Afgelopen zaterdag stond er voor de A1 een reis naar DVO in Bennekom op het programma. Op het veld hebben we van ze verloren en in de zaal een 22-17 overwinning, het kon dus alle kanten op gaan.

De wedstrijd ging rond half 3 van start en DVO kwam na 1 minuut al op voorsprong door een strafworp. Nog een minuut later kwamen ze op een 2-0 voorsprong, terwijl Patrick er nog zo op had gehamerd dat we scherp moesten beginnen. Een doelpunt van Stephan, en een van DVO zorgde voor een 3-1 op het scorebord. Een 4-1 en een 4-2 volgde, als het zo doorging zouden we de wedstrijd gaan verliezen, dus werd er een stapje bij gezet door KCC/Delta Logistiek. Door een fraaie combinatie tussen Bobby en Sophie werd het 4-3 en later ook nog 4-4. Op deze verhoogde versnelling kon DVO ons nooit houden, en dat resulteerde in een 5-8, drie punten voor! Maar zoals wij wel eigenlijk altijd wel doen is het spelen in vlagen. We hebben vlagen dat we erg goed spelen, maar we hebben ook vlagen dat we juist weer erg slecht spelen. DVO kon ons bij de slechte vlagen makkelijk bijbenen, en zelfs over ons heen gaan. Bij rust stond het dus ook 15-11 in het voordeel van DVO, we moesten aardig aan gaan zetten wilden we nog kans hebben om te winnen.

Na rust kwam DVO weer als beste uit de startblokken, met twee strafworpen werd de achterstand vergroot. Maar Chantal antwoorde gelijk met een schot dat later het begin bleek te zijn van een inhaalslag. DVO scoorde de 18-12 en het vak van Stephan kwam in de aanval, maar niet voor lang. Met twee schoten zorgde Stephan voor een 18-14. DVO wist niet meer te scoren en het vertrouwen kwam terug bij KCC/Delta Logistiek, zou het dan toch nog kunnen? Jelle kwam er in voor Bobby, en vlak daarna scoorde Raoul de 19-18. Een doelpunt van DVO, een van Jelle en een van Stephan zorgde voor de 20-20. Van 6 punten achter naar een gelijkstand, nu zou je er toch ruim overeen moeten. In het begin deden we dat ook, we bleven heel de tijd 2 punten voor op DVO, mede door Raoul die twee strafworpen wist uit te lokken, en Femke met een prachtig schot uit de achterhoek van het veld! Met een schot zorgde Sophie voor de 23-25, maar toen zakte we wat in. DVO kon weer twee keer scoren en het stond weer gelijk.

Maar toen gebeurde er iets heel erg raars. De aanval van het vak van Stephan was goed, het was een lange aanval totdat een dame van DVO de bal wilde onderscheppen. De bal kwam in het vak van de verdediging, maar gelukkig lette Chantal goed op en pakte de bal. De aanval ging weer verder, en Stephan scoorde! Yes een puntje voor met nog een minuut te gaan. Maar de scheidsrechter floot het spel stil, en ging gelijk in overleg met zijn assistent. Het ging over de schotklok, deze was weer op 25 gezet toen de bal in het andere vak was gekomen. Maar DVO had nooit de bal in hun handen gehad, dus technisch gezien was dit een fout van degene die de schotklok bestuurde. Daar heeft de scheids gelijk in gehad, hij maakte de aanval ongedaan en liet de tijd weer teruglopen naar 47 seconden. Natuurlijk is het raar om een hele aanval ongedaan te maken, maar oké. Maar als je een aanval ongedaan maakt, dan hoor je de bal weer terug te geven aan het team die de aanval speelde. De bal zou dus weer naar ons teruggegeven moeten worden, maar dat deed de scheidsrechter niet. Hij gaf de bal aan een DVO-speler! Gelukkig wist DVO niet te scoren, en had de aanval van Stephan nog zo’n 20 seconden om het winnende doelpunt te maken. En dat winnende doelpunt kwam er ook! De aanval werd opgezet, Stephan was op schot die dag, dus uiteraard Stephan naar voren brengen. Hij maakte een actie naar binnen en was er langs! Maar hij werd in zijn rug gezeten en de scheidsrechter floot voor een strafworp! De strafworp werd gescoord, en DVO had nog 1 schot voor de scheidsrechter affloot. Een mooie 25-26 overwinning!

Een compliment naar heel het team voor de tweede helft! Prachtig om zo terug te knokken, maar maak het zaterdag alsjeblieft iets minder spannend!

Doelpuntenmakers: Stephan (9x), Bobby en Koen (beide 4x), Tessa en Raoul en Sophie (allemaal 2x), Chantal en Jelle en Femke (allemaal 1x)