Afgelopen woensdag stond, na een overwinning op RWA, Vitesse op het programma. Het bekende team waar we al eerder een oefenpotje tegen hebben gespeeld en helaas de winst weg gaven in de laatste minuten. Zou dat ook vandaag het geval zijn of zou KCC/Delta Logistiek B1 een flinke klap terug geven en de volgende 2 punten pakken? 


De eerste helft kan beginnen, de knal roze shirts uit en na het fluitsignaal barste, knetterde, en voor alle supporters naast de lijn, regende het los. De eerste helft is begonnen!

Naar mijn gevoel een wat mager begin waar we al snel wat tegendoelpunten kregen en flink onder druk werden gezet. Door deze druk liep het in de aanval wat minder en ging alles, naar mijn idee, op een wat sloom tempo. We kwamen niet echt goed tot onze echte en goede kansen en hadden weinig meerschots aanvallen.

In de verdediging wist Vitesse met wat wegstappertjes en doorlopers te scoren en de stand hoger en hoger te brengen. Er werden cruciale fouten gemaakt en deze kon Vitesse goed benutten. We moesten goed ons best blijven doen om scherp te blijven en geen overbodige fouten te maken. Gelukkig wist de aanval wat goede kansen te pakken en de stand richting gelijk te brengen. Er werden hier en daar nog wat kansen gecreëerd maar na het fluitsignaal van de eerste helft was het dan 3-4 voor de club uit Barendrecht.

In de rust toegesproken met onder andere dingen zoals ; Meer drukken, inpakken, oprollen en natuurlijk naast dat ook wat wijze woorden van onze trainers. Naar mijn idee gingen we beseffen dat we deze punten echt niet konden laten schieten en na een high-five van onze supernien was de 2de helft begonnen. Er werd goed druk gezet door onze verdediging en aanvallend wisten we goede kansen te creëren alleen miste we af en toe de afronding. Helaas… ! Vitesse, integendeel, bleef lekker hun eigen spel spelen en ging door waar ze mee bezig waren; aangeef neerzetten, blok zetten, beetje draaien en schieten.

Na enkele aanvallen van wederzijdse kant werd er gescoord en KCC/Delta Logistiek B1 voerde het tempo behoorlijk op en alles ging sneller dan de eerste helft. Voor de thuisblijvers; u kon het ongeveer vergelijken met de vele weer wisselingen van de afgelopen dagen. Behoorlijk snel dus! De bal ging van voor naar achter en van links naar rechts en zo nu en dan vielen de balletjes goed. Helaas wist ook Vitesse hun antwoord te geven en was het tot op het eind een strijd maar wist de oranje ploeg hun kop boven water te houden en te heersen met een 6-8 voorsprong wat ook direct de uitslag was.

Helaas niet de winst gepakt maar de volgende keer, aanstaande dinsdag, beter waar wij onze 1ste bekerwedstrijd spelen tegen Venturia. Wij hebben ondanks de verloren punten genoten van de wedstrijd en de aanwezigheid van de supporters! Menno, Manon en Lise bedankt voor het reserve staan en vast tot snel!!

Mvg,
Aron Verhoeven - B1

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties