In de wedstrijd tegen Rohda was er gisteren enige commotie over een goal op slag van rust. De scheidsrechter keurde namelijk – op aangeven van de juryvoorzitter – in de allerlaatste seconde de 9-13 van KCC/SO natural goed. En daar was alles wat Rohda was het natuurlijk niet mee eens, zelfs de geblesseerde Ivar Spierings stormde het veld in om de scheidsrechter op zijn vermeende ongelijk te wijzen ;-) Gelukkig hebben we dan de videobeelden. Een grondige analyse daarvan laat zien dat de goal terecht is goedgekeurd omdat de bal los is voordat de tijd verstreken is en dat is de officiële regel.

Prima Goal KleinEen technische uitleg over ons scorebord is allereerst op zijn plaats. Ons scorebord heeft een zoemer die na 25 minuten afgaat, maar aangezien deze te zacht is wordt er als extra signaal nog een bel gebruikt. Het scorebord loopt per hele seconde terug van vijfentwintig minuten naar nul. De laatste minuut gaat dit zelfs per tiende van een seconde. Dus 2,1 - 2,0 - 1,9 - 1,8 etc. Het merkwaardige is echter dat het scorebord van 1,0 seconde direct terugspringt naar 0 in plaats van via 0,9 - 0,8 - etc. Als de klok van 1,0 naar 0,0 springt is die laatste seconde dus nog niet voorbij. Die laatste seconde is pas voorbij als de tijdklok weer op 25:00 springt.

Hoe ging het dan gisteren precies? Met nog 3,8 seconden op de klok schiet Adriënne, het schot gaat mis maar raakt wel de korf met nog 2,2 seconden te spelen. Kenny Lauf mist de rebound en met 1 seconde op de klok passt Mariska de bal naar Patrick. Met nog drie meter te overbruggen springt de tijd van 1,0 seconde naar 0,0 (maar dan is er dus nog 1 hele seconde te spelen). Patrick vangt de bal en pas als de bal zijn handen heeft verlaten springt de klok naar 25:00. Daarna valt de bal door de korf en is het 13-9. Volgens de regels dus een geldige goal binnen de tijd en een uitstekende beslissing van de scheidsrechter/Jury voorzitter.

De ultieme buzzer beater dus! 0,1 seconde later de bal los en hij had niet moeten tellen.

Klik hier voor de foto in groot formaat.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

Bol AlgemeenBol Algemeen

Advertenties