 9-4 gewonnen van Albatros 8. KCC/SO natural 4 herstelde zich van de nederlaag tegen Merwede en won met 11-12 van Vriendenschaar 2, en promovendus KCC/SO natural 3 meldt zich in de top-3 van de Reserve Overgangsklasse C na de 12-9 zege tegen HKC 2. 

DVO/Accountor - KCC/SO natural
Het was gisteren niet de beste wedstrijd van KCC/SO natural. De ploeg van Richard van Vloten en Marc Verberk begon sterk aan de eerste helft en pakte een 3-6 voorsprong. Daarna was KCC de controle kwijt, moest KCC het in bijna alle duels het afleggen tegen DVO, en had het veel pech in de afronding. In de rust keek de Capelse ploeg al tegen een 14-9 achterstand aan. 

In de tweede helft leefde KCC/SO natural nog even op nadat Steven Verhoeff, Mark Behrens en Stephan Groeneweg het veld ingekomen waren. DVO/Accountor zag de zege echter niet in gevaar komen, doordat het mee bleef scoren. Pas in de laatste minuten kwam KCC/SO natural nog akelig dichtbij een punt, maar de laatste aanval van de Capellenaren werd niet benut, waardoor de punten terecht in Bennekom bleven. Eindstand: 23-22. 

Houd de site in de gaten voor het volledig verslag!

DVO/Accountor 2 - KCC/SO natural 2
KCC/SO natural 2, de nummer 5 van de poule, speelde afgelopen zaterdag tegen de nummer twee van de Reserve Ereklasse B: DVO/Accountor 2. KCC is alweer een tijdje op zoek naar twee punten, nadat het verloor van PKC/SWKGroep 2 en KZ/Hiltex 2. KCC/SO natural 2 begon goed tegen het nog ongeslagen DVO/Accountor 2. De livescore-ploeg, die ook weer eens present was, zag het tweede met een 8-9 voorsprong de rust ingaan.

Na de rust maakte Jack Potter er al gauw 8-10 van, maar na 13 minuten spelen kwam DVO 2 weer op gelijke hoogte (11-11). Ook twee doelpunten van Chantal Kalkman (11-12 en 11-13) werden al snel weggewerkt door twee strafworpen van DVO/Accountor (12-13 en 13-13). Via Stephan Groeneweg en Manouk de Vries liep de ploeg van Robin Diepenhorst weer uit naar 13-16, maar KCC/SO natural 2 wist ook deze ruime voorsprong niet vast te houden.

DVO/Accountor maakte er namelijk weer 17-17 van. Ondanks dat DVO 2 steeds op gelijke hoogte kwam, lukte het de thuisploeg niet om de voorsprong te pakken. Na de 18-18 wist DVO niet meer te scoren, waardoor KCC/SO natural 2 via Jack Potter (2x) en Stephan Groeneweg de wedstrijd naar zich toe trok. 

KCC/SO natural 2 won uiteindelijk met 18-21 van DVO/Accountor, waardoor het nu vier punten heeft en stijgt van de vijfde naar de derde plaats. Het neemt tevens afstand van nummer laatst KVS/Maritiem 2, dat nog altijd puntloos is. KCC 2 sluit de veldcompetitie dus goed af en heeft alle tijd om zich voor te bereiden voor het zaalseizoen. 

KCC/SO natural A1 - Fortis A1
Het nog altijd ongeslagen KCC/SO natural had tot nu toe geen moeite aan de mindere ploegen in de Overgangsklasse. Gisteren speelde het tegen nummer 3 Fortis uit Oost-Souburg, dat prima was begonnen aan het veldseizoen en tot nu toe alleen verloor van Tilburg A1. 

Al snel bleek dat KCC/SO natural A1 weinig moeite zou hebben met Fortis. De junioren van Sander Jacob en Henk-Jan Schippers begonnen prima aan de openingsfase en Fortis kon niet mee met de A1. KCC liep uit van 2-1 naar 6-2 en naar 8-3. Uiteindelijk werd er met 28-13 gewonnen en dus is KCC/SO natural A1 nog altijd koploper in de Overgangsklasse. 

Het ziet ernaar uit dat Sporting Delta A1 en KCC/SO natural A1 gaan uitmaken wie er kampioen wordt in de Overgangsklasse. Beide teams zijn nog altijd ongeslagen en hebben nu al vier punten afstand op concurrenten Tilburg A1, PKC/SWK Groep A2 en Fortis A1.

Volgende week reist KCC/SO natural A1 af naar Dordrecht voor de kraker met Sporting Delta A1. Wie brengt wie het eerste puntenverlies toe? 

KCC/SO natural B1 - Die Haghe B1
De B1 van Wouter Schippers en Remon Brands kon gisteren voor de derde keer in een week winnen. Vorige week zaterdag won het haar eerste competitiewedstrijd van Fortis B1 en afgelopen dinsdag bekerde de B1 verder na een 17-11 overwinning op Vitesse B1.

Afgelopen zaterdag speelde KCC/SO natural B1 tegen Die Haghe B1. De zwart-witten konden lange tijd prima mee met de ploeg uit Den Haag, maar in het laatste kwart van de wedstrijd trok de uitploeg de wedstrijd naar zich toe en nam het de punten mee naar huis. Eindstand: 14-19. 

Door de nederlaag tegen Die Haghe B1 staat KCC/SO natural nu vijfde, samen met Oranje Wit B1 en Fortis B1, dat won van nummer laatst Vriendenschaar B1. Volgende week speelt de KCC/SO natural tegen Oranje Wit B1. Kan de B1 daar wel punten pakken?

KCC/SO natural C1 - Die Haghe C1
Volgens toeschouwers ging het gisteren niet gemakkelijk, maar ook dan is punten binnenhalen lekker. Coaches Wilco Knops en Yvar van Hijum zagen KCC/SO natural C1 de derde overwinning op rij pakken na de 8-5 zege tegen Die Haghe C1. Door de overwinning staat KCC/SO natural C1 nog altijd gedeeld tweede met Fortuna/Delta Logistiek C1. Volgende week reist de C1 af naar Dordrecht, waar het speelt tegen Oranje Wit C1. 

KCC/SO natural D1 - Maassluis D1
KCC/SO natural D1 en Maassluis D1 ontmoetten elkaar gisteren voor de tweede keer in een week. Vorige week won de D1 van Steven Verhoeff en Ilona de Lange krap met 7-8, waardoor de D1 op gelijke hoogte kwam met Maassluis. Deze week leek de D1 weinig moeite te hebben met Maassluis, want KCC won in eigen huis met 12-5, waardoor de D1 haar koppositie behoudt en deze deelt met Fortuna/Delta Logistiek D1. Dat wordt nog een interessante ontmoeting over twee weken. Volgende week speelt KCC/SO natural tegen Vitesse D1, dat nog altijd puntloos is.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties